Skocz do zawartości
vasyndrom

Bd Player / Ps3 + Av Receiver

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie i odrazu przechodze do sedna sprawy. Mianowicie stoje przed kupnem BD playera ewentualnie PS3 do tego musze dokupic jakis AV Receiver by cieszyc sie dzwiekiem 5.1. no i tutaj sprawy sie komplikuja o ile jeszcze glowie sie czy brac bdp czy ps3 to nie ma to tak duzego znaczenia (o ile srodki finasowe pozwola) to w sprawie AV Receiver'ow jestem zielony i prosze o rade co kupic. Czy np taki ONKYO TXSR307 do tego BDP 1500/1600 Samsunga lub PS3 da rade? Ewentualnie czy jest sens pchac sie w cos tanszego?

Na chwile obecna mam zestaw kina domowego HT-THX25 Samsunga i chcialbym ograniczyc koszty czyli narazie zostawic z tego zestawu glosniki (z czasem kupic cos lepszego) i podlaczyc je do AVR. Sek w tym ze glosniki sa 2 or 3 Ohmowe a subwoofer jest pasywny. Zda to wogole egzamin? Rozumiem ze z ps3/bd hdmi lece do av/reveiver'a z tego zas hdmi do tv a glosniki podpinam pod wyjscia audio i to bylo by na tyle, no chyba ze sie myle bo niestety z sprzetem Audio Video nie jestem tak obcykany jak z PC :(.

Dodam jeszcze ze jest to sprzet do sypialni o wymiarze 3.5 x 3 metry tak wiec moc wyjsciowa nie musi byc zabojcza ;)

Edytowane przez nuO3-Lzuruha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukaj Yamaha RX-V661 , Yamaha RX-V663 , Yamaha RX-V765 , Denon AVR-1908 , Denon AVR-1909 , ONKYO TX-SR606 . Do tego odtwarzacz z dekoderami dźwięku HD np. SONY PS3 .

Na chwile obecna mam zestaw kina domowego HT-THX25 Samsunga i chcialbym ograniczyc koszty czyli narazie zostawic z tego zestawu glosniki (z czasem kupic cos lepszego) i podlaczyc je do AVR. Sek w tym ze glosniki sa 2 or 3 Ohmowe a subwoofer jest pasywny. Zda to wogole egzamin? Rozumiem ze z ps3/bd hdmi lece do av/reveiver'a z tego zas hdmi do tv a glosniki podpinam pod wyjscia audio i to bylo by na tyle, no chyba ze sie myle bo niestety z sprzetem Audio Video nie jestem tak obcykany jak z PC :(.

Dodam jeszcze ze jest to sprzet do sypialni o wymiarze 3.5 x 3 metry tak wiec moc wyjsciowa nie musi byc zabojcza ;)

Suba pasywnego nie podłączysz. Impedancja kolumn 2-3 Ohm jest nie wskazana dla typowych ampli kina. Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w takim razie bede musial dokupic aktywny soobwoofer ewentualnie jeszcze wzmacniacz do tego dobrze rozumiem? cala sprawa rozchodzi sie o kase chce sie zmiescic w powiedzmy 500/600 funtach na bd/ps3 + ampli wiec nie usmiecha mi sie wydawac teraz dodatkowej kasy na suba + ewentualnie glosniki bo ma kobieta mnie zabije :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi