Skocz do zawartości
bionicman1

Wifi W Laptopie S7010

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam taki problem

na allegro zakupiony laptop dla mojej dziewczyny i nie moze ona poradzic sobie z zainstalowaniem sterownikow do wifi

wg specyfikacji powinna byc tam karta albo intela albo amacrox chyba ale po zainstalwowaniu sterownikow (proba z 2 wersjami) system pokazuje ze nie ma urzadzenia

i tu moje pytanie

jak mozna sprawdzic na 100% czy w kompie jest karta wifi czy moze jej tam fizycznie nie ma??(BEZ OTWIERANIA OBUDOWY)

ja tego nie moge zrobic bo w domu bede dopiero za 2 tygodnie wiec prosze o pomoc, jakies rozwiazanie softwerowe itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ma połączenie z netem na inny sposób, niech spróbuje tego programu DeskUpdate (bierzesz "select product" i na końcu pobierasz DeskUpdate):

http://pl.ts.fujitsu.com/support/downloads.html

Odpalić go po pobraniu. Program wykrywa urządzenia i pobiera z netu sterowniki. Sprawdzałem na S7020D.

Edytowane przez pomiar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość <account_deleted>

A znasz taki program jak Menadżer Urządzeń?

Identyfikacja nieznanego sprzętu polega w najprostszym przypadku na skopiowaniu Identyfikatora Wystąpienia Urządzenia (Device ID) i wklejeniu w google. Karta może być wyłączona w BIOSie - wówczas nie będzie jej na liście. W bardzo sporadycznych przypadkach przyczyną braku sprzętu na liście może być niewłaściwy sterownik np. chipsetu /innej karty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest konflikt w menadżerze urządzeń? Jak jest to podaj identyfikator wystąpienia urządzenia, po nim znajdziemy dokładny model karty. Jeśli nie to poszukaj przełącznika do włączania karty sieciowej (nie wiem czy w tym modelu jest takie coś).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi