bionicman1 Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 witam mam taki problem na allegro zakupiony laptop dla mojej dziewczyny i nie moze ona poradzic sobie z zainstalowaniem sterownikow do wifi wg specyfikacji powinna byc tam karta albo intela albo amacrox chyba ale po zainstalwowaniu sterownikow (proba z 2 wersjami) system pokazuje ze nie ma urzadzenia i tu moje pytanie jak mozna sprawdzic na 100% czy w kompie jest karta wifi czy moze jej tam fizycznie nie ma??(BEZ OTWIERANIA OBUDOWY) ja tego nie moge zrobic bo w domu bede dopiero za 2 tygodnie wiec prosze o pomoc, jakies rozwiazanie softwerowe itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 (edytowane) Jeśli ma połączenie z netem na inny sposób, niech spróbuje tego programu DeskUpdate (bierzesz "select product" i na końcu pobierasz DeskUpdate): http://pl.ts.fujitsu.com/support/downloads.html Odpalić go po pobraniu. Program wykrywa urządzenia i pobiera z netu sterowniki. Sprawdzałem na S7020D. Edytowane 10 Maja 2009 przez pomiar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 A znasz taki program jak Menadżer Urządzeń? Identyfikacja nieznanego sprzętu polega w najprostszym przypadku na skopiowaniu Identyfikatora Wystąpienia Urządzenia (Device ID) i wklejeniu w google. Karta może być wyłączona w BIOSie - wówczas nie będzie jej na liście. W bardzo sporadycznych przypadkach przyczyną braku sprzętu na liście może być niewłaściwy sterownik np. chipsetu /innej karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 Jest konflikt w menadżerze urządzeń? Jak jest to podaj identyfikator wystąpienia urządzenia, po nim znajdziemy dokładny model karty. Jeśli nie to poszukaj przełącznika do włączania karty sieciowej (nie wiem czy w tym modelu jest takie coś). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 W nim powinna siedziec : Karta sieciowa / komunikacja:Wireless LAN (WLAN = WiFi) - Intel PRO/Wireless 2200BG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 Na lewo od zatrzasku jest włącznik/wyłącznik WIFI i Bluetooth. Niech zobaczy też z tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...