Skocz do zawartości
Miodus

Asus 4850 Matrix I Alternatywy

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam nowej karty, ktora ma zastapic Radeona 1950pro (HIS ICEQ) w zestawie, ktorego serce stanowi Q6600, zasilacz: Tagan 500W, plyta: Asus Striker Extreme (nf680). Zastanawiam sie, czy karta w temacie bedzie dobrym wyborem przy uwzglednienie ponizszych kryteriow:

- cisza w 2D

- gry w rozdzielczosci 1680x1050, obecnie Company of Heroes, GTA IV

- niskie zuzycie pradu

- potencjal OC

Wyzej wspomniana karta jest mimo wszystko wydajniejsza od nowych 4770, ktore nie pojawily sie jeszcze z niereferencyjnymi ukladami chlodzenia (prosze mnie poprawic jesli sie myle).

Budzet to 600-800zl (max), wiec moze sa jakies karty z wyzszej polki, ktore spelnialyby moje oczekiwania.

Aha, jestem rozczarowany jakoscia wykonania karty HIS (terkoczacy wentylator na niskich obrotach) i w tym kierunku juz nie pojde :).

Z gory dzieki za wskazanie ewentualnych alternatyw lub utwierdzenie mnie w przekonaniu, ze asus matrix to dobry wybor !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miodus napisał(a):

Wlasnie szukam testow tego Gainwarda na sieci, ale ciezko cos znalezc. Czy wiecie moze, ktory z niereferencyjnych coolerow na niego pasuje?

to jest 4870 z zmieniona nazwa i rdzeniem zmniejszonym o 50mhz, jak poszukasz fotek to znajdziesz ze anwet plytke pcb maja ta sama :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi