killua Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 (edytowane) Witam, zainstalowalem sobie riva tuner , i gpu-z . w rivie ustawilem takty 3d perf. na 630 , 2d na 250. Wlaczylem gpu-z w windowsi i ok jest core 250. wlaczylem gre, skoczylo na 630 ok. wrocilem spowrotem do pulpitu i dalej jest 630 . czy mozna recznie ustawiac z jakego profilu ma karta korzstac (tak jak to mozna bylo robic w programi atitool ) ? wole tak niz zeby sobie sam to ustawial program w zaleznosci od jego widzimisie(niestety ati mi sie juz nie uruchamia). Sprzet z podpisu , OS : VISTA busines 64b DZIEKI Edytowane 7 Maja 2009 przez killua Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misquamaqus Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Sciagnij nibitor 5.0 i edytuj bios karty. Zobacz czy sa tam ustawione profile 2d i 3d. Jak sa, to powinny same sie przelanczac w zaleznosci od uzytej aplikacji. Sprubuj rowniez pozmieniac sterowniki do karty. sterowniki do visty 64 dobrze sobie radza z trybami 2d/3d. Sam instalowalem i wszystko dzialalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killua Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 sciagnalem. uruchomilem. na starcie nie pokazuje mi nic. jak dam tools>>readbios to wyskauje blad cant start driver 1275. i nie wczytuje nic. Nie ma jakiegos prostego narzedzia typu ati tools ? a moze da sie jakos ati tools uruchomic na gtx295 a ja cos zle robie . :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misquamaqus Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 To zgraj bios na dyskietke lub pendrive. Napisz na priva, to se poprobujemy...nudzi mi sie :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 Zapisz BIOS na dysk programem GPU-Z, potem otwórz go NiBiTorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killua Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 a jak zgrac gpu-z bios ? nie widze tam nigdzie takiej opcji ? ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misquamaqus Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 Tu masz fotke z zaznaczonym dzumkiem, ktory musisz kliknac. Otworzy sie mozliwosc zapisu biosu do pliku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...