radoos Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Witam. Mam dysk 20 Gb Western Digital (5400) podzielony na 3 partycje.Kiedys zdazyło sie chyba ze 2 razy ze kompa sie niedalo odpalic bo niby nie bylo dysku.Podczas wykrywania zamiast dysku pojawial sie ciąg dziwnych znaków np. (RE$#%$^&&*&@!@!@!#@##$!@#$%^&*wwe)DOS równiez niewidzial,ale problem po kilku ponownych uruchomieniach znikał i poszlo w niepamiec... Wczoraj wracam do domu włączam kompa chce włączyc mp3 z patrycji E: i wywala mi ze dysk E: niejest sformatowany i czy chcesz go formatowac teraz.Zalezy mi bardzo zeby go nieformatowac gdyz mam na nim duzo cennych rzeczy i niewiem czy po formacie da sie cos odzyskac. Czy da sie naprawic tą partycje zeby nietracic danych ??? Jesli tak to prosze napisac jakim softem i jak.Albo jakis link... :-( Wielkie dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^Garth^ Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 dane mozna odzyskac Easy recovery partition niestety wada tego programu jest to ze nie we wszystkich przypadkach odzyskuje poprawnie dane , a naprawa ev Norton Utility Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Może masz na dysku jakieś BAD SEKTORY, u mnie na dysky z bad sektorami są identyczne błędy (dziwne znaki przy wykrywaniu, niewykrywanie dysku itp) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 radoos ja ci dam rade, zebys powoli zaczynal przegrywac rzeczy na plytki, bo kiedys mozesz straci wszystko... po prostu dysk moze ci padac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 kiedys mialem podobne objawy "(RE$#%$^&&*&@!@!@!#@##$!@#$%^&*wwe)" okazalo sie, ze o kostke ramu lekko przeciela sie tasma ATA100 (minimalne przerwanie ekranu). po wymianie tasmy wszystko wrocilo do normy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 tasma ATA100 (minimalne przerwanie ekranu). po wymianie tasmy wszystko wrocilo do normy to jest przyczyna - nie rób nic poza wymianą tasiemki na new Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...