suhmih Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 (edytowane) Witam niedlugo stane sie posiadaczem okolo 1000zl (200funtow) i mysle nad zmiana chodzenia na wodne. Obecnie mam NZXT trinity miditower ,obudowa jest poprostu za mala na wc takze musze ja zmienic. Przegladajac forum widze ,ze ludzie polecaja coolermaster dominator 690 badz centuriona 590,czyli niecale 300zl reszte bym mial na wc. WC chce zalozyc na gpu i cpu ale nie wiem czy kupic chlodnice 2x120 czy 3x120 ,nie wiem czy 2x120 da rade na c2d e6750 plus HD4870. OC bede cisnal ile fabryka da wiec czy wystarczy 2x120? Jesli chodzi o czesci wolalbym juz kupic odrazu dobre ale na przyklad tylko na cpu a pozniej dokupic na gpu niz odrazu kupic wszystko ale gorszej jakosci a potem wymieniac. Aha dodam ze mieszkam w UK takze jak juz to jakies nie polskie firmy:) tylko te ogolnie dostepne swiftech,xspc itd. Z gory dziekuje za pomoc. aha dodam ze czesci moga byc uzywane ,nie przeszkadza mi to:) Edytowane 10 Maja 2009 przez pier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 (edytowane) Za 200 funtów ciężko będzie dostać to wszystko - gdyby nie obudowa to spokojnie, ale z nią raczej nie. Jesli CPU i GPU to koniecznie 3x120 bo inaczej nie dasz rady, ewentualnie 2x120 i 1x120 - niegłupie rozwiązanie. W tym budżecie szedłbym w XSPC - dobre części za rozsądną kasę. Jeśli na razie dysponujesz tylko taką kasą to zrób chłodzenie na proca. Moja propozycja: Blok na CPU - XSPC Delta V3 http://www.overclockers.co.uk/showproduct....amp;subcat=1034 - niewiele mniej wydajny od Apogee GTZ = 38 Pompa z rezem - XSPC X2O 750 http://www.overclockers.co.uk/showproduct....amp;subcat=1042 = 37 funciaków Radiator - XSPC RS360 http://www.overclockers.co.uk/showproduct....amp;subcat=1041 = 35 funtów - ale proponuję dołożyć do Swiftecha 360 za 47 funtów ;) do tego 2 m weża 3/8 " , złączki kompresyjne fresera (6 szt) i płyn - razem jakieś 36 funtów Razem daje to 146 funtów - niewiele zostaje na obudowę.Możesz poszukać tych części na ebayu (używki), będzie trochę taniej. PS na budę (jesli chcesz upchnąć radiator do środka) licz co najmniej 120-140 funtów ;) - chyba,że brzydota CM HAF 932 Ci nie przeszkadza to ją łykniesz za 100 - nówkę sztukę - za to wejdzie tam na górę radiator 360. Edytowane 10 Maja 2009 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhmih Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 (edytowane) czyli mowisz ze na sama bude 120-140 funow? ciezko bedzie^^ widze ze sam masz 2x120 + 1x120 chlodnice ,czy nie lepiej odrazu zrobic 3x120? ponoc czym prostszy uklad tym lepiej i zdaje sie masz xspc? Edytowane 10 Maja 2009 przez pier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 (edytowane) Jesli radiator w środku to tak - chyba,że jak pisałem CM HAF - paskudny,a le może Tobie się spodoba :) Tak ja mam XSPC, z tym ,że pompę 400 a nie 750 - w sumie wielkiej różnicy w podnoszeniu słupa nie ma, ale za to 750 pompuje więcej na godzine.Ta 400setka jednak daje spokojnie radę i jest niesłyszalna. Ja 360 nie wsadzę do siebie na górę do budy, dlatego takiea nie inne rozwiązanie. Ja swój układ kupiłem na Ebayu - używki - wyszedł mnie około 150 funtów.Nowe były tylko weże i złączki. Edytowane 10 Maja 2009 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhmih Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 HAF mi sie nie podoba:P eh chyba zrezygnuje z tego WC ,myslalem ze da rade ,kiedy wkoncu zaczna robic tansze budy pod wc ... a nie jakies za 1000zl ok dzieki za pomoc pomysle jeszcze ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 Zawsze możesz dać radiator poza budą i wtedy można kupić coś tańszego, ewentualnie tanśzą budę , tylko wtedy trzeba pobawić się w przeróbki i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 Upoluj używanego Stackera ST01 (wejdzie bez problemu 3*120mm na przód, spokojnie 2*120mm na dno budy) bardzo fajna buda to WC. Cena nie powinna być jakoś super mega wygórowana. 1. 2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhmih Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 wlasnie ogladam test ST01 na youtube i kobita mowi ze z boku mozna zamontowac tylko 80mm wentyl? czy rzeczywiscie tylko tak maly czy da rade zalozyc jakis 25cm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 wlasnie ogladam test ST01 na youtube i kobita mowi ze z boku mozna zamontowac tylko 80mm wentyl? czy rzeczywiscie tylko tak maly czy da rade zalozyc jakis 25cm?Tam jest miejsce na 80mm ale nie będzie dużym problelm założyć coś wiekszego. Tak to wygląda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhmih Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 zdaje sie ze wystarczyloby sciagnac ten plastik co ma trzymac wentyl i potem zalozyc co sie chce ,tzn najpierw by trzeba wywiercic otwory a to raczej nie duzy problem ,tak czy inaczej najlepsza obudowa jaka widzialem za ta cene ,uzywana ale to nie ma az takiego znaczenia. z przodu 3x120 u gory juz nie bardzo bo trzeba ciac czy wiercic no ale narazie 3x120 spokojnie mi wystarczy . dzieki za cynk w cm dominator 690 da rade wlozyc 2x120 z przodu? bo u gory to wiem ze da rade ,czasami sa problemy bo zachacza o elementy plyty? czyli mozna wlazyc w nia 2x120 u gory i 2x120 z przodu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhmih Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2009 czy do cm centuriona 590 da rade wlozyc 2x120 chlodnice z przodu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2009 czy do cm centuriona 590 da rade wlozyc 2x120 chlodnice z przodu??Powinna wejść. Najwyżej będziesz mógł włożyć tylko 1 napęd. Problem może być z dyskami a raczej miejscem gdzie je położysz. PS. Edytuj posty a nie piszesz jeden pod drugim w tak krótkim czasie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 Zobacz LC gregora666, a konkretniej jego sposób mocowania chłodnicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...