Fonko Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 (edytowane) Witam. Jak w temacie potrzebuje monitor glownie pod gry. Posiadam taka grafike: Sapphire Radeon HD4870 512MB DDR5 /256bit/ 2xDVI TV-out Czytalem tutaj juz pare tematow o podobny problemach ale zrobil sie na niektorych balagan i sam juz nie wiem co wybrac , takze prosze o fachowa pomoc w wybraniu monitora Zapomnialem dodac cena tak do 700 zl :) Edytowane 8 Maja 2009 przez Fonko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akodo Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Witam. Jak w temacie potrzebuje monitor glownie pod gry. Posiadam taka grafike: Sapphire Radeon HD4870 512MB DDR5 /256bit/ 2xDVI TV-out Czytalem tutaj juz pare tematow o podobny problemach ale zrobil sie na niektorych balagan i sam juz nie wiem co wybrac , takze prosze o fachowa pomoc w wybraniu monitora Ile kasy możesz przeznaczyć? Czy bedziesz podpinał coś jeszcze np. n-kę albo jakąś konsolę (dodatkowe złącze HDMI)? Jaki rozmiar Cię interesuje? Tuner TV? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
microsista Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 ja ci poleacam coś takiego: http://allegro.pl/item630177143_gateway_24..._gwar_fvat.html 24 cale za tą cene, i jeszcze komplet złacz... co prawda chcialem kupic cos z wyzszej polki ale cena mnie korci, tobie tez polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 "Monitor Gaetway 24" FPD2400 klasa c" Klasa C - Monitory powystawowe, tanie, lecz posiadające wyraźne rysy na matrycy. <_< Z mojej strony coś takiego: http://allegro.pl/item619518682_samsung_sm...com_fv_wwa.html Bez HDMI co prawda, ale do gier wg mnie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beereq Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 Zdecydowanie LG W2261V-PF mimo iż może trochę przekraczać budżet http://allegro.pl/search.php?string=w2261v...n=1&order=p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fonko Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 (edytowane) Z tego co wyczytalem to do gier monitory najlepsze z 2ms takze 5ms(chyba ze sie myle) odpada no i jeszcze chcialem dodac ze tak 20-22 cale max Co myslicie o tym monitorze http://allegro.pl/item630226814_monitor_lc...lep_warsza.html Edytowane 8 Maja 2009 przez Fonko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fonko Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 Ktos co jeszcze zaproponuje? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akodo Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 mozesz brac smialo W2261V ale ja bym wzial 23" bo sa to monitory w formacie 16:9 czyli dopiero 23" na wysokoc bedzie taka jak 22" 16:10 a fajna bo na szerokosc jeszcze wiecej miejsca, a najwazniejsze ze cena jest bardzo atrakcyjna! W2343T ok 700zł chyba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fonko Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 Chyba jednak zostane przy tym W2261V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalGG Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 http://www.agito.pl/monitory-lcd/samsung-2....67.344381.html lub http://www.agito.pl/monitory-lcd/lg-19-lcd....67.344414.html. Czemu nie :D ? Hm... http://www.agito.pl/monitory-lcd/samsung-2....67.340356.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheNaturaT Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 Z mojej strony coś takiego: http://allegro.pl/item619518682_samsung_sm...com_fv_wwa.html Bez HDMI co prawda, ale do gier wg mnie ok. Zgadzam sie w zupelnosci. Mam identyczny monitor. A ta roznica miedzy 2 a 5ms (bodaj szary-szary) nie ma wyraznego odzwierciedlenia w grach. Na 2233BW nie uswiadczylem efektu smuzenia. A gralem w raczej dynamiczne gry - vide Crysis, GTA4, COD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
izded Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 (edytowane) Chyba jednak zostane przy tym W2261V Ten monitor z aukcji, którą podałeś jest tak tani ponieważ posiada 1 badpixel/subpixel, jest o tym info w opisie aukcji, chyba że Ci to nie przeszkadza. bierz W2252TQ albo w2343t I mieścisz się idealnie w kosztach ;) Edytowane 11 Maja 2009 przez izded Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fonko Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 (edytowane) Mowiac ze zostaje przy W2261V mialem na mysli ten http://www.agito.pl/powyzej-19/lg-215-lcd-...?external=ceneo :P troche drogi i przez to zaczelem sie teraz zastanawiac nad tym co dal kolega czyli http://www.agito.pl/agitopl/lg-23-lcd-w234...f.1.344075.html . Eh juz sam nie wiem :/ Edytowane 11 Maja 2009 przez Fonko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akodo Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 Mowiac ze zostaje przy W2261V mialem na mysli ten http://www.agito.pl/powyzej-19/lg-215-lcd-...?external=ceneo :P troche drogi i przez to zaczelem sie teraz zastanawiac nad tym co dal kolega czyli http://www.agito.pl/agitopl/lg-23-lcd-w234...f.1.344075.html . Eh juz sam nie wiem :/ Ten W2261V nie jest drogi bo cena jak za taki monitor FullHD jest super, to raczej ta nowa seria 23" jest tania. Nie da się ich bezpośrednio porównać, bo tamten W2261V to jednak seria wyższa z lepszym wykonaniem i HDMI ale też trzeba za to dopłacić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalGG Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2009 szukam czegoś takiego: -1920x1080 -2ms lub 5ms -kontrast 10000:1 lub więcej -głośniki, obojętnie jakie wbudowane -wejścia, HDMI i DVI Kwota do 700zł, max. 800zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pgrono Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 Nie chciałem zakładać nowego tematu, dlatego (o ile właściciel pozwoli) wykorzystam ten. Witam, Poszukuję monitora w maksymalnej cenie do 700zł. Monitor powinien mieć wielkość w pobliżu 22". Większy nie będzie mi przeszkadzał (mam ogromne puste biurko), za to mniejszy już tak.Niestety będzie to monitor do wszystkiego (czyt. filmy, gry, Internet, Word - nie koniecznie w tej kolejności). Moja karta graficzna to FX5200 i nie planuję rychłej wymiany. Co do złącza cyfrowego nie jestem pewien czy do czego kolwiek mi się przyda, ale ma być to monitor na lata i wszystko może się zmienić. Wolałbym coś w rozdzielczości FullHD, choć chyba 1680*1050. Kupować będę przez Internet. Po googlowałem trochę i znalazłem takie o to monitory: LG W2252TQ-PF LG W2343T-PF Benq E220HD (chyba stać mnie tylko na wersję HDA) SAMSUNG SM 2233BW Samsung SM2343NW Ew. (dostępne w mojej mieścinie): Asus VW221d, LG w2242s/2234sbn/2242s-pf, Samsung SM2243LNX/SM2223NW. Proszę o pomoc i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 LG W2343T-PF ponieważ mam to mogę się wypowiedzieć trochę: 1. Rozmiar odpowiedni, rozdzielczość 1920*1050 czy ile to ma, ale full hd, daje rady, plamka mała obraz ostry 2. Kolory - default do zmiany od razu, ja dałem gamme na minimum , zmiejszyłem jasność i dałem prawie max kontrast - i jest spoko, barwy w okolicy 6500-7000k. Gry wyglądają lepiej niz na poprzednim CRT i lepiej niż na mojej iiyamie, filmy- tu róznie, ale jest dobrze, net spoko, grafika też. 3. Smużenie - jako takiego brak, prócz normalnych (podobno) zjawisk związanych z technologią lcd jak szarpanie np napisów przy przesuwaniu. Ogółem jest szybki 4. upierdliwe menu osd- polecam pogrzebanie, ustawienie i zapomnienie o przyciskach fun itp, a kontrast dynamiczny to można wywalić od razu - wypala oczy(jak ktoś zauwazył -ciemne sceny sciemnia, jasne rozjaśnia, ogółem katastrofa...) Oglądam na nim filmy, dziewczyna bawi sie grafiką amatorsko, ja i dziecko gramy. I tyle Ma jedną wadę - którą zlikwiduję w tym tyg - jeden czerwony subpiksel. To że ma błyszczącą, zbierającą jak cholera kurz ramkę - na to nic nie poradzę... Nie trzeszczy Nie brzęczy Nie grzeje się za mocno I tyle Ogółem zadowolony z zakupu 23.5 cala za 685zł, z przesyłką 704 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pgrono Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 (edytowane) E-nty raz piszę tego posta:angry:, zatem przepraszam za jego formę. 1# Zdecydowałem się na rozdzielczość, 1920*1080 (jeżeli będzie warto to przełknę 1680*1050) 2# Czy dla normalnego człowieka jest zauważalna różnica między D-Sub a DVI? 3# Czy widać różnicę w jakości między LG xx4x a xx5x? 4# Ciągle nie mogę się zdecydować czy potrzebuję cyfrowe złącze, ale chyba w tych czasach jakieś się przyda. 5# Zawęziłem wybór do: Asus VH222S; Benq G2220HD (jakieś różnicę w jakości obrazu między Asusem a Benq?); Samsung SM2343NW (zagadka dla mnie, ktoś mi powie coś więcej o nim?) 6# Głownie skłaniam się do: Samsung SM2333SW; LG W2343T-PF; Lg W2252tq-pf (moi faworyci) 7# użytkowałem LG Flatron L1718S i jego obraz, jakoś były jak dla mnie całkiem niezłe 8# Zależy mi na czasie. Monitor chciałbym zamówić do piątku (do tego czasu muszę oddać laptopa i pozostanę bez komputera) Proszę o pomoc w dokonaniu wyboru. Edytowane 26 Maja 2009 przez Pgrono Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roodolev Opublikowano 27 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2009 szukam czegoś takiego: -1920x1080 -2ms lub 5ms -kontrast 10000:1 lub więcej -głośniki, obojętnie jakie wbudowane -wejścia, HDMI i DVI Kwota do 700zł, max. 800zł z podanymi przez ciebie parametrami mogę polecić Benq'a E2200HD - spełnia wszystkie twoje wymagania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 27 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2009 doloz 100zl i kup sobie Iiyame E2208HDS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pgrono Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 (edytowane) Dzięki wszystkim za rady. Zostałem, szczęśliwym posiadaczem LG W2343T (kupowany na dwa razy, bo podobno nie było ich w PL). Wszystko byłoby idealnie, gdyby jeszcze dał się komp ustawić na Full HD. Może ktoś wie jak to rozwiązać? Jak sam w sterowniku GF wpiszę rozdziałkę to i tak wraca do 1280 na 1024. Założe nowy temat z tym problemem. Edytowane 2 Czerwca 2009 przez Pgrono Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Jaki GF? Jaki system? Masz wgrane najnowsze sterowniki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 nie wiem skąd ten problem z rozdziałką.. może używałeś jakiegos refresh fixa wcześniej? zainstaluj sterownik monitora przede wszystkim, zdaje się że jest na płytce(lub na stronie lg) ja na 7900gs nie miałem problemu z ustawieniem natywnej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STypoL9 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Nie chcę zakładać nowego tematu, więc napiszę w tym, bo mam taki sam problem: Potrzebuję monitora głównie do gier, trochę do filmów i neta. Mam na niego 700zł. Zastanawiam się nad Samsungiem SM2233BW. Czy jest to dobry wybór? Zależy mi głównie na tym, żeby miał 22 cale. Full HD mi nie potrzebne, bo i tak na takim małym ekranie nie widać różnicy między 720p a 1080p w filmach, więc niech będzie 1680x1050. Czas reakcji nie jest chyba aż taki ważny w tym wypadku (ten ma 5ms). Chyba się skuszę na niego. A może coś innego mi polecicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 scroll up: Iiyama E2207WS albo E2208HDS - obydwa ok. 800zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whtvr Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 cóż mój problem także pasuje do tego tematu z jedną różnicą - ja chciałbym monitor z głośniczkami (na biurku nie mam miejsca na nic oprócz monitora, a gdy nie gram to słucham muzyki) też tak najlepiej do 700zł ale przez do 700 mam na myśli właśnie taką górną granicę. Grafikę będę mieć najprawdopodobniej Radeona HD4850 od Asusa. Monitor jako taki nie musi mieć oszałamiającego wyglądu bo ja będę patrzyć w niego a nie na niego ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...