siwyyy Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 Poskładałem w końcu nowego kompa (przyszły graty) ale mam problem z zainstalowaniem visty. Mam 3 dyski spięte w raid 0 instalacja kończy się na etapie, gdy mam wybrać miejsce gdzie mam zainstalować system, system widzi raid, stery zainstalowane z pena, robię partycje na sysytem, zaznaczam by na niej zainstalował i; Za pierwszym razem wyskoczył monit; "System windows nie może sprawdzić, czy ten komputer zawiera prawidłowy wolumin systemowy" po czym jedyne wyjście to nacisnąć F3 i zakończyć instalacje. Druga próba, wybieram znów zaznaczoną utworzoną partycje i prawie instalacja startuje (zmienia się plansza) ale pojawia się inny monit, ze nie można sformatować wybranej partycji. Jakieś rady ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 a inny system probowales instalowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwyyy Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 Mam tylko viste ;( no i live linuxa ale nie wiem czy on będzie widział raida abym sformatował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xarlith Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 (edytowane) Spróbuj najpierw sformatować dysk wcześniej innym programem (gparted (linux) lub inny), wybierając przy tym pełne formatowanie aby przy okazji sprawdzić dyski.Linux zobaczy macierz jesli odpalisz pakiet dmraid i sie troszke pobawisz z tym. Edytowane 11 Maja 2009 przez Xarlith Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 Spróbuj zintegrować z Vistą sterowniki RAID. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...