Skocz do zawartości
killua

Vista ,riva Tuner : Taktowanie Gpu Nie Wraca Z 3d Do 2d

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zainstalowalem sobie riva tuner , i gpu-z . w rivie ustawilem takty 3d perf. na 630 , 2d na 250. Wlaczylem gpu-z w windowsi i ok jest core 250. wlaczylem gre, skoczylo na 630 ok. wrocilem spowrotem do pulpitu i dalej jest 630 . czy mozna recznie ustawiac z jakego profilu ma karta korzstac (tak jak to mozna bylo robic w programi atitool ) ? wole tak niz zeby sobie sam to ustawial program w zaleznosci od jego widzimisie(niestety ati mi sie juz nie uruchamia).

Sprzet z podpisu , OS : VISTA busines 64b

DZIEKI

Edytowane przez killua

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sciagnij nibitor 5.0 i edytuj bios karty. Zobacz czy sa tam ustawione profile 2d i 3d.

Jak sa, to powinny same sie przelanczac w zaleznosci od uzytej aplikacji.

Sprubuj rowniez pozmieniac sterowniki do karty.

sterowniki do visty 64 dobrze sobie radza z trybami 2d/3d. Sam instalowalem i wszystko dzialalo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sciagnalem. uruchomilem. na starcie nie pokazuje mi nic. jak dam tools>>readbios to wyskauje blad cant start driver 1275. i nie wczytuje nic. Nie ma jakiegos prostego narzedzia typu ati tools ? a moze da sie jakos ati tools uruchomic na gtx295 a ja cos zle robie . :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi