Makaan Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 (edytowane) Witam Poniższy wynik E2200 (1 w PL, 28 na świecie) udało mi się osiągnąć na AC Freezerze 7 Pro. Jak myślicie- czy po pożyczeniu Mugen'a I udałoby mi się osiągnąć jeszcze wyższą częstotliwość ? Na razie nie udało mi się uruchomić systemu przy wyższym O.C., nawet po podbiciu napięcia do 2,1V... http://hwbot.org/listResults.do?cpuModelId...e&limit=100 http://odsiebie.com/pokaz/2643888---1aa9.html Konfiguracja komputera: E2200, MSI P35 Neo2-FIR, 2x1024MB GoodRam DDR2 PC2-6400 CL5, Asus Radeon HD3850 512MB GDDR3 0,8ns, CoolerMaster eXtreme Power Plus 460W, CoolerMaster Elite 333, Arctic Cooling Freezer 7, Noctua NT-H1 Jeszcze jedna sprawa- na HWBot.org zostałem zbanowany przez United Team of Poland. Czy ktoś spośród członków teamu na tym forum mógłby mi wyjaśnić, jakie były przyczyny bana ? Pozdrawiam Edytowane 9 Maja 2009 przez Maciek93 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 Jeżeli zwiększenie napięcia nic nie daje to chyba koniec możliwości proca, ale możesz spróbować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 a inne napiecia na plycie podbiles? Mam taka plyte i podobny procesor i potrzebowala sporych napiec na mostkach zeby e2180 ruszyl na 10x400 Swoja droga z moimi 4000mhz (moze dalo by sie wiecej ale nie na tej plycie) byl bym 38. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 3.7 GHz, 1.84 V i 36 stopni na Freezerze 64 Pro. To łamie prawa fizyki czy tylko mi się wydaje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 (edytowane) 3.7 GHz, 1.84 V i 36 stopni na Freezerze 64 Pro. To łamie prawa fizyki czy tylko mi się wydaje? może 36* powyżej temp otoczenia ? ;] ew 0* w budzie .- z resztą, idzie schłodzić i zwykłym powietrzem .. tylko ciąg zwiększyć ;) IMO nie ma sensu - jak juz chcesz wycisnąć n-te poty z tego proca to załatw sobie kontenerek jakiś i ln2 ... ;) Edytowane 9 Maja 2009 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaan Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 (edytowane) a inne napiecia na plycie podbiles? Mam taka plyte i podobny procesor i potrzebowala sporych napiec na mostkach zeby e2180 ruszyl na 10x400Napięcia NB i FSB były ustawione na maksymalne dostępne w BIOSie. Pozostałe podbite \"o jeden krok\". Na szczęście chłodzenie mobo wsparte NT-H1 doskonale sobie radziło- ledwo ciepłe. 3.7 GHz, 1.84 V i 36 stopni na Freezerze 64 Pro. To łamie prawa fizyki czy tylko mi się wydaje? może 36* powyżej temp otoczenia ? ;] ew 0* w budzie .- z resztą, idzie schłodzić i zwykłym powietrzem .. tylko ciąg zwiększyć ;)Screena robiłem jakieś 4s po skończeniu SuperPi- w czasie obliczeń temperatura rdzeni sięgała 65 stopni. Za to w spoczynku z wyłączonym EIST wahała się w granicach 36-38 stopni. Mam taka plyte i podobny procesor i potrzebowala sporych napiec na mostkach zeby e2180 ruszyl na 10x400 Swoja droga z moimi 4000mhz (moze dalo by sie wiecej ale nie na tej plycie) byl bym 38. icon_biggrin3.gif Na jakim chłodzeniu ? Edytowane 9 Maja 2009 przez Maciek93 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 (edytowane) Screena robiłem jakieś 4s po skończeniu SuperPi- w czasie obliczeń temperatura rdzeni sięgała 65 stopni. Za to w spoczynku z wyłączonym EIST wahała się w granicach 36-38 stopni.To juz by bylo normalne;P one tak szybko potrafia temperatury zmieniac ;) Na jakim chłodzeniu ?Na BOXie :D powaga :D (tyle ze przy temperaturze otoczenia 0°C) :lol: przy napieciu 1,5v B-) chyba ze o chlodzenie na plycie chodzi. Wtedy bylo standardowe + nawiew 80x80@1100rpm Edytowane 10 Maja 2009 przez domban214 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 Zmiana na Mugena nic Ci nie da. Najprędzej to na suchym lodzie byś coś zdziałał. Jednak, żeby coś na tym zdziałać to musiałbyś mieć FSB Wall co najmniej 400MHz na AC - daj mnożnik 6 i sprawdź. Ogólnie ten procek mi nie wygląda na zbyt dobry, ale zawsze można spróbować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gronio89 Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 (edytowane) no napewno selekt to nie jest. mysle ze wymiana chlodzenia nie wiele da. ja mialem freezera 7 a po zmianie na karakorum jest nie wiele lepiej. moj robi 3.6 na 1.325 na powietrzu a zeby pociagnac cos wiecej to musze stranie woltowac tzn 3.8 na 1.4 ;) Edytowane 10 Maja 2009 przez gronio89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaan Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 (edytowane) ja mialem freezera 7 a po zmianie na karakorum jest nie wiele lepiej.Bo i Karakorum nie jest o wiele lepszy... Ciekłym azotem być może pobawię się w wakacje, gdy będę miał czas. Ewentualnie mogę przełożyć dalsze próby na zimę... xD Edytowane 10 Maja 2009 przez Maciek93 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 Suchy lód na początek, z azotem sobie nie poradzisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaan Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 (edytowane) Suchy lód na początek, z azotem sobie nie poradzisz.Po pierwsze- wszystko zależy od tego, co zdobędę- N2 czy CO2... Po drugie- skąd wiesz ? :wink: EDIT: Suchy lód będzie w wakacje- azot też mogę zdobyć, ale cena dewara jest straszna... Na razie szukam płyty- w grę wchodzi Asus Commando, Biostar TPower I45 lub DFI LanParty LT P35... Zobaczymy na co finanse pozwolą. Edytowane 27 Maja 2009 przez Maciek93 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...