Skocz do zawartości
pio

Program do kopiowania zabezpieczonych dyskietek

Rekomendowane odpowiedzi

Nikt nie zna takiego programu. Litości ludzie. Pomóżcie potrzebującemu. Zapomniałem powyżej dodać, że najlepiej byłoby gdyby program ten działał pod Windowsem. Ale przy takiej ilości odpowiedzi to poroszę i o DOSowy prog.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie obraz- jak? Też potrzebuje takiego softa, mam fajny programik (Tuff Test) tesujący, proca, pamięci, dyski, kotrolery- wszysto, ale on chodzi z własnej bootowalnej dyskietki, i wygląda, że wszystko siedzi w boot sectorze tejże, bo dla windowsa dyskietka jest pusta, tyle że nie ma na niej wolnego miejsca...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś miałem problem z zabezpieczoną dyskietką kluczem LEXa.

W związku z tym, że mam prawo do zrobienia sobie kopii nośnika (tak wynika z ustawy o prawach autorskich), a umowa licencyjna LEXa stanowiła co innego - wydedukowałem, że postanowienia umowy niezgodne z ustawą są nieważne (i tak w rzeczywistości jest)

Szukałem, szukałem - próbowałem winimage i innych, aż w ręce wpadł mi programik ze strony:

http://www.ellopos.net/daedalus/olh_downlo...ystemtools.html

a dokładniej:

http://www.ellopos.net/notebook/downloads/...ct_diskcopy.zip

okazało się, że discopy nie działało - ponieważ oprócz bad sectora (w odpowiednim miejscu), dyskietka klucz LEXa jest zabezpieczona przez sformatowanie dodatkowych 2 tracków (81 i 82) - standardowe programy typu winimage robią obraz tylko 80 tracków.

Wg mnie ten programik jest the best (ale nie potrafi robić imagów dysków)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi