Skocz do zawartości
adamex91

Zanikanie Internetu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

od półtora roku jestem użytkownikiem routera D-Link Di-524. Internet rozdzielam na komputer stacjonarny - przez kabel i na laptopa - bezprzewodowo. Przez cały ten czas wszystko działało bez problemów, aż do wczoraj. Na laptopie samoistnie tracę połączenie z routerem. Na liście dostępnych sieci bezprzewodowych jest on cały czas obecny, jednak gdy próbuję się połączyć to ta "próba nawiązania połączenia" trwa bez końca. Obok nazwy sieci, z prawej strony zwykle widnieje napis "Połączono", kiedy mnie rozłączy pojawia się "Automatycznie" - ot taki mały szczegół. Żeby odzyskać internet muszę zrestartować router. Problem ten pojawił sam z siebie, nie skopałem nic w ustawieniach ani w samym sprzęcie, bo po prostu nie miałem wcześniej powodu aby się tam dotykać.

Z góry dziękuję za pomoc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość <account_deleted>

...

od półtora roku jestem użytkownikiem routera D-Link Di-524.

...

Żeby odzyskać internet muszę zrestartować router. Problem ten pojawił sam z siebie, nie skopałem nic w ustawieniach ani w samym sprzęcie, bo po prostu nie miałem wcześniej powodu aby się tam dotykać.

Z góry dziękuję za pomoc ;)

Jak bym miał strzelać to celowałbym w 2 przyczyny: 80% uwalony tranceiwer ew. chipset i 10% zasilacz. edit: można ewentualnie zrobić reset to default i ponownie skonfigurować router - ale nikłe szanse. Edytowane przez tomazzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W D-linkach lubi padac CPU..

Czasami zasilaczowi odwala i odłacza sie na chwile..

Sprawdz czy przypadkiem na tym samym kanale nie ma tez takiego samego SSID ( chyba ze zmieniłes nazwe sieci to odpada wtedy...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość <account_deleted>

Sprawdz czy przypadkiem na tym samym kanale nie ma tez takiego samego SSID ( chyba ze zmieniłes nazwe sieci to odpada wtedy...)

Gdyby tak było (sąsiad d takim samym SSID) to reset routera nic by nie dawał ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jedno... pamietam D-linka z FV z 2006 roku w ktorym tez znikało Wi-fi lub jak sie polaczyło to trzeba było długo czekac na 192.168.... itd.. po resecie było ok.

Update na wersje z 05.2007 czyli V 2.06 i jak ręką odjał...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi