bleble Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Mam Epoxa 8RDA i pamieci Spectec-a 2x256/333 a wykrywane sa na DDR266. W jaki optymalny sposob moge je ustawic w biosie na 333 aby komp mi sie nie wieszal. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Może wcisneli ci złe kostki bo wątpie żeby były takie ciach!owe że nie chodzą na 333 MHz. Po pierwsze to podaj jakie oznaczenia mają te pamięci :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleble Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 PC2700 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Podaj caly numerek na kosci.. A nie to co na naklejce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleble Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 AE 0308 S80032VMCTW -6A to wszystko co jest na kosciach nie patrzac na naklejki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Pamietam jak ustawialem niezaleznie od proca ddr333 tez mi sie komp zawieszal, jedyne wyjscie to ustawienie pamieci recznie synchro z procem lub asynchronicznie podbijajac je, tam procentami sie zmienia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleble Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Drus, procentowo na 100% dzialaja oczywiscie jako DDR266 a juz przy 120% jako DDR333 tylko ze sie wiesza komp. Mozna jeszcze za pomoca (i ja tak mam przy 266): T(RAS) 7 T(RCD) 3 T(RP) 3 CAS Latency 2.5 Jak wiesz to podpowiedz jak tym ust. na optymalne 333 bez wieszania sie kompa :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 A czym jedziesz ta swoja 1800?? fsb chyba co?? i na ile ci wyszlo to 2100 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleble Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 150 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Te 150 to nie jest zle, powiem ci ze niektore pamieci mimo ze sa DDR333 za cholere nie chca uzyskac tej wartosci. Spruboj wylaczyc opcje By spd jezeli masz takowa dla pamieci ustawiona bo to kaszani czasem wszystko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Mam te same kostki. Biegaja nawet na 410MHz Daj im poprostu wyzsze napiecie. Taimingi 6-3-3-2,5. Bez zwiech i bez restartow. Musialem je tylko troche 'wypalic' Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleble Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Druss, nie mam wlaczonego By SPD a tak przy okazji moze bys mi wyjasnil co to wogole jest to "By SPD"? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleble Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 jonathan, zawijam sie sprawdzic czy zadziala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 U mnie na poczatku ustawilem wszystko po swojemu. Zadne by spd. Czestotliwosc taka jak proca i timingi zmienialem. Na poczatku dalem im 2,9V i troche je pomeczylem. Teraz chodza na 2,7V i jest luz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 Na nForc-ie nie ma sensu dawac pamiatek szybciej jak FSB ,Daj 100% i podciagaj timingi ,da ci to wieskzy wzrost wydajnosci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleble Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 Ktos mi podpowiedzial abym troszke je wypalil, podniosl % i w sumie pomoglo ze system mi sie zdazyl uruchomic i popracowac, ale w 3DMarku przy tescie mialem juz 200 fps mniej niz przy pracy pamieci na 266. Przy procentach ustawionych na 100%, timingami bawilem sie na wiele sposobow i nic sie nie poprawia, nawet pamieci nie zmieniaja mi sie na 333, juz nie mam do nich sily. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Posluchaj RAV666. Ja je puszczam na 200MHz tak samo proca. Daje mu mnoznik 11 i wszystko smiga. U mnie zanim pamiatki sie wypalily minelo troche czasu. Ty zacznij od 190. te pamiatki maja czasami problemy w przedziale 170-190MHz. Moze to brzmi glupio ale tak wlasnie jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skolim Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 W tym wypalaniu cos chyba jest (choć nie wiem jakim cudem to działa), u mnie np. pamięci nie chciały na FSB200 chodzić na dualu. Popracowały kilka dni na 200 przełozyłem je w dual i o dziwo działają aż do FSB 215. Może sa problemy z asynchroniczną pracą (w sumie to ona się i tak nie opłaca ;) ) Napisz powyżej jakich częstotliwości(synchro) zaczynaja się problemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 U mnie nie ma juz problemow. Przekatowalem je wysokim napieciem i wysokimi czestotliwosciami i wszystko jest ok. Zobacze jaka wersje epoxa dostane teraz. Moze bede mogl im dowalic jeszcze wiecej niaz 410MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleble Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 No dobra, wypalam je na 2,9V i chodza, no czasami mam jakiegos zwisa. ALEEE dlaczego mam spadek w 3DMarku o 200 fps??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skolim Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 BO MASZ USTAWIENIA ASYNCHRONICZNE :!: One zawsze są gorsze i tyle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleble Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Ustaw. mojego biosa przy pracy kosci na 266DDR: System Performance: Expert CPU Clock Ratio: Default FSB Frequency: 150 CPU Interface : Optimal Memory Frequency: 100% Memory Timings: Optional T(RAS): 7 T(RCD): 3 T(RP): 3 CAS Latency: 2,5 FSB Spread Spectrum: Disabled Agp...... Agp...... Agp...... CPU Thermal-Throttling: Disabled Jak dokl. mam ust.? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...