Skocz do zawartości
Anielskooki

Żal Po Utracie Abit'a Ip35,jakaś Alternatywa,czy To Samo ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,otóż dzisiaj niestety miałem felerny wypadek przy konserwacji tostera,wymianie past etc. Otóż awarii uległ socket procesora,pokrzywiły się piny czego skutkiem było ciągłe resetowanie się komputera,nawet z wpiętym samym procesorem .Domyslam się,że nie ma sensu tego naprawiać (czas,koszt) więc najlepszym rozwiązaniem będzie kupno nowej płyty głównej. Zastanawiam się nawet nad kupnem tej samej Abit Ip35-E gdyż mimo obszernego chłodzenia(Thermalight ultra 120 + 12 cm cooler) , dużej grafiki (Radeon hd4870 )i zasilacza ze sporą ilością kabli (Amacrox Warrior 450 ) wszystko ładnie mi się mieściło. Ale sprzet dosyc leciwy,zapewne jest ciekawa alternatywadla ww. płyty gł .Proszę o jakies sugestie oraz w miare sensowne ceny, oto moja konfiguracja:

CPU: Quad Q6600 2,4 @ 3.2 Ghz + Thermalight ultra 120 + 12 cm cooler

Ram: 4GB Patriota

GPU: Radeon hd4870 512

Dźwięk: Sblaster Audigy 7.1

Z góry dziękuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup coś z 6 fazami zasilania, będziesz mógł wyżej kręcić. Ile kasy masz na to?

Jeżeli chodzi o o/c to 3.2 GHz mi wystarczy,szukam raczej czegoś mało awaryjnego ,stabilnego,poprostu chce wpiąć podzespoły,wykręcic procka do 3.2 ew. troche wyżej i spokojnie się na nim bawić. Moje fundusze to powiedzmy do 300 zł +.- 20 .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi