Gość Harry Lloyd Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 U mnie na E5200 przy 350x10 i pamięciach 420 było ok. 15.7 s, też pod Vistą, więc coś masz chyba w systemie burdel. Za to FSB 400 mój proc nie robi, więc albo z tymi E6xxx jest lepiej, albo akurat dobra sztuka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIBOR Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 (edytowane) U mnie na E5200 przy 350x10 i pamięciach 420 było ok. 15.7 s, też pod Vistą, więc coś masz chyba w systemie burdel. Za to FSB 400 mój proc nie robi, więc albo z tymi E6xxx jest lepiej, albo akurat dobra sztuka. masz 100% racji, na czystej instalce W7 x64 jest tak: Edytowane 20 Maja 2009 przez VIBOR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ardianz Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 VIBOR a mógłbyś porównać zegar w zegar z 8200 ? bo o procesorze cicho nie mówiąc już o testach, bo myślałem nad 5200 bo 7200/8200 to już ekonomicznie dla mnie nie opłacalne (zbyt mały przyrost wydajności w stosunku do wzrostu ceny) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIBOR Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 (edytowane) VIBOR a mógłbyś porównać zegar w zegar z 8200 ? bo o procesorze cicho nie mówiąc już o testach, bo myślałem nad 5200 bo 7200/8200 to już ekonomicznie dla mnie nie opłacalne (zbyt mały przyrost wydajności w stosunku do wzrostu ceny)nie mam na chwilę obecną E8200 (serwis) nie wiem czy wróci akurat ten model czy inny :( - a nastąpi najwcześniej za 2 tygodnie, mogę porównać E5200 -E6300 bo takie mam Edytowane 20 Maja 2009 przez VIBOR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiz__ Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Max FSB raz jeszcze, ale naprawde max a nie 400MHz. Mnoznik hmm 8/9 jesli to mozliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Max FSB raz jeszcze, ale naprawde max a nie 400MHz. Mnoznik hmm 8/9 jesli to mozliwe. Jutro wrzuce specjalnie dla Ciebie E6300 na commando :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiz__ Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Jutro wrzuce specjalnie dla Ciebie E6300 na commando :) ;) dank U well vanaf dev Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Zestaw commando + cruciale d9gmh + E6300 poszedl do Lanca... on da screeny jak cos, wybaczcie ale jestem troszku zabiegany :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuru Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Wydaje mi się, czy te proce były w sklepach i zaczynają tajemniczo znikać? Jeszcze wczoraj wieczorem patrzyłem na skąpcu i tyle ofert było a teraz jest ich aż... 5! Na agito patrzyłem proc zniknął. No nie ma co ciekawe rzeczy się dzieją :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 (edytowane) Wydaje mi się, czy te proce były w sklepach i zaczynają tajemniczo znikać? Jeszcze wczoraj wieczorem patrzyłem na skąpcu i tyle ofert było a teraz jest ich aż... 5! Na agito patrzyłem proc zniknął. No nie ma co ciekawe rzeczy się dzieją :blink: Jak co to mam jeszcze parenascie sztuk :). EDIT: Male przecieki... na P35 na razie testowane bylo procek wyjatkowo zimny (nawet przy 1,4v) a FSB ~400MHz :/ Edytowane 21 Maja 2009 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 (edytowane) zapodajcie wiecej testow Ci ktorzy maja proca ;) u mnie pojawil sie wlasnie w sprzedazy po 79 euro ,i pisza ze ma VT :) Free - dlaczego w cpu-z pokazuje ci taki dziwny core speed? a core temp nie rozpoznaje nowego intela? 4200Mhz spokojnie starcza :) Edytowane 21 Maja 2009 przez dragonlore Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 (edytowane) Max fsb @ orthos @ DFI P35 Napięcia i reszta ustawień widoczna na screenie (te 1.4v na wyrost rzecz jasna) Edytowane 21 Maja 2009 przez Free Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIBOR Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 zapodajcie wiecej testow Ci ktorzy maja proca ;) u mnie pojawil sie wlasnie w sprzedazy po 79 euro ,i pisza ze ma VT :) Free - dlaczego w cpu-z pokazuje ci taki dziwny core speed? 4200Gmz spokojnie starcza :) bo mnożnik 6 :) u mnie jest podobnie z FSB i chyba te 413 jest max, przy 410 u mnie wstaje a powyżej dochodzi tylko do paska postępu i restart Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 (edytowane) zapodajcie wiecej testow Ci ktorzy maja proca ;) u mnie pojawil sie wlasnie w sprzedazy po 79 euro ,i pisza ze ma VT :) Free - dlaczego w cpu-z pokazuje ci taki dziwny core speed? a core temp nie rozpoznaje nowego intela? 4200Gmz spokojnie starcza :) Mhz - proszę naucz się tego... :) Rozpoznaje rewizje i temperatury, wystarczy. bo mnożnik 6 :) u mnie jest podobnie z FSB i chyba te 413 jest max, przy 410 u mnie wstaje a powyżej dochodzi tylko do paska postępu i restart Pobaw się VTT i GTL. U mnie przy VTT 1.1 max stabilne FSB było w okolicach 370. Przy 1.23vtt jest już tyle co na screenie. Winda się trzyma jeszcze przy FSB 420, ale spi1m już nie przejdzie. Aha, ma virtualizacje :) CPU pierwszy z brzegu. Edytowane 21 Maja 2009 przez Free Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Free - może jakaś dłuższa zabawa z orthoss'em i napięciami? To całkowicie przypadkowa sztuka? Dość dobre temperatury :). Czyżby nowy hit? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIBOR Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 (edytowane) na obecną chwilę E6300 to dobra propozycja w stosunku do E7xxx, tańszy o ok 120 pln i ma VT, a i oc niczego sobie, jak bym miał wybierać między E5xxx,E7xxx a E6300 to brałbym E6300 bo przyszłościowy i trochę lepszy od E5200 np. VT i tańszy od E7xxx. Edytowane 21 Maja 2009 przez VIBOR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 (edytowane) VIBOR jak ci ten proc lata ? U mnie aktualnie 3.9Ghz @ 1.36v i testuje dalej ;) 4Ghz się sypie nawet przy 1.392v... ;s Edytowane 21 Maja 2009 przez Free Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuru Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Świetne O/C. To chyba będzie następca mojego E4300 :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dezet90 Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Panowie, czy rewizja tego E6300 jest tylko jedna? Tzn chodzi o to, czy jest produkowany tylko w jednym rejonie? Bo tak bylo w przypadku E5200, ze byly 2 rewizje produkowane w innych panstwach i kazda inaczej sie krecila. Czy tak samo jest z tyym CPU? Bo mam okazje sprzedac swojego e5200@3.8 i kupic wlasnie jego z zamiarem krecenia do 4.1/4.2 GHz. Jak myslicie, czy sie uda uzyskac takie OC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 (edytowane) Free - może jakaś dłuższa zabawa z orthoss'em i napięciami? To całkowicie przypadkowa sztuka? Dość dobre temperatury :) . Czyżby nowy hit? Po pierwsze tak to calkowicie przypadkowa sztuka ktora dalem Lancowi dzisiaj do przetestowania. Po drugie moim zdaniem hit... pewnie przeszukam pare sztuk pod wzgledem max FSB i znajdzie sie pare perelek :) Edytowane 22 Maja 2009 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 (edytowane) Panowie, czy rewizja tego E6300 jest tylko jedna? Tzn chodzi o to, czy jest produkowany tylko w jednym rejonie? Bo tak bylo w przypadku E5200, ze byly 2 rewizje produkowane w innych panstwach i kazda inaczej sie krecila. Czy tak samo jest z tyym CPU? Bo mam okazje sprzedac swojego e5200@3.8 i kupic wlasnie jego z zamiarem krecenia do 4.1/4.2 GHz. Jak myslicie, czy sie uda uzyskac takie OC?Za mało ich jest na rynku, żeby to określić :) 4.1/4.2 to sobie możesz mieć. Na pewnie okolicach 1.5v jak nie więcej... Pozatym 4.2Ghz to okolice max fsb proca, tak więc nie bardzo... Pamiętaj że zawsze możesz trafić gorsze E6300 niż twoje aktualne E5200. IMO wymiana nie warta sensu. Chyba, że kupisz selekta, który by robił te 4-4.1Ghz w okolicach 1.35v Edytowane 21 Maja 2009 przez Free Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dezet90 Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 No dobra, ale w granicach napiec nie zabiajających CPU.. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiz__ Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Czyli z fsb cienko :/ Max MHz tez bedzie cienko na codzien. Liczylem na siakies 500 x ... a tu ledwo biedne okolo 410MHz fsb widac. Imho za cene tego cpu mozna kupic cosik pokroju pierwsze C2D, ktore krecily sie o niebo lepiej. 380 x 10 to mi do nieczego nie potrzebne :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 500fsb? Za tą cenę to i tak niezły procek Intel zaserwował (dodatkowo VT). Może i się skuszę, bo moje 3.2Ghz to będzie troche słabe do gtx260, a dodatkow mniejszy pobór proądu. Rozumiem że płyta z sygnaturki da sobie z nim rady? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Da sobie z nim radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 (edytowane) A jednak 4Ghz < 1.4v do zrobienia ;] Trzeba było obniżyć temp (wcześniej bez pasty jechałem) No i koniec zabawy. Valid (nie wiem czemu jakiś error jest, miałem jeszcze 4336, ale się pc wysypał i się straciło -.-) http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=571425 Max spi1m (czas taki jaki jest bo to windows7 + zero optymalizacji) Edytowane 22 Maja 2009 przez Free Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryndza Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 Chyba skuszę się na E6300 - w końcu wykorzystam w pełni HD4850, a dodatkowo przyda się wirtualizacja. Czy moja lowendowa płyta GA-P31-DS3L go obsłuży? Obecnie wyciągam na niej ~370Mhz FSB, więc chyba mogę liczyć że nowy proc pójdzie na 3,6 - 3,8 Ghz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 Odwiedź moją stronę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 Chyba skuszę się na E6300 - w końcu wykorzystam w pełni HD4850, a dodatkowo przyda się wirtualizacja. Czy moja lowendowa płyta GA-P31-DS3L go obsłuży? Obecnie wyciągam na niej ~370Mhz FSB, więc chyba mogę liczyć że nowy proc pójdzie na 3,6 - 3,8 Ghz? 10.5 x 370 = 3885Mhz :) No chyba, że będzie miał wcześniej walla. Odwiedź moją stronęNie zawsze procesor musi się znajdywać na liście obsługiwanych, a w 99% chodzi bez problemu, co najwyżej napięcie standardowe jest lekko za wysokie (w granicach normy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 (edytowane) ale on jest na liscie [pierwszy z pentow dual-core]. tylko musisz flasha zrobic do f10a Edytowane 22 Maja 2009 przez mobot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...