@rtex Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 Witam! Mam takie pytanie otóż dostałem od znajomego laptopa Dell Inspiron 6400 (e1505) w celu modyfikacji jego parametrów, a mianowicie: wymiana dysku twardego na większy 200gb?? dołożenie dodatkowego ramu 2gb kupno oryginalnego windowsa viste , jak się nie da to xp I tak się zastanawiam czy w ogóle to ma sens, koszt części wyjdzie pewnie ok 1000zł no i do tego dochodzi kupę roboty z poszukiwaniem sterowników, bo do laptopa nie ma żadnych płyt, no i jest dosyć mocno zniszczony i nie działa jeden klawisz. Co o tym sądzicie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 Nie wiem jak to obliczyłeś, ale 2gb ramu ddr2 667 jakieś 80-90 zetek. Dysk samsunga 320 2,5" SATA 250 zetek. To sa pierwsze lepsze oferty z alledrogo. Co do systemu to pamiętam jak sam chciałem Cioci kupić xp'ka i były dobre ceny na alledrogo, ale to były płytki dell'owskie oem i był problem z legalnością tego na stacjonarce, więc nie wiem jak byloby z legalnością tego ustrojstwa na lapku dell'a. Jeśli brak problemu to 200 zetek to kosztowało chyba, więc w sumie mieścisz się w jakieś 530. A jak nie to koło 350 można chyba już system kupić bez problemu, więc za jakies 650 można by wszystko razem zamknąć. A dell to dell, te stare inspirony całkiem trwałe i fajne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...