FuXx^ Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 (edytowane) No to sprawa wyglada nastepujaco.. :) Na 1 kompie mam vista x64, na ktorej mam gigabyte wp0gs1 wireless i mam zainstalowane do niej sterowniki od ralinka. Nastepnie, mam wlaczono opcje Acces Point, no i po wlaczeniu kompa z vista x64sp1 automatycznie sie zalacza ap i udostepniam sobie neta na laptopa na ktorym mialem viste/win7 i w obu przypadkach nie bylo nic. Na sofcie od ralinka opcja ap ustawia ip na 192.168.123.1( nie wiem czy to ma znaczenie ale wczesniej udostepnialem sobie na sterach gigabyte przez viste i ip przypiswalem 192.168.0.1 przy polaczeniu ad-hoc). Po polaczeniu sie laptopa do ap za ktory robi mi bezprzewodowka w stacjonarce, internet jest wszystko pieknie dziala. W sieci widza sie oba kompy, normalnie moge wejsc w udostepniony folder na stacjonarce, widze pliki itd. Ale gdy klikne zeby wejsc w folder tudziez zeby skopiowac cos to zaczyna sie kopiowanie, i tak w nieskonczonosc... A kiedy wchodze w folder to okienko sie zawiesza i jest dokladnie to samo... Dlaczego nie dziala to udostepnianie ? Dodam ze mam na obu kompach nis 2009, i wczesniej udostepnianie dzialalo, ale dlaczego nie dziala teraz ? Dodam ze ap na kompie mam ustawione zabezpieczenie wpa2. Dlaczego moge wejsc zobaczyc pliki, ale skopiowac ani wejsc glebiej juz sie nie da.. Pozdrawiam Edytowane 10 Maja 2009 przez FuXx^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FuXx^ Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 Naprawde nikt nie jest w stanie mi pomoc ? Takie duze forum, tylu specjalistow.. No coz szkoda.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 Może problem jest związany z uprawnieniami do plików/folderów? Wyłącz w opcjach folderów proste udostępnianie. Sprawdź właściwości folderu udostępnionego zwracając uwagę na uprawnienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FuXx^ Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 (edytowane) Powiem tak :) Nawet udostepnianie drukarki nei dziala, bo widzi drukareczke, ale nie moze sie z nia polaczyc... juz mnei to wkurza. odrazu mowie ze moj gigabyte dziala na sterach ralink prawda, i oprogramowanie ralinka ma taki fajny panelik, wybieram opcje ap i smiga caly czas, ale za cholere nie dziala udostepnianie tak jak powinno ;/ UPDATE: Doszedlem do tego ze jak wlacze funkcje w panelu AP od Ralinka, to wtedy nie dziala udostepnianie, ale jesli zrobie ad-hoc przez windows i zrobie wlacz udostepnianie, to wtedy normalnie idzie koiowac z te pliki i wszystko dziala ;/ wiec jak ? karta siedziowa ktora robi za ap, autoamtycznie traci mozliwosc udostepniania plikow z komputera z ktorego udostepnia po wifi internet ? to troche glupie ;/ albo poleccie inna aplikacje ktora zalaczy opcje ap na siecowce ? moja siecowka ma chipset ralinka Edytowane 14 Maja 2009 przez FuXx^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...