WOjtas^ Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Nie udało mi się znaleźć. Od 2 dni walczę i niebałdzo chce mi to działać. Net po tepsowym kablu. Najpierw mam router z modemem ADSL w którego wpiętych jest po kablu parę maszyn. Po kablu wpięty jest też drugi router - też ADSL ale jednocześnie AP (TP-Link), a z niego teoretycznie net mają ciągnąć 4 kolejne maszyny - jedna po kablu i 3WiFi. Nie wiem w czym problem, bo wcześniej konfiguracja była podobna, z tym że jako pierwszy router był ten który teraz jest drugim (ten tp-link), a drugi Pentagramowy AP bez modemu ADSL. Ten router straciłem więc musiałem przepiąć do takiej konfiguracji. Jakaś podpowiedź jak konkretnie to ustawić? W opcjach Internet mam: - dynamic IP - static IP - PPPoA/PPPoE - Bridge mode - dla Bridge mode jest opcja Encapsulation a w niej 1483 Bridged IP LLC albo --||-- VC-Mux Normalnie z routerem po WiFi mogę się połączyć, mam dostęp jako admin, ale net nie działa. Do tego routera mam podpięty kablem drugi komp i na nim net działa. Problem w przekierowaniu netu na Wifi. Z góry dzięki :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...