Skocz do zawartości
GRANDMASTER

[bateria] Postukana, Popukana Zaczyna Działać

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam lapka 1,5 roku (hp6710s). Na baterii używany był sporadycznie, ostatnio jednak dość często. Parę dni temu wymieniłem proca i następnie znowu lapek był używany na baterii praktycznie codziennie. Po paru dniach podczas „bateriowania” zaczęła migać intensywnie bursztynowa lampka sygnalizująca działanie baterii (ładowanie, słaby poziom, krytyczny poziom, itp.). Dziwne było to, że poziom naładowania 21% w ogóle nie spadał, tak jakby status monitoringu baterii zawiesił się. Myślałem, że czas pracy na baterii skończył się i podłączyłem do ładowania. Niby naładowało się ok., 100%. Odłączyłem zasilanie i po paru minutach znowu lamka zaczęła napierdzielać ładnym, bursztynowym kolorem, status baterii „zawiesił się”. Po podłączeniu zasilania bateria już się nie ładowała. Po wyciągnięciu baterii i uderzaniu nią o kolano, biurko znowu działa, i tak w kółko. Poniżej przedstawiam screeny.

Co ciekawe Wear Level = 0 %

post-128731-1241824243_thumb.jpg

post-128731-1241824250_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawdź styki baterii, być może coś się ułamało i jak popukasz to działa......

proponuję kalibrację baterii, u mnie zwiększyła się pojemność a co za tym idzie wydłużył się czas pracy na baterii. Początkowo everest też świrował i wyświetlał dziwne rzeczy na temat baterii.

!!!! LINK !!!!

Edytowane przez masterdomin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

parę razy tak zrobiłem i musze powiedzieć że bateria naprawiła się. teraz przynajmniej raz w tygodniu całkowicie ją rozładowuję. raczej na 100% poprzez nieużywanie coś jej się powaliło i zaczęłą świrować. obecnie działa i oby tak zostało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi