kozikpl Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 Witam Poszukuję informacji o całym zestawie komputerowym opartym na inel atom 230 lub 330- zestawów takich na allegro jest sporo i za 600-700zł można takie coś dostać. Interesuje mnie wydajność w odtwarzaniu filmów szczególnie o rodzielczości 1280x720 skompresowanych kodekiem x.264, interesuje mnie również pobór prądu podczas odtwarzania takiego filmu, filmu divx sd, pobierania torrentów. Chciałbym na takiej platformie postawić serwer http, ftp, torrent jak i centrum odtwarzania multimediów. Czy ktoś z forumowiczów ma taki sprzęt i mógłby podzielic sie wrażeniami? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 wystarczylo dobrze poszukac i znalazl bys co trzeba... Do fullHD sie nie nadaje, do 1280x720 nie pamietam ale chyba ledwo co (na granicy mozliwosci) a pobor pradu na tyle maly ze nie ma sie co przejowac - 330 ma chyba 8W a 230 4W wiecej nic nie napisze bo nie pamietam ale na 100% widzialem artykul (nawet kilka) o atomie w ktorym bylo to co Cie interesuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 sam atom zre malo prdu natoomiast intelowy cip zre sporo za duzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozikpl Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 no właśnie interesuje mnie cała platforma, z chipsetem i hdd, czy warto w to inwestować czy czekać na acera aspirerevo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 IMO lepiej czejac na IONA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...