hansma Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Dzis w komputerowym zaproponowali mi cos takiego: Plyta :GIGABYTE GA-EP31-DS3L 232zl / Gigabyte EP45-DS3L 320zl Procek E5200 300zl Ram: 2x2gb 800 192zl Grafika: GF 9800gt 512 480zl/ Radek 4470 525zl Dysk:Samsung 500G f1 247zl Zasilacz 450W IBOX 149/Chieftec gps-450aa-101a 224zl Co o tym sadzicie ? ktore z tych czesci wybrac? Przyszedlem do komputerowego z zestawem za 1600zl na maj ale koles zaraz mi odradzil plyte ASROCK i polecil takie cos. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Tragedia... Zażądaj zestawu za 1600 i tyle. Niestety, ale w takich sklepach zazwyczaj chcą wcisnąć kit i opróżnić przy okazji półki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hansma Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 (edytowane) Tragedia... Zażądaj zestawu za 1600 i tyle. Niestety, ale w takich sklepach zazwyczaj chcą wcisnąć kit i opróżnić przy okazji półki. Koles cos tam mi mowil ze te asrocki sa cienkie , p45 nie jest potrzebny do tego procka itp. Jest w tym cos prawdy? Ceny strasznie wysokie ma ? Procesor : Intel Pentium Dual Core E5200 - 280 zł Płyta Główna : ASRock P45TS - 299 zł RAM : GoodRam 2x2GB 800MHZ - 160 zł Karta Graficzna : Sapphire Radeon HD4770 512MB - 420 zł Zasilacz: Corsair CX400W - 199 zł HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F2EG - 215 zł Napęd : Samsung SH-223F SATA - 90 zł zasilacz do tego zestawu bedzie dobry ? W sklepie dzis koles mi wmawial ze ten radek potrzebuje 250 watt i potrzeba mocniejszego zasilacza. Edytowane 7 Maja 2009 przez hansma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 (edytowane) Koles cos tam mi mowil ze te asrocki sa cienkie , p45 nie jest potrzebny do tego procka itp. Jest w tym cos prawdy? Ceny strasznie wysokie ma ? Ta... A co polecił? Gigabyte EP45-DS3L 320zl... więc nie ma co się go słuchać. Koleś ewidentnie kieruje się marką, nie traktuje każdego przypadku osobno, tylko wrzuca wszystko do jednego worka. Ceny niezbyt ciekawe, zwłaszcza HD4770 strasznie drogo... Nie lepiej w ESC zamówić? Złożą ci... zasilacz do tego zestawu bedzie dobry ? W sklepie dzis koles mi wmawial ze ten radek potrzebuje 250 watt i potrzeba mocniejszego zasilacza.Cały zestaw będzie brał ok. 150W, więc nie wiem, skąd te liczby... Do tego zestawu nawet MC-350 będzie na wyrost. Edytowane 7 Maja 2009 przez Gi3r3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hansma Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Ta... A co polecił? ... więc nie ma co się go słuchać. Koleś ewidentnie kieruje się marką, nie traktuje każdego przypadku osobno, tylko wrzuca wszystko do jednego worka. Ceny niezbyt ciekawe, zwłaszcza HD4770 strasznie drogo... Nie lepiej w ESC zamówić? Złożą ci... Cały zestaw będzie brał ok. 150W, więc nie wiem, skąd te liczby... Do tego zestawu nawet MC-350 będzie na wyrost. Byc moze zamowie w ESC calosc albo cos na allegro, chcialem tylko sie upewnic czy nie kupie nic lepszego i tanszego u siebie w miescie. Koles najwidoczniej staral sie zrobic mi wode z mozgu wiec wolalem sie upewnic. A tak przy okazji, 4770 jest duzo bardziej wydajniejszy od 4830? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 (edytowane) A tak przy okazji, 4770 jest duzo bardziej wydajniejszy od 4830? Jest całkiem blisko HD4850, więc różnica ogromna nie jest. Dużo daje OC, zwłaszcza pamięci - wtedy karta potrafi wyprzedzić HD4850 dość wyraźnie. No i oczywiście rewelacyjny pobór prądu na poziomie HD4670... Edytowane 7 Maja 2009 przez Gi3r3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hansma Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Czy przy podkrecaniu procka bedzie potrzebne inne chlodzenie? http://www.esc.pl/product_info.php?product...f42ec17370cfd66 http://tiny.pl/zknk te chlodzenie bedzie ok ? Pasta http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=3093 ta np rozni sie znacznie do zwyklej ktora bedzie przy procku boxowym? Do tego chlodzenia pentagramu zwykla pasta bedzie ok czy lepiej cos lepszego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 Czy przy podkrecaniu procka bedzie potrzebne inne chlodzenie? Do tego chlodzenia pentagramu zwykla pasta bedzie ok czy lepiej cos lepszego ? Jeśli będziesz mocno podkręcał (a wypadałoby), to będzie potrzebne. Karakorum + Arctic Silver 5 będą dobrym wyborem. Warto zainwestować w pastę, to klucz do dobrych temperatur. Pasta boxowa jest już zaaplikowana na chłodzeniu, więc jej nie użyjesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...