Omen Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 (edytowane) W sumie mój problem mnie przerósł :] Kupiłem niedawno na Allegro tę myszkę. Używana, ale stan spoko, sprzedający również. Mysz w pełni sprawna (jego słowa plus moje obserwacje) ale jest pewien problem. Niezależnie od systemu (WinXP oraz Win7 RC i WinXP na lapku) po pobraniu najnowszych sterowników ze strony roccat.org zawsze po starcie kompa pokazuje mi się komunikat, żebym pobrał najnowsze sterowniki. W tray'u w tym momencie siedzi ikonka Roccat. Jeśli kliknę ok to monit gaśnie i... zaczynają się schody! Po uruchomieniu pliku KoneCfg (gdzie ustawiamy wszystko) mogę się bawić wszystkim, ale mysz nie reaguje - ani na zmiany kolorów, ani czułości - nic. Klikam Apply, Ok, ona dalej ustawienia def. Co dziś odkryłem - jeśli uruchomię plik KoneHID i potem Cfg to ustawienia są w lot akceptowane, mysz działa jak złoto. Ale wtedy cały czas mam monit (i dodatkową ikonkę na pasku zadań) o pobranie sterowników! Jak kliknę ok na HID - ikonka z tray'a znika, mysz ma ostatnie ustawienia ale dalej już nie współpracuje :/ (to znaczy kolejne zmiany w Cfg nie robią na niej wrażenia, ogólnie to działa jako ekranowy wskaźnik). Wyczytałem też, że Go to C:\Program Files\ROCCAT\Kone Mouse\ folder and there 32bit or 64bit folder then double click DPInst.exe that installs the ROCCAT HID. i tak zrobiłem, ale to niczego nie zmienia. Pytanie brzmi - jak "zmusić" program KoneHID aby zostawał w tray'u a żebym ja nie miał monitu o najnowsze stery gdyż to z niego można wejść do konfiguracji myszy i widać, że to on odpowiada za akceptację zmian. Poprzedni właściciel, jak sam pisze, włożył płytę, ściągnął stery, zainstalował, reset i gra muzyka... Edytowane 13 Maja 2009 przez Omen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omen Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Nikt nie ma pomysłu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 To mysz programowalna tak? W takim razie wystarczy ją zaprogramować i odinstalować wszelkie oprogramowanie do myszy bo jest zbędne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bardo Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 od dzisiaj stalem sie szczesliwym posiadaczem tej myszki od siebie co moge powiedziec nigdy nie kupowalem na alldrogo i nie kupie niczego tam :D proste takie rzeczy kupuje sie w sklepach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...