adamex91 Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 Witam, od półtora roku jestem użytkownikiem routera D-Link Di-524. Internet rozdzielam na komputer stacjonarny - przez kabel i na laptopa - bezprzewodowo. Przez cały ten czas wszystko działało bez problemów, aż do wczoraj. Na laptopie samoistnie tracę połączenie z routerem. Na liście dostępnych sieci bezprzewodowych jest on cały czas obecny, jednak gdy próbuję się połączyć to ta "próba nawiązania połączenia" trwa bez końca. Obok nazwy sieci, z prawej strony zwykle widnieje napis "Połączono", kiedy mnie rozłączy pojawia się "Automatycznie" - ot taki mały szczegół. Żeby odzyskać internet muszę zrestartować router. Problem ten pojawił sam z siebie, nie skopałem nic w ustawieniach ani w samym sprzęcie, bo po prostu nie miałem wcześniej powodu aby się tam dotykać. Z góry dziękuję za pomoc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 (edytowane) ... od półtora roku jestem użytkownikiem routera D-Link Di-524. ... Żeby odzyskać internet muszę zrestartować router. Problem ten pojawił sam z siebie, nie skopałem nic w ustawieniach ani w samym sprzęcie, bo po prostu nie miałem wcześniej powodu aby się tam dotykać. Z góry dziękuję za pomoc ;) Jak bym miał strzelać to celowałbym w 2 przyczyny: 80% uwalony tranceiwer ew. chipset i 10% zasilacz. edit: można ewentualnie zrobić reset to default i ponownie skonfigurować router - ale nikłe szanse. Edytowane 10 Maja 2009 przez tomazzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamex91 Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 Znaczy się sprzęt padł? Trzeba będzie poszukać papierków od gwarancji ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 W D-linkach lubi padac CPU.. Czasami zasilaczowi odwala i odłacza sie na chwile.. Sprawdz czy przypadkiem na tym samym kanale nie ma tez takiego samego SSID ( chyba ze zmieniłes nazwe sieci to odpada wtedy...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 Sprawdz czy przypadkiem na tym samym kanale nie ma tez takiego samego SSID ( chyba ze zmieniłes nazwe sieci to odpada wtedy...)Gdyby tak było (sąsiad d takim samym SSID) to reset routera nic by nie dawał ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 Jeszcze jedno... pamietam D-linka z FV z 2006 roku w ktorym tez znikało Wi-fi lub jak sie polaczyło to trzeba było długo czekac na 192.168.... itd.. po resecie było ok. Update na wersje z 05.2007 czyli V 2.06 i jak ręką odjał... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...