vasyndrom Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2009 (edytowane) Witam serdecznie i odrazu przechodze do sedna sprawy. Mianowicie stoje przed kupnem BD playera ewentualnie PS3 do tego musze dokupic jakis AV Receiver by cieszyc sie dzwiekiem 5.1. no i tutaj sprawy sie komplikuja o ile jeszcze glowie sie czy brac bdp czy ps3 to nie ma to tak duzego znaczenia (o ile srodki finasowe pozwola) to w sprawie AV Receiver'ow jestem zielony i prosze o rade co kupic. Czy np taki ONKYO TXSR307 do tego BDP 1500/1600 Samsunga lub PS3 da rade? Ewentualnie czy jest sens pchac sie w cos tanszego? Na chwile obecna mam zestaw kina domowego HT-THX25 Samsunga i chcialbym ograniczyc koszty czyli narazie zostawic z tego zestawu glosniki (z czasem kupic cos lepszego) i podlaczyc je do AVR. Sek w tym ze glosniki sa 2 or 3 Ohmowe a subwoofer jest pasywny. Zda to wogole egzamin? Rozumiem ze z ps3/bd hdmi lece do av/reveiver'a z tego zas hdmi do tv a glosniki podpinam pod wyjscia audio i to bylo by na tyle, no chyba ze sie myle bo niestety z sprzetem Audio Video nie jestem tak obcykany jak z PC :(. Dodam jeszcze ze jest to sprzet do sypialni o wymiarze 3.5 x 3 metry tak wiec moc wyjsciowa nie musi byc zabojcza ;) Edytowane 12 Maja 2009 przez nuO3-Lzuruha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 (edytowane) Poszukaj Yamaha RX-V661 , Yamaha RX-V663 , Yamaha RX-V765 , Denon AVR-1908 , Denon AVR-1909 , ONKYO TX-SR606 . Do tego odtwarzacz z dekoderami dźwięku HD np. SONY PS3 . Na chwile obecna mam zestaw kina domowego HT-THX25 Samsunga i chcialbym ograniczyc koszty czyli narazie zostawic z tego zestawu glosniki (z czasem kupic cos lepszego) i podlaczyc je do AVR. Sek w tym ze glosniki sa 2 or 3 Ohmowe a subwoofer jest pasywny. Zda to wogole egzamin? Rozumiem ze z ps3/bd hdmi lece do av/reveiver'a z tego zas hdmi do tv a glosniki podpinam pod wyjscia audio i to bylo by na tyle, no chyba ze sie myle bo niestety z sprzetem Audio Video nie jestem tak obcykany jak z PC :(. Dodam jeszcze ze jest to sprzet do sypialni o wymiarze 3.5 x 3 metry tak wiec moc wyjsciowa nie musi byc zabojcza ;) Suba pasywnego nie podłączysz. Impedancja kolumn 2-3 Ohm jest nie wskazana dla typowych ampli kina. Edytowane 13 Maja 2009 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 w takim razie bede musial dokupic aktywny soobwoofer ewentualnie jeszcze wzmacniacz do tego dobrze rozumiem? cala sprawa rozchodzi sie o kase chce sie zmiescic w powiedzmy 500/600 funtach na bd/ps3 + ampli wiec nie usmiecha mi sie wydawac teraz dodatkowej kasy na suba + ewentualnie glosniki bo ma kobieta mnie zabije :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...