Skocz do zawartości
AVENGER

WAZNE!! Do uzytkowników SIS 655!!

Rekomendowane odpowiedzi

UWAGA!!! Do wszystkich ktorzy jada na SIS 655, a w szczegolnosci do posiadaczy GigaByte GA-8SQ800 Ultra.

Dzisiaj zassalem z witryny producenta najnowszy BIOS (F6) no i po zainstalowaniu...wszystko fajnie, ale widze cos dziwnego, temperatura spadla o jakies 8-10*C (wczesniej w BIOSIE mialem 48-49, teraz 40)!!!! No dobra mysle se fajnie, wlanczam windowsa i wszystko widac ze dobrze chodzi, no to q3 i ..... oczy mi malo nie wypadly z czaszki, co jest kur** ? Bylo 167 FPS, a jest 78 FPS, hmm... pierwsza mysl SIS AGP Dirver, no to zasaslem wersje 1.15, instal i nic, to samo 78 fps. Wyraznie widac ze cos go trzyma :)

Czyzby konieczna byla reinstalacja jescze czegos, ale watpie ? Dodam ze to WinME.

Teraz wrocilem do BIOSu F3 i spowrotem 167 FPS (bez zadniej reinstalacji czegokolowiek)

Prosze o komentarze, i co bardziej ochoczych do wspolpracy, o przetestowanie BIOSu F6.

Podajcie jakie wersie BIOSow wy macie.

Aha i jesczze czy jesli macie inne sisy to czy tez taki rozstrzal pomiedzy biosami 50%!

Mozna by ten topic przylepic :) na kilka dni :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UWAGA!!! Do wszystkich ktorzy jada na SIS 655, a w szczegolnosci do posiadaczy GigaByte GA-8SQ800 Ultra.

Dzisiaj zassalem z witryny producenta najnowszy BIOS (F6) no i po zainstalowaniu...wszystko fajnie, ale widze cos dziwnego, temperatura spadla o jakies 8-10*C (wczesniej w BIOSIE mialem 48-49, teraz 40)!!!! No dobra mysle se fajnie, wlanczam windowsa i wszystko widac ze dobrze chodzi, no to q3 i ..... oczy mi malo nie wypadly z czaszki, co jest kur** ? Bylo 167 FPS, a jest 78 FPS, hmm... pierwsza mysl SIS AGP Dirver, no to zasaslem wersje 1.15, instal i nic, to samo 78 fps. Wyraznie widac ze cos go trzyma :)

Czyzby konieczna byla reinstalacja jescze czegos, ale watpie ? Dodam ze to WinME.

Teraz wrocilem do BIOSu F3 i spowrotem 167 FPS (bez zadniej reinstalacji czegokolowiek)

Prosze o komentarze, i co bardziej ochoczych do wspolpracy, o przetestowanie BIOSu F6.

Podajcie jakie wersie BIOSow wy macie.

Aha i jesczze czy jesli macie inne sisy to czy tez taki rozstrzal pomiedzy biosami 50%!

Mozna by ten topic przylepic :) na kilka dni :roll:

win me i wszystko jasne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bosze widac ze niemozna liczyc na wsparcie :cry: :wink:

Ja bym dla dobra sprawy Northwooda na 220V puscil :wink: , a wam sie nawet glupiego BIOSa nie chce sprawdzc, a fe ! :x

Wlasnie zassalem wszystkie BIOSy i zaraz testy przedstawie.

Ad grzesiu :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mimo waszej postawy, ja podziele sie z wami moimi doswiadczeniami.

Kazda wersjia BIOSu powyzej F3, powoduje spadek 50% mocy, wyglada to tak jakby pomimo kilkunastu prob nie byly zainsalowane stery SIS AGP Drv. Mysle ze - jak to juz wczesniej napisal - to wina Windy. Ale zadzwiajace jest to ze po zainstalowaniu sterow na nowym BIOSie, gdzie niedaja one nic, kiedy falsciach!e starego BIOSa zaczynaja dzialac, sprawdzalem tez rozne wersje SIS AGP Drv i tu moje spostrzezenie, akurat u mnie 1.15 sa okolo 2-3% szybsze od 1.13 i 1.14, niejest to blad pomiarowy, poniewaz wyniki konsekwentie sie powtazaly. Na SIS 1.15 uzyskalem na q3 170FPS, poprzednie maksimum bylo 167.1 chyba.

Dzieki za wasze zaangarzowanie :roll: :wink:

PS. Nie skladam broni, dzis sprawdze na swiezym WinME :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tak wogóle to po tyle zachodu ?? dla 3 fpsów ???  :D

NIe chodzi o 3 tylko o 80 tak plus minus. Ja na swojej mobo nic takiego nie zauwrzyłe więc to chyba nie wina sis-a a nie ma tak że w nowszych Biosach jest coś tam wyłączone ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zwróciłem uwagę na te 48-49*C u Ciebie w biosie, zrób z tym coś bo nie powinno być więcej niż 40*C (przy wersji biosu F3 ja mam 37-38C przy normalnym chłodzeniu). Może lepszy cooler warto założyć plus dobra pasta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...