GRANDMASTER Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 Posiadam lapka 1,5 roku (hp6710s). Na baterii używany był sporadycznie, ostatnio jednak dość często. Parę dni temu wymieniłem proca i następnie znowu lapek był używany na baterii praktycznie codziennie. Po paru dniach podczas „bateriowania” zaczęła migać intensywnie bursztynowa lampka sygnalizująca działanie baterii (ładowanie, słaby poziom, krytyczny poziom, itp.). Dziwne było to, że poziom naładowania 21% w ogóle nie spadał, tak jakby status monitoringu baterii zawiesił się. Myślałem, że czas pracy na baterii skończył się i podłączyłem do ładowania. Niby naładowało się ok., 100%. Odłączyłem zasilanie i po paru minutach znowu lamka zaczęła napierdzielać ładnym, bursztynowym kolorem, status baterii „zawiesił się”. Po podłączeniu zasilania bateria już się nie ładowała. Po wyciągnięciu baterii i uderzaniu nią o kolano, biurko znowu działa, i tak w kółko. Poniżej przedstawiam screeny. Co ciekawe Wear Level = 0 % Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masterdomin Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 (edytowane) sprawdź styki baterii, być może coś się ułamało i jak popukasz to działa...... proponuję kalibrację baterii, u mnie zwiększyła się pojemność a co za tym idzie wydłużył się czas pracy na baterii. Początkowo everest też świrował i wyświetlał dziwne rzeczy na temat baterii. !!!! LINK !!!! Edytowane 25 Maja 2009 przez masterdomin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 parę razy tak zrobiłem i musze powiedzieć że bateria naprawiła się. teraz przynajmniej raz w tygodniu całkowicie ją rozładowuję. raczej na 100% poprzez nieużywanie coś jej się powaliło i zaczęłą świrować. obecnie działa i oby tak zostało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 U mnie pukanie nic nie pomaga, dlatego spróbuję tej kalibracji :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masterdomin Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 panowie panowie panowie ;p nie przesadzajcie tak z tą kalibracją.... raz na miesiąc wystarczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...