dave219 Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 Witam. Wiem ze istnieje juz wiele podobnych wątków jednak ich autorzy posiadają już jakąkolwiek wiedze na temat komputerów. Włączam komputer i po ukazaniu ikony windowsa pokazuje sie czarny ekran i kursor. Nic wiecej Pisze tego posta, poznieważ jestem kompletnie ciemny jeśli chodzi o te sprawy i nie potrafie sugerowac sie wskazówkom podanym we wczesniejszych podobnych postach. Chcialbym aby ktos wytlumaczyl mi krok po kroku co mam zrobic. Wczesniej zawsze dawalem komputer do serwisu jednak widze ze ten problem tego nei wymaga jednak potzrebuje pomocy kogos kto umie wytlumaczyc poczatkujacym. Prosze o udzielenie odpowiedzi Bylbym naparwde wdzieczny. podam rozwniez numer gg :1508985. Jesli ktos potrafi pomoc i moglby poswiecic mi kilka minut bylbym naparwde wdzieczny. Z gory dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 Ja bym zaczął od wejścia w tryb awaryjny (F8 podczas startu systemu) i dokładnego skanu partycji c. Jeśli nie pomoże to przywracanie systemu (też w trybie awaryjnym). Jak bedzie już ok to test dysku Hdtunem i pamięci Orthosem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dave219 Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 tylko ze nie mog uruchormic tryybu awarjnego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 no to płyta z XP i opcja naprawy systemu, ale najpierw "chkdsk c: /r" w konsoli odzyskiwania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szef182 Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 (edytowane) Niedawno mialem dokladnie taki sam przypadek. Checkdisk nie pomogl, do awaryjnego nie wchodzil, ostatnie dobre ustawienia tez nie dzialaly. Pomogla zmiana dysku. Zawartosc swojego dysku mozesz przerzucic na drugi programem Norton Ghost tak, aby nie musiec instalowac systemu od nowa. Okazalo sie, ze wczesniejszy dysk mial bad sectory. Sprawdz swoj dysk pod tym katem. Edytowane 14 Maja 2009 przez szef182 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...