Skocz do zawartości
andy2oo4

Program Do Monitorowania Temp. Grafiki Oraz Regulacji Obrotów Wentylatora

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam GF'a od Asusa. Na XP korzystałem z załączonego programu SmartDoctor. Mogłem nim obserwować jaka jest temperatura rdzenia karty, obroty wiatraka oraz manualnie regulować jego prędkość w zależności od temperatury.

Jednak na siódemce SmartDoctor nie działa już tak jak powinien, męczy mnie komunikatami, nie zapisuje ustawień. Cyrk, Asus powinien się wstydzić.

Trudno się mówi.

Teraz potrzebuje jakiś oddzielny program, który zastąpi SmartDoctora i będzie w miarę nieskomplikowany. Generalnie takie narzędzie jest mi zupełnie niepotrzebne, ale ten wiatrak nie potrafi sam o siebie zadbać i w grach zawsze trzyma za małe obroty, karta się przegrzewa i mam obiad na ekranie.

Stąd właśnie taka potrzeba.

Ma ktoś dla mnie jakichś kandydatów?

Edytowane przez andy2oo4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mogę polecić jedynie SpeedFan, możesz obserwować w tym programie napięcia w komputerze, temperatury itp. Masz również opcje ustawiania obrotów (jeśli temperatura dojdzie do jakiegoś maksimum). Stronę programu znajdziesz tu.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

andrew777, jak zwał tak zwał. Każdy myślący wie o co chodzi.

Nic oprócz speedfana się nie wymyśli?

W gpu-z obrotów wentylatora się nie zmieni, więc jest dla mnie bezużyteczny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi