Skocz do zawartości
AlexFM

Jaka Moc Zasilacza Potrzebna Do Tego Zestawu

Rekomendowane odpowiedzi

Padl mi zasilacz Tacens Valeo 460W i sam sie zastanawiam jaki cudem tak dlugo wytrzymal. Teraz potrzebuje nowy zasilacz i zastanawiam sie jakie mocy powinien byc ?? W jednym ze sklepow wyliczyli mi ze cos miedzy 650 a 700W ale po przeczytaniu pare tekstow na ten temat zastanawiam sie czy rzeczywiscie tak duzo mi potrzeba czy to tylko chcec zysku sprzedawcy ??

AlexFM

Ps. Konfiruracja I z podpisu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten, który masz, uciągnie to z palcem w czterech literach... Wystarczyłby nawet 350W od Modecoma.

A sklepy to zawsze dobrze doradzają, naprawdę[/ironia]

Edytowane przez zzizzy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Padl mi zasilacz Tacens Valeo 460W i sam sie zastanawiam jaki cudem tak dlugo wytrzymal. Teraz potrzebuje nowy zasilacz i zastanawiam sie jakie mocy powinien byc ?? W jednym ze sklepow wyliczyli mi ze cos miedzy 650 a 700W ale po przeczytaniu pare tekstow na ten temat zastanawiam sie czy rzeczywiscie tak duzo mi potrzeba czy to tylko chcec zysku sprzedawcy ??

AlexFM

Ps. Konfiruracja I z podpisu

co??? przecież tu dobre 400W wystarczy, oczywiście markowe: Chieftec , Corsair , BeQuiet, Tagan itp.

polecam: http://www.allegro.pl/item624600771_topowe...sklep_wawa.html

Edytowane przez Maniak997

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zdazylem zmienic sygnatury zanim odpisales. Teraz zamiast BFG 7900 GT jest 8800 GT 512 MB plus zamiast dwoch 4x Seagate Barracuda (500+250+200+80GB)

AlexFM

Ps. Sprzedawca mowil cos o Taganie 700. Tacens padl bo przegrzewal sie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zdazylem zmienic sygnatury zanim odpisales. Teraz zamiast BFG 7900 GT jest 8800 GT 512 MB plus zamiast dwoch 4x Seagate Barracuda (500+250+200+80GB)

AlexFM

Ps. Sprzedawca mowil cos o Taganie 700. Tacens padl bo przegrzewal sie :(

mimo to te 450W starczą z zapasem . nie słuchaj tych tumanów z sklepu nie kupuj nic u nich bo tylko w konia cię robią.

wes ten: http://www.techmarket.pl/product.php?productid=12078 ma spory zapas.

Edytowane przez Maniak997

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ten: Tagan SuperRock TG500-U33II 500W da sobie rade ??

AlexFM

Wystarczy BeQuiet 400/450W Straight Power 400W sobie poradzi bez problemu ale jak chcesz mieć większy zapas to możesz wziąć 450W on jest akurat w podobnej cenie do tego Tagana co podałeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi