zabuzanh Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 (edytowane) Witam na wstępie powiem ze sporo na tym forum informacji ale i tak ciężko się zdecydować Nie dawno miałem przykry przypadek coś się spaliło :/ do końca nie wiem co po prostu wyłączyłem kompa i już się nie włączył znaczy komp się włączał ale nie dawał sygnału na monitor w ogóle dopiero po wyciągnięciu 1 kości ram zaskoczył ogólnie to ten komputer złożyłem za grosze ma nie cały rok kosztował mnie 460zl płyta : Asrock AliveNF6G-Vsta procek : AMD Atlhon 64 x2 4200+ ram był : 2 x 1 gb ddr2 533mhz "ostała sie 1" dysk : WD 80gb " Ze starego Kompa z 2002" grafika : integra GF 6150SE muzyka : integra siec : integra Zasilacz : Megabajt 350w v2.2 tak do końca nie wiem co się zjeb**** ale wiem ze 2 sloty ramu działają smilies/smile.gif sprawdzałem działającą kością chciałbym do niego kupić ram 2x1gb lub 2x2gb , grafikę i chyba zasilacz "nie jestem pewnien" i mam na to 600zł!! W rezerwie mam jeszcze 20-30zł :/ p.s piszę w dziale karty graficzne bo z tą częścią mam największy dylemat Na innym Forum Zapronowali mi : Sapphire Radeon HD4770 512MB DDR5 /128bit/ HDMI DVI GoodRam 2GB PC800 CL5 - pewnie nie bedziesz podkrecał więc nie ma sie co pakowac w lepsze kości ModeCom MC-350ATX 2.0 PFC allegro i kupowanie przez neta odpada!! Tylko Kraków.... myślałem o Grafikach ICQ3 His-a = to jest chyba HD 4670 o ile pamietam Może ktoś z forum ma coś takiego :> ostatnio czytałem jeszcze o HD3850 i tańszych modelach GT9600 "GAINWARD 9600GT 1gb" AAAAAAAAAAAAA Zapomniałem wspomnieć ogolnie to mi jest potrzebne do gier ale noramlnie gram w rozdzielczości 1024 x 768 eventualnie 1280/960 a nie tak jak w wiekrzosci testow jest max ogolnie to na nowych częściach chciał bym odpalić fallouta 3 / moze Arme / Flashpointa 2 chociaz na low " mam 19" calowy monitor " Edytowane 11 Maja 2009 przez zabuzanh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalGG Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 Sapphire Radeon HD4770 512MB DDR5 /128bit/ HDMI DVI GoodRam 2GB PC800 CL5 - pewnie nie bedziesz podkrecał więc nie ma sie co pakowac w lepsze kości ModeCom MC-350ATX 2.0 PFC No to dobrze Ci zaproponowali ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zabuzanh Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 zamówiłem asusa HD 4770 = czas oczekiwania około tygodnia :/ czy jest to jakaś równice z Sapphire ?? a co do zasilacza to nie ModeCom MC-350ATX 2.0 PFC Tylko ZASILACZ AMACROX WARRIOR 400W AX450-PNF BOX Dobrze czy ZLe HELP :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalGG Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 Dobrze. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zabuzanh Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 (edytowane) a czy jest jakas roznica miedzy asusem a sapphirem ??? jesli chodzi o 4770 ?? a i czy ten zasilacz daje jakies mozliwosci OC?? nieznam sie zabardzo na zasilaczach :/ a ramu nie kupilem bo moj stary OŻYŁ i okazało sie ze mam spalone 2 sloty ram :/ ale 2 sloty dzialaja i dual-channel tez wiec stwierdzilem ze nie kupie na razie ramu a doloze do zasilacza / mam nadzieje ze mi dobrzze, lepiej bedzie sluzyl :) Edytowane 11 Maja 2009 przez zabuzanh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalGG Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 (edytowane) Zasiłka jest dobra, ale po O/C(tego proca na wyżej niż 3,0GHz nie pogonisz, wiem bo mam) maxymalnym, może trochę sapać. Różnicy między Asusem a Sapphire nie będzie, bo karta na tyle nowa jest że istnieją tylko referenty. Edytowane 11 Maja 2009 przez MichalGG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 Istnieje. Ile dałeś za tą kartę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zabuzanh Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 (edytowane) andrew777 mam ustaloną cenę 425zł czekam tylko aż przyjdzie :) ale miałem dziś przez sekundę komputera sklepowego "gość musiał wyjść" i cena po której sklep ją kupuje to 330zł :/ wiec jeśli poczekasz to pewnie ceny jeszcze spadną zwłaszcza ze niedługo wychodzi wersja 1gb za sugerowaną cenę 450zł<patch google :P michał a na boxowym chłodzeniu :> ile wyciągnąłeś ?? Edytowane 11 Maja 2009 przez zabuzanh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 Amacrox 400W to prawie to samo co MC-350, nie dopłacałbym :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 Nie ma po co dopłacać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zabuzanh Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 jestem tak z gościem ugadany że zasilacz mogę zmienić do puki nie przyjdzie grafika albo z niego zrezygnować :P www.sft.net.pl i Alfar.pl za ten co wybrałem muszę zapłacić 195zł jeśli macie wybierać to z tych stron plz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...