Skocz do zawartości
bleble

Epox 8RDA i pamieci

Rekomendowane odpowiedzi

Drus, procentowo na 100% dzialaja oczywiscie jako DDR266 a juz przy 120% jako DDR333 tylko ze sie wiesza komp.

Mozna jeszcze za pomoca (i ja tak mam przy 266):

T(RAS) 7

T(RCD) 3

T(RP) 3

CAS Latency 2.5

Jak wiesz to podpowiedz jak tym ust. na optymalne 333 bez wieszania sie kompa :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te 150 to nie jest zle, powiem ci ze niektore pamieci mimo ze sa DDR333 za cholere nie chca uzyskac tej wartosci. Spruboj wylaczyc opcje By spd jezeli masz takowa dla pamieci ustawiona bo to kaszani czasem wszystko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktos mi podpowiedzial abym troszke je wypalil, podniosl % i w sumie pomoglo ze system mi sie zdazyl uruchomic i popracowac, ale w 3DMarku przy tescie mialem juz 200 fps mniej niz przy pracy pamieci na 266.

Przy procentach ustawionych na 100%, timingami bawilem sie na wiele sposobow i nic sie nie poprawia, nawet pamieci nie zmieniaja mi sie na 333, juz nie mam do nich sily.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posluchaj RAV666. Ja je puszczam na 200MHz tak samo proca. Daje mu mnoznik 11 i wszystko smiga.

U mnie zanim pamiatki sie wypalily minelo troche czasu.

Ty zacznij od 190. te pamiatki maja czasami problemy w przedziale 170-190MHz. Moze to brzmi glupio ale tak wlasnie jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym wypalaniu cos chyba jest (choć nie wiem jakim cudem to działa), u mnie np. pamięci nie chciały na FSB200 chodzić na dualu. Popracowały kilka dni na 200 przełozyłem je w dual i o dziwo działają aż do FSB 215.

Może sa problemy z asynchroniczną pracą (w sumie to ona się i tak nie opłaca ;) ) Napisz powyżej jakich częstotliwości(synchro) zaczynaja się problemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie nie ma juz problemow. Przekatowalem je wysokim napieciem i wysokimi czestotliwosciami i wszystko jest ok. Zobacze jaka wersje epoxa dostane teraz. Moze bede mogl im dowalic jeszcze wiecej niaz 410MHz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ustaw. mojego biosa przy pracy kosci na 266DDR:

System Performance: Expert

CPU Clock Ratio: Default

FSB Frequency: 150

CPU Interface : Optimal

Memory Frequency: 100%

Memory Timings: Optional

T(RAS): 7

T(RCD): 3

T(RP): 3