Skocz do zawartości
FuXx^

Nie Dziala Udostepnianie Plikow Vista-win7

Rekomendowane odpowiedzi

No to sprawa wyglada nastepujaco.. :) Na 1 kompie mam vista x64, na ktorej mam gigabyte wp0gs1 wireless i mam zainstalowane do niej sterowniki od ralinka. Nastepnie, mam wlaczono opcje Acces Point, no i po wlaczeniu kompa z vista x64sp1 automatycznie sie zalacza ap i udostepniam sobie neta na laptopa na ktorym mialem viste/win7 i w obu przypadkach nie bylo nic. Na sofcie od ralinka opcja ap ustawia ip na 192.168.123.1( nie wiem czy to ma znaczenie ale wczesniej udostepnialem sobie na sterach gigabyte przez viste i ip przypiswalem 192.168.0.1 przy polaczeniu ad-hoc). Po polaczeniu sie laptopa do ap za ktory robi mi bezprzewodowka w stacjonarce, internet jest wszystko pieknie dziala. W sieci widza sie oba kompy, normalnie moge wejsc w udostepniony folder na stacjonarce, widze pliki itd. Ale gdy klikne zeby wejsc w folder tudziez zeby skopiowac cos to zaczyna sie kopiowanie, i tak w nieskonczonosc... A kiedy wchodze w folder to okienko sie zawiesza i jest dokladnie to samo... Dlaczego nie dziala to udostepnianie ? Dodam ze mam na obu kompach nis 2009, i wczesniej udostepnianie dzialalo, ale dlaczego nie dziala teraz ? Dodam ze ap na kompie mam ustawione zabezpieczenie wpa2. Dlaczego moge wejsc zobaczyc pliki, ale skopiowac ani wejsc glebiej juz sie nie da.. Pozdrawiam

Edytowane przez FuXx^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak :) Nawet udostepnianie drukarki nei dziala, bo widzi drukareczke, ale nie moze sie z nia polaczyc... juz mnei to wkurza. odrazu mowie ze moj gigabyte dziala na sterach ralink prawda, i oprogramowanie ralinka ma taki fajny panelik, wybieram opcje ap i smiga caly czas, ale za cholere nie dziala udostepnianie tak jak powinno ;/

UPDATE:

Doszedlem do tego ze jak wlacze funkcje w panelu AP od Ralinka, to wtedy nie dziala udostepnianie, ale jesli zrobie ad-hoc przez windows i zrobie wlacz udostepnianie, to wtedy normalnie idzie koiowac z te pliki i wszystko dziala ;/ wiec jak ? karta siedziowa ktora robi za ap, autoamtycznie traci mozliwosc udostepniania plikow z komputera z ktorego udostepnia po wifi internet ? to troche glupie ;/ albo poleccie inna aplikacje ktora zalaczy opcje ap na siecowce ? moja siecowka ma chipset ralinka

Edytowane przez FuXx^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi