AVENGER Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 UWAGA!!! Do wszystkich ktorzy jada na SIS 655, a w szczegolnosci do posiadaczy GigaByte GA-8SQ800 Ultra. Dzisiaj zassalem z witryny producenta najnowszy BIOS (F6) no i po zainstalowaniu...wszystko fajnie, ale widze cos dziwnego, temperatura spadla o jakies 8-10*C (wczesniej w BIOSIE mialem 48-49, teraz 40)!!!! No dobra mysle se fajnie, wlanczam windowsa i wszystko widac ze dobrze chodzi, no to q3 i ..... oczy mi malo nie wypadly z czaszki, co jest kur** ? Bylo 167 FPS, a jest 78 FPS, hmm... pierwsza mysl SIS AGP Dirver, no to zasaslem wersje 1.15, instal i nic, to samo 78 fps. Wyraznie widac ze cos go trzyma :) Czyzby konieczna byla reinstalacja jescze czegos, ale watpie ? Dodam ze to WinME. Teraz wrocilem do BIOSu F3 i spowrotem 167 FPS (bez zadniej reinstalacji czegokolowiek) Prosze o komentarze, i co bardziej ochoczych do wspolpracy, o przetestowanie BIOSu F6. Podajcie jakie wersie BIOSow wy macie. Aha i jesczze czy jesli macie inne sisy to czy tez taki rozstrzal pomiedzy biosami 50%! Mozna by ten topic przylepic :) na kilka dni :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Z tego co wywnioskowalem, wynika, ze problem lezy w obsludze AGP. Pamietam ze na czystej windzie mialem 98 FPS, po zainstalowaniu SIS AGP Drv 167, tyle ze teraz instalacja powyzszego nic nie daje :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 każdemu wpadka sie zdaża ;) >> sprzedaj to i kup Asus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 .... w sumie :D Czekam na kogos kto bedzie laskawy przetestowac ten BIOS, cala operacja zajmuje 5 min, Flash w windzie, restart, test, ewentualny Flashback :), restart, forum.purepc.pl, odpowiedz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 >> sprzedaj to i kup Asus bozee ale text :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 sis i wszystko jasne..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 UWAGA!!! Do wszystkich ktorzy jada na SIS 655, a w szczegolnosci do posiadaczy GigaByte GA-8SQ800 Ultra. Dzisiaj zassalem z witryny producenta najnowszy BIOS (F6) no i po zainstalowaniu...wszystko fajnie, ale widze cos dziwnego, temperatura spadla o jakies 8-10*C (wczesniej w BIOSIE mialem 48-49, teraz 40)!!!! No dobra mysle se fajnie, wlanczam windowsa i wszystko widac ze dobrze chodzi, no to q3 i ..... oczy mi malo nie wypadly z czaszki, co jest kur** ? Bylo 167 FPS, a jest 78 FPS, hmm... pierwsza mysl SIS AGP Dirver, no to zasaslem wersje 1.15, instal i nic, to samo 78 fps. Wyraznie widac ze cos go trzyma :) Czyzby konieczna byla reinstalacja jescze czegos, ale watpie ? Dodam ze to WinME. Teraz wrocilem do BIOSu F3 i spowrotem 167 FPS (bez zadniej reinstalacji czegokolowiek) Prosze o komentarze, i co bardziej ochoczych do wspolpracy, o przetestowanie BIOSu F6. Podajcie jakie wersie BIOSow wy macie. Aha i jesczze czy jesli macie inne sisy to czy tez taki rozstrzal pomiedzy biosami 50%! Mozna by ten topic przylepic :) na kilka dni :roll: win me i wszystko jasne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Bosze widac ze niemozna liczyc na wsparcie :cry: :wink: Ja bym dla dobra sprawy Northwooda na 220V puscil :wink: , a wam sie nawet glupiego BIOSa nie chce sprawdzc, a fe ! :x Wlasnie zassalem wszystkie BIOSy i zaraz testy przedstawie. Ad grzesiu :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Ja tak samo miałem na swoim ECS- normalka :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Mimo waszej postawy, ja podziele sie z wami moimi doswiadczeniami. Kazda wersjia BIOSu powyzej F3, powoduje spadek 50% mocy, wyglada to tak jakby pomimo kilkunastu prob nie byly zainsalowane stery SIS AGP Drv. Mysle ze - jak to juz wczesniej napisal - to wina Windy. Ale zadzwiajace jest to ze po zainstalowaniu sterow na nowym BIOSie, gdzie niedaja one nic, kiedy falsciach!e starego BIOSa zaczynaja dzialac, sprawdzalem tez rozne wersje SIS AGP Drv i tu moje spostrzezenie, akurat u mnie 1.15 sa okolo 2-3% szybsze od 1.13 i 1.14, niejest to blad pomiarowy, poniewaz wyniki konsekwentie sie powtazaly. Na SIS 1.15 uzyskalem na q3 170FPS, poprzednie maksimum bylo 167.1 chyba. Dzieki za wasze zaangarzowanie :roll: :wink: PS. Nie skladam broni, dzis sprawdze na swiezym WinME :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Weź Avenger wywal tego Me bo już 98SE jest lepszy niż ten szajs!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zmiana systemów ci nie pomoże- to już przerobione- poszukaj moich starych postów chyba coś jak "mam uszkodzony komuter" czy coś ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 a tak wogóle to po tyle zachodu ?? dla 3 fpsów ??? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 a tak wogóle to po tyle zachodu ?? dla 3 fpsów ??? :DNIe chodzi o 3 tylko o 80 tak plus minus. Ja na swojej mobo nic takiego nie zauwrzyłe więc to chyba nie wina sis-a a nie ma tak że w nowszych Biosach jest coś tam wyłączone ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Ja zwróciłem uwagę na te 48-49*C u Ciebie w biosie, zrób z tym coś bo nie powinno być więcej niż 40*C (przy wersji biosu F3 ja mam 37-38C przy normalnym chłodzeniu). Może lepszy cooler warto założyć plus dobra pasta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 robin64 - to na pewno blad pomiarowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 A możesz spróbujesz zmierzyć przepustowość AGP ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cidzej Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 sis i wszystko jasne..... odpie*dol sie czlowieku od SiSa ... kolejny maniak epoxa :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...