Skocz do zawartości
@rtex

Sens Upgreadu Dell Inspiron

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam takie pytanie otóż dostałem od znajomego laptopa Dell Inspiron 6400 (e1505) w celu modyfikacji jego parametrów, a mianowicie:

wymiana dysku twardego na większy 200gb??

dołożenie dodatkowego ramu 2gb

kupno oryginalnego windowsa viste , jak się nie da to xp

I tak się zastanawiam czy w ogóle to ma sens, koszt części wyjdzie pewnie ok 1000zł no i do tego dochodzi kupę roboty z poszukiwaniem sterowników, bo do laptopa nie ma żadnych płyt, no i jest dosyć mocno zniszczony i nie działa jeden klawisz.

Co o tym sądzicie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak to obliczyłeś, ale 2gb ramu ddr2 667 jakieś 80-90 zetek. Dysk samsunga 320 2,5" SATA 250 zetek. To sa pierwsze lepsze oferty z alledrogo. Co do systemu to pamiętam jak sam chciałem Cioci kupić xp'ka i były dobre ceny na alledrogo, ale to były płytki dell'owskie oem i był problem z legalnością tego na stacjonarce, więc nie wiem jak byloby z legalnością tego ustrojstwa na lapku dell'a. Jeśli brak problemu to 200 zetek to kosztowało chyba, więc w sumie mieścisz się w jakieś 530. A jak nie to koło 350 można chyba już system kupić bez problemu, więc za jakies 650 można by wszystko razem zamknąć. A dell to dell, te stare inspirony całkiem trwałe i fajne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi