Gość Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Witam. Nabyłem obudowę (NZXT ADAMAS), przesyłka kurierem UPS. Niestety nie można otworzyć opakowania przed podpisaniem odbioru. Odbierała moja mama - byłem poza domem - i została poinformowana, że MUSI obudowę dokłandnie sprawdzić, i ewentualnie spisać protokół. Obudowa okazała się uszkodzona, a kurier uciekł... Sprzedawca (madtech) wymaga protokołu szkody. Co robić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Dzwoń do firmy kurierskiej. Na zgłoszenie uszkodzenia masz jakiś czas (zależy od firmy). Niech przyślą kuriera i spisze protokół. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Witam. Nabyłem obudowę (NZXT ADAMAS), przesyłka kurierem UPS. Niestety nie można otworzyć opakowania przed podpisaniem odbioru. Odbierała moja mama - byłem poza domem - i została poinformowana, że MUSI obudowę dokłandnie sprawdzić, i ewentualnie spisać protokół. Obudowa okazała się uszkodzona, a kurier uciekł... Sprzedawca (madtech) wymaga protokołu szkody. Co robić? 1. Co to znaczy kurier uciekł ? 2. Zwróć sie do firmy kurierskiej tam prawdopodobnie odeślą cię do nadawcy , bo tylko nadawca moze zgłosić reklamację. W każdym razie ja bym tak zrobił. 3. Jesli nie zostało sprawdzone przy odbiorze to prawdopodobnie nic nie jesteś w stanie uzyskać bo jak niby udowodnisz że to nie ty uszkodzileś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 (edytowane) uciekł, znaczy uciekł.... Firma kurierska kładzie labę, i chroni kuriera. mówią, że mają 5 dni na przyjazd i spisanie protokołu... zostało sprawdzone przy odbiorze..., ale UCIEKŁ podczas sprawdzania (mimo, że uzgodnione było, że czeka) jedna dobra rada. Zaproście kuriera do salonu i zamknijcie drzwi Edytowane 7 Maja 2009 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 ale UCIEKŁ podczas sprawdzania (mimo, że uzgodnione było, że czeka) jedna dobra rada. Zaproście kuriera do salonu i zamknijcie drzwi czy ty wierzysz w to co piszesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 ostatnio (1 mc temu) zamawiałem buty w sklepie (bata), miały przyjechać kurierem. Zadzwonił 2 dni później o kilkanaście minut po 6 (rano)!! Do tego niemalże terror, żeby odebrać jak najszybciej (akurat nie miałem czasu). Ja tam wolę Pocztę Polską. może i dłużej, ale mam spokój i wygodę. No i te pogaduszki z panią listonosz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stecarlos Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Zadzwonił 2 dni później o kilkanaście minut po 6 (rano)!! Szanuj ludzi, o ile oni szanują Ciebie. Przecież zadzwonienie do kogoś o 6 jest jakimś żartem. Wydaje mi się, że powinieneś dzwonić do firmy kurierskiej i pytać z jakiego powodu kurier Ci uciekł, mimo że zapłacone było za oględziny. Ja jakoś nigdy nie miałem problemu z tą, ani żadną inną firmą kurierską. Co do PP- jeżeli nieubezpieczonym wyślesz coś ładnie zapakowane/ wyglądające na część do komputera to niestety istnieje duże prawdopodobieństwo, iż nikt tego nigdy nie ujrzy. Bądź upierdliwy, niemiły, lecz absolutnie nie chamski. Co jest uszkodzone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 uszkodzone opakowanie zewnętrzne na przelot, odpadła noga (nie daje się wkręcić), jakieś plamy (nie schodzą) - wyglądają na wżery po jakimś kwasie. Gdyby to był codegen to bym machnął ręką, ale nie w tym przypadku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
war3 Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 skoro masz 5 dni na spisanie protokołu to nie panikuj. opisz dokładnie na protokole zniszczenia. bądź miły i uprzejmy. dasz radę. osobiście co tydzień spisuję minimum 2 protokoły w dhl`u na braki w paczkach, uszkodzenia towaru.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 uciekł, znaczy uciekł.... Firma kurierska kładzie labę, i chroni kuriera. mówią, że mają 5 dni na przyjazd i spisanie protokołu... zostało sprawdzone przy odbiorze..., ale UCIEKŁ podczas sprawdzania (mimo, że uzgodnione było, że czeka) jedna dobra rada. Zaproście kuriera do salonu i zamknijcie drzwi Aha to ten kto odbierał podpisał odbiór po czym dopiero zaczął oglądać? wierzysz w to co piszesz? przecież najpierw się ogląda, a potem podpisuje :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 (edytowane) zanim otworzysz paczkę MUSISZ podpisać, w przypadku odbioru za pobraniem - MUSISZ zapłacić. EDIT: kurier wrócił, pierwsze papierki załatwione. ciekawe jak dalej pójdzie reklamacja. podejrzewam jednak madtech o wysłanie uszkodzonej obudowy. Edytowane 7 Maja 2009 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trovao Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 (edytowane) Kurier uciekł ? To jakiś żart , przecież taki kuriwe ma x miejsc do objechania jak by miał czekać za każdym razem aż ktos odpakuje i posprawdza przesyłke to by pracowął 24h. Wracając do tematu , w takich przypadkach dzwoni sie do UPS, przedstawia temat, kurier przyjedzie spisze protokoł szkodowy i po sprawie... Nadawca nie spisuje protokołu jak to ktoś w tym temacie sugerował. Protokół musi zostać spisany przez kuriera doręczającego ( firme ) w obecności odbiorcy... Edytowane 8 Maja 2009 przez Trovao Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
war3 Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 zanim otworzysz paczkę MUSISZ podpisać, w przypadku odbioru za pobraniem - MUSISZ zapłacić. EDIT: kurier wrócił, pierwsze papierki załatwione. ciekawe jak dalej pójdzie reklamacja. podejrzewam jednak madtech o wysłanie uszkodzonej obudowy. żarty sobie robisz.. wiesz jak firmy kurierskie traktują paczki ? kto w dzisiejszych czasach będzie się bawił w wałek na marne 300 zł... następnym razem idź do sklepu i kup na miejscu - będziesz miał mniej problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 Kurier uciekł ? To jakiś żart , przecież taki kuriwe ma x miejsc do objechania jak by miał czekać za każdym razem aż ktos odpakuje i posprawdza przesyłke to by pracowął 24h. Wracając do tematu , w takich przypadkach dzwoni sie do UPS, przedstawia temat, kurier przyjedzie spisze protokoł szkodowy i po sprawie... Nadawca nie spisuje protokołu jak to ktoś w tym temacie sugerował. Protokół musi zostać spisany przez kuriera doręczającego ( firme ) w obecności odbiorcy... Wyobraź sobie moja kolezanka miała taki przypadek że firma spedycyjna odesłała ją do nadawcy, także to nie jest zawsze tak jak piszesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
war3 Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 to się nazywa spychologia. pytanie jaka to była firma kurierska.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trovao Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 również jestem ciekaw , bo z racji mojej pracy mam do czynieniea z kilkoma i nie slyszalem o takim przypadku ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOCHAM SYNTHOL Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 to się nazywa spychologia. pytanie jaka to była firma kurierska.. no napisal, ze UPS. dzwon, przyjedzie jeszcze raz spisac protokol. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2009 (edytowane) wielki minus dla madtechu. przysłali uszkodzoną obudowę i wymagają aby odsyłać na własny koszt, jakieś ich głupie wewnętrzne procedury, wtedy może przyślą coś innego. Człowiek zapłacił i myślał, że ma, a tu kupa :x odesłałem z powrotem kurierem który to przywiózł. okazał się życzliwy. odesłałem na koszt madtechu, bo nie widzę powodu dla którego miałbym kolejny raz płacić za przesyłkę. Edytowane 12 Maja 2009 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 dostałem nową obudowę. wygląda dobrze, nie brakuje akcesoriów. było nieco kłopotów, ale skończyło się OK. za kolejną przesyłkę i odesłanie nie musiałem płacić - za co wielki "plus" dla ups i madtech. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 uciekł, znaczy uciekł.... Firma kurierska kładzie labę, i chroni kuriera. mówią, że mają 5 dni na przyjazd i spisanie protokołu... zostało sprawdzone przy odbiorze..., ale UCIEKŁ podczas sprawdzania (mimo, że uzgodnione było, że czeka) jedna dobra rada. Zaproście kuriera do salonu i zamknijcie drzwi Zamykać drzwi nie trzeba. Wystarczy mieć stosownej budowy psa ;) Co za kraj, co za prawo pomagające kombinatorom i naciągaczom. Fajnie, że sprawa zakończyła się tak dobrze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...