andy2oo4 Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 (edytowane) Witam. Mam GF'a od Asusa. Na XP korzystałem z załączonego programu SmartDoctor. Mogłem nim obserwować jaka jest temperatura rdzenia karty, obroty wiatraka oraz manualnie regulować jego prędkość w zależności od temperatury. Jednak na siódemce SmartDoctor nie działa już tak jak powinien, męczy mnie komunikatami, nie zapisuje ustawień. Cyrk, Asus powinien się wstydzić. Trudno się mówi. Teraz potrzebuje jakiś oddzielny program, który zastąpi SmartDoctora i będzie w miarę nieskomplikowany. Generalnie takie narzędzie jest mi zupełnie niepotrzebne, ale ten wiatrak nie potrafi sam o siebie zadbać i w grach zawsze trzyma za małe obroty, karta się przegrzewa i mam obiad na ekranie. Stąd właśnie taka potrzeba. Ma ktoś dla mnie jakichś kandydatów? Edytowane 9 Maja 2009 przez andy2oo4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 gpu-z do monitorowania. Rivatuner, ale nie wiem czy działa pod 7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riot777 Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 Ja mogę polecić jedynie SpeedFan, możesz obserwować w tym programie napięcia w komputerze, temperatury itp. Masz również opcje ustawiania obrotów (jeśli temperatura dojdzie do jakiegoś maksimum). Stronę programu znajdziesz tu. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 Wentylator A Wiatrak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy2oo4 Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 andrew777, jak zwał tak zwał. Każdy myślący wie o co chodzi. Nic oprócz speedfana się nie wymyśli? W gpu-z obrotów wentylatora się nie zmieni, więc jest dla mnie bezużyteczny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 Napisałem, ze do odczytu temperatury i obrotów. Sprawdź rivatuner czy działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy2oo4 Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 Działa. Wgram jakąś grę i przetestuję czy dobrze sobie radzi. Dzięki za rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 Tylko EVGA Precision, bardzo prosty i wygodny soft. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misquamaqus Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 Evga precision jest swietnym sofcikiem. Najszybsze OC i regulacja coolerka. Na win 7 64 bit dziala. Przed chwilka sprawdzalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...