B3T0N Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 B3T0N a nie czytałeś mojego posta :?: 8O 8O :oops: :oops: :oops: faktycznie - sory - zamotany jestem cosik ostanio :oops: ogolnie polefka z kolesia :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 chlopak napisal jaki sprzet chcialby miec za 10 lat :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 michal999 lol nad lole. nie mam pytan. rotfl ale co tam. :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 A nie rozumiesz ze wraz ze zwiekszaniem obrazka idzie jego wielkosc ? Dlaczego fotki w 800x600 zajmuja 500 kB a nie 10 kB ? no, tutaj to sie popisales :wink: wymiary i rozmiar nie zawsze sa ze soba powiazane. ostatnio musialem przeslac wektora jako raster i prosze: gif 2004x2343 34kb! wiec to nie ma ze soba nic wspolnego. wiec jak ktos by sie miescil w 8kb przy 100x100 to luz, przeciez mozna miec 64x64 i 500kb. tylko zalezy od tego co sie tam umiesci i jak skompresuje. JESZCZE RAZ POWTARZAM ! NIE CHCE ZWIEKSZENIA POJEMNOSCI NA AVATAR, TYLKO JEGO WYMIAROW ! TO CO INNEGO. sorry za caps :P Heh, myslisz ze ja nie wiem ze w gifie mozna zapisac obraz zmala iloscia kolorow ktory bedzie malo zajmowal ? A JPG nadaje sie do wielokolorowych obrazkow ? A pomyslales ze nie kazdy umie skompresowac obrazek i bedzie mial 150px i bedzie zakladal topic: ze muz a duzo zajmuje... ehh nie wazne. Ale podaj JEDEN DOBRY powod dla ktorego avatary mialy by byc wieksze ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 /.../ A pomyslales ze nie kazdy umie skompresowac obrazek i bedzie mial 150px i bedzie zakladal topic: ze muz a duzo zajmuje... ehh nie wazne. Ale podaj JEDEN DOBRY powod dla ktorego avatary mialy by byc wieksze ? a) jak nie bedzie umial skompresowac to nie wpakuje go na forum :wink: sprawa rozwiazana B) wiecej za te sama cene :D z dowolnym avatarem statycznym da sie zmiescic w 150x150. wiec jak nie bedzie zajmowac wiecej a bedzie wyrazniejszy to chyba nie przeszkadza ? chyba sie nadal nie rozumiemy - mi chodzi o px a nie kb, wiec nie rozumiem Twojego pierwszego zdania :) peace 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 "nie kazdy umie skompresowac obrazek i bedzie mial 150px i bedzie zakladal topic: ze muz a duzo zajmuje" aaa, juz chyba sie domyslam :P cos chyba za dlugo dzis przed klawiatura siedze :D no ale tak samo jest teraz, widziales kilka postow wyzej ze deczklavjuz przy 100x100 sie nie wyrabia. hmm co do kompresji... afaik jest 32 bitowa wersja targi... przy 6kb to by wyszlo ~39x39px :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fraag Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 wedlug mnie takie rozmiary w zupelnosci wystarczano, ale na pewno nie zaszkodza :) strona i tak sie bedzie ladowac tak samo szybko. a co z centrowaniem ? przeciez nawet Twoj jakos tak w lewo jest przesuniety :wink: bedzie to wygladalo nie estetycznie, a co do centrowania - fakt mogliby zrobic... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 bedzie to wygladalo nie estetycznie, a co do centrowania - fakt mogliby zrobic...:) no, ale zeby zaden admin nie zagladal tutaj :? :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 mi ten rozmiar avatarkow odpowiada. fakt, ze musialem swojego przerabiac (rozmiar i rozdzielczosc)(za pomoca kumpla), ale tak jest OK. A jak ktos chce to moze miec fajnego animowanago avatara (patrz w lewo :lol: ) Ja tez mam ladny co nie ?? hehehe I jakos sie zmiescilem z rozmiarkiem i waga :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 mnie tam odpowiada tak jak jest ale gdyby można było większy to też bybyło dobrze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fraag Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 bedzie to wygladalo nie estetycznie, a co do centrowania - fakt mogliby zrobic...:) no, ale zeby zaden admin nie zagladal tutaj :? :wink: moze sie boja:D ale powaznie pewnie wczesniej czy pozniej ktorys tutaj zajzy... :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 moze sie boja:D ale powaznie pewnie wczesniej czy pozniej ktorys tutaj zajzy... :>chyba raczej pozniej :lol: nawet topic zmienilem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zauwazylem dopiero teraz bo jest na niewlasciwym forum - jak sadze trudno domyslic sie od czego jest dzial o serwisie i forum Wiec teraz odpowiadam: - centrowanie sie mi nie podoba i liskowi sie nie podoba. Jak ktos zrobi osobny temat z wycentrowanym to go wrzuce - co do rozmiaru avatarow w pixelach - jest to efekt jakiegos konsesusu juz w tej chwili przy krotkich postach avatar zajmuje zaduzo miejsca na wysokosc - co do rozmiaru avatarow w kb - absolutnie nie ma mowy o zmianie Szczegolnie tyczy sie to kolegi ktory chcial 157.21 KB avatara i ktory chyba zapomnial ze niestety malo kto posiada 2 mbit/s na wlasnosc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Mi sie podoba tak jak jest. Zadne zmiany rozmiaru w Bajtach(MOTYLA NOGA! Niektorzy maja modem, albo SDI na >5 osob :lol: ). Zmiana rozmiaru w px moze byc, owszem, ale w dol. Imho- gdyby cokolwiek sie pozmienialo, to by dopiero bylo- juz by sie ludzie nie scigali na posty, tylko na avatary- "Mam ladniejszy, wiekszy, ladniej dobrane kolory, wiecej klatek w animacji..." itd. I znowu masa nowych postow, nerwow i zlozeczenia na adminow bo blokuja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 Zauwazylem dopiero teraz bo jest na niewlasciwym forum - jak sadze trudno domyslic sie od czego jest dzial o serwisie i forummea culpa :oops: Wiec teraz odpowiadam: - centrowanie sie mi nie podoba i liskowi sie nie podoba. Jak ktos zrobi osobny temat z wycentrowanym to go wrzuce no to tutaj mam malo do gadania :) - co do rozmiaru avatarow w pixelach - jest to efekt jakiegos konsesusu juz w tej chwili przy krotkich postach avatar zajmuje zaduzo miejsca na wysokoscno to moze 150x100 ? - co do rozmiaru avatarow w kb - absolutnie nie ma mowy o zmianieja nic nie mowilem o kb :lol: Szczegolnie tyczy sie to kolegi ktory chcial 157.21 KB avatara i ktory chyba zapomnial ze niestety malo kto posiada 2 mbit/s na wlasnosczdarzaja sie wyjatki :P hmm w swf by mniej zajmowal, szkoda ze nie mozna ich na avatarki :? pozdrawiam i thx 4 answer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 a ja sie tak spytam - wy jestescie tu na tym forum zeby obrazkami szpanowac?albo je ogladaC? - ludzie to bezsens opanujcie sie :))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 genghiskhan - jak juz sa to czemu nie moga byc wieksze, no, przynajmniej w poziomie ? 8) udalo mi sie scisnac animowanego do 5kb (5 klatek) 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 To sa tylko awarty. Ludzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 To sa tylko awarty. Ludzieracja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 moze jeszcze muzyczke wrzucimy i filmiki :lol: po co spowalniac i tak wolne forum??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 czemu kazdy mowi ze to spowolni forum :?: przeciez to nie ma ze soba nic wspolnego :!: no offence Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 czemu kazdy mowi ze to spowolni forum :?: przeciez to nie ma ze soba nic wspolnego :!: no offence sluchaj koles zamknij sie juz - chyba cos ci sie pomylilo - jak narazie to nie widzialem zebys cos sensownego wogle na tym forum pisal tylko gadasz o avatarkach - wez se zaloz wlasne forum i kurde sobie pare mega na avaty dasz i spokoj bedzie. i tak swoim gadaniem nic nie zdzialasz bo jestes tu po 1: niczym/nikim po 2: bo nie po 3: bo jestes tu za krotko EOT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 jeezu, no to masz ten eot. :evil: fakt, nie nabijam sobie postow typu "racja" :P peace Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 jeezu, no to masz ten eot. :evil: fakt, nie nabijam sobie postow typu "racja" :P peace .sp.i.er.d.al.aj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompej Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 Skończcie się kłucić. Było napisane że NIE i koniec tematu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 jak by ludzie mieli duze avatary to by sie forum wczytywalo 10lat :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 genghiskhan - wyluzuj, zapal sobie, nic do ciebie nie mam, peace grzesiu - nie o to chodzi eot Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...