andrew777 Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 Karta na 100% potanieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper1609 Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 Andrew a te dyski sie czyms różnią ? bo różnica w cenie znikoma, o 10zł, z tym ze ten co ja napisałem ma 7200 a ten co Ty 5400. Robi to jakąś różnice ? A napisać to napisze napewno, żaluje ze wczesniej nie wiedzialem o istnieniu tego forum :) Komputer bede zamawiał prawdopodobnie w czerwcu, nie pozniej wiec jest szansa ze pare rzeczy chociaz o troszke potanieje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 Dysk jest cichszy, a wydajność podobna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper1609 Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 a który jest cichszy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 HD502HI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper1609 Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 (edytowane) Ok wiec go wezme. Narazie to na tyle, odezwe sie jeszcze kilka dni przed zamówieniem. Wielkie dzięki za pomoc, szczególnie dla Andrewa, mam nadzieje ze pomozesz potem przy podkrecaniu :) A teraz ide się dokształcać, poczytam FAQ itp. :lol2: Jeszcze raz wielkie dzięki pozdrawiam :wink: Ostatnie pytanie : Najlepiej zamówić z esc.pl ? Edytowane 10 Maja 2009 przez Kacper1609 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 Tak. Wszystko tam jest z części tobie potrzebnych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper1609 Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 Witam, ostatecznie zdecydowałem się na zestaw : Procesor : AMD Phenom II X4 710 z bachcompu Płyta Główna : ASRock A780GXH RAM : G.Skill 2x2GB 800MHZ PK lub goodram (zalezy czy w sklepie bedzie g.skill) Karta Graficzna : Sapphire Radeon HD4770 512MB Zasilacz: Corsair CX400W HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F2EG Napęd : Samsung SH-223Q SATA PENTAGRAM FREEZONE HP-120 AlCu Karakorum Arctic Silver 5 - Pasta termoprzewodząca (3,5g) Obudowa : Tacens Sagitta Lux Jakie do tego oprogramowanie ? Komputer głównie do gier,internetu, multimediów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 Zestaw Git. Oprogramowanie? Chodzi Ci o system? Wiadomo XP 32bit, lub Vista Home Premium, lub Ultimate- w zależności od tego ile masz kasy. Tylko pamiętaj że na 64bitach znacznie gorzej kręci się procka... Za to widzisz całe 4gb ramu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper1609 Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 (edytowane) tak chodzi o system. Wolałbym bardziej XP, teraz go mam, komp bedzie podkrecany a z vista do końca niewiem jak jest, gdzies czytałem że są błedy itp. no i xp tańszy. Sam niewiem. A gdyby wziąć xp z 32bit to bedzie sie lepiej krecic niz na 64 ? a na 32bit ile ramu widzi ? Edytowane 17 Maja 2009 przez Kacper1609 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 XP 64 praktycznie jest nie dostępny. Także pozostaje XP 32 Prof. OC jest "normalne", znaczy się lepsze niż na Viscie 64. Zobaczy Ci 3gb, do 3,5gb. Ale sądzę że 3,250mb. Oczywiście wszystko będzie chodzić tak jak powinno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal2228 Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 (edytowane) A jeśli chcesz troszkę zaoszczędzić kaski to zawsze możesz sobie wziąć Windows 7 RC, możesz go używać przez rok za darmo, a jak wiadomo przez ten rok inne systemy potanieją i będą miały nowsze Service Packi. Ja ze swojej strony powiem Ci, że od miesiąca jadę na win7 i że mnie w pełni zadowala :wink: Jak byś już brał jakiś win to bierz wersje x64 bo nie ma różnicy w działaniu, a widzi cały ram :wink: Edytowane 17 Maja 2009 przez Rafal2228 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper1609 Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Zastanawiam się między : Microsoft VISTA Home Premium OEM 32Bit SP1 PL Microsoft VISTA Home Premium OEM 64Bit SP1 PL Microsoft Windows XP Home Edition oem SP3 PL Mam tutaj problem. Bo będe podkrecał wiec 64 bit odpada skoro mówicie ze sie gorzej kręci. I teraz xp czy vista ? Jeżeli nie ma jakiś większych zastrzeżeń do visty to chyba jednak ją wybiore. A czy na viscie 32 bit też widzi tylko te 3.0-3.5gb RAMu? Bo jeśli tak to czy na tych 64 bit naprawde tak trudno kręcić ? Bo jak w przyszłości dokupiłbym jeszcze RAM to system go nie bedzie widziec... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 7 RC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 A skąd to wytrzasnąłeś, że na 64bit gorzej się kręci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Czyli najlepiej jak sciągne tego Windows 7 RC 64 bit tak ? Wczoraj użytkownik Sopel powiedział mi takie cos : Tylko pamiętaj że na 64bitach znacznie gorzej kręci się procka... Za to widzisz całe 4gb ramu Wiec jak to jest ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Dziwne. Jakoś u mnie na Vista 64bit jest tak samo, jak na XP 32bit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eeeee Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Ze swojej strony polecę obudowę Cooler Mastera model Centurion 534 za cenę ~160zł jest bardzo ciekawą propozycją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper1609 Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Ostatecznie zdecydowałem się na Windows 7 RC 64 bit,a co potem to zobaczymy w marcu 2010r. chyba że macie jakieś spostrzeżenia do tego systemu to piszcie ale większość użytkowników forum poleciło mi W7. eeeeee - dzięki ale postanowiłem kupić sagitte lux Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...