ropersik Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Chce zamienic swojego caviara jb na ta barracude bo nie moge juz sluchac jego swistow a zalezy mi na ciszy i pytanie czy te baraki sa rzeczywiscie tak ciche jak pisza w recenzjach???Pozatym czy odczuje roznice szybkosci ?????Wiem ze na tym strace ale czego nie robi sie dla ciszy :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 To zależy jak mas zcichego kompa to napewno będzie duża różnica może nie ogromna ale duza wkoncu 7200 ob. Na szybkoście za to wiele nie stracisz no chyb aże kopiujesz po 20 GB to wteduty będzie różnica ale tak nap film 700 mega to różnice są niewielkie. Przynajmniej u mnie tak jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Kupuj wersje z 8 MB cache. Wtedy nie zauwazysz roznicy wydajnosci - a dysk naprawde jest cichszy niz WD (swoja droga to zajebiste dyski - ale glosne... wiem ze sa glosniejsze, ale sa tez i cichsze) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 barracuda V jest ledwo głośniejsza od niesłyszalnej 4ki (moje jakoś po 8 miesiącach wcale nie zrobiły się głośniejsze), natomiast 7200.7 już sobie terkota ale w miare przyzwoicie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ropersik Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Tzn ze zwykla V jest cichsza niz V ta 7200.7(ktora niby terkocze)????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 No BIV jest tak cisza że bez patrzenia na diode to nie wiadomo czy dysk pracuje czy nie i nie zmienia się to z czasme kupiłem BIV jak tylko wyszły i po dziś dzień jej nie słusze :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 ropersik. Barracuda V Barracuda 7200.7 to zupełnie różne dyski. więc B-V jest ciut głośniejsza od B-IV (ale to dlatego pewnie że ustawiona fabrycznie w tryb performance zamiast quiet jak defaultowo na B-IV) a B.7200.7 jest juz zupełnie słyszalna i głośniejsza od B-V/ teraz jaśniej ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 ropersik. Barracuda V Barracuda 7200.7 to zupełnie różne dyski. Podczepię się z pytaniem, jak jest główna różnica/e między tymi modelami? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 gęstość zapisu głownie, co za tym idzie dostepne pojemnosci i predkosc, więcej szczegółów znajdziesz w pdf'ach na stronie seagata dotyczacych tych dysków. jedyna wada 7200.7 jaką znam to oprócz głośności (dla niektórych) to brak pod spodem SeaShield (jak dla mnie to wada) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 ...jedyna wada 7200.7 jaką znam to oprócz głośności (dla niektórych) to brak pod spodem SeaShield (jak dla mnie to wada) a dla niektorych zaleta - pare *C mniej wiec nie ma problemu z przegrzewajacym sie twardzielem jak to czasami bywalo z BV ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 A u mnie jakoś odwrotnie jest, tzn. B 7200.7 40GB jest praktycznie niesłyszalna a BV 80GB jest głośniejsza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 benek: no to dobra strona braku seashielda, ale z drugiej strony odsloniecie elektroniki zwieksza ryzyko uszkodzenia dysia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 moja nowa 7200.7 jest cichsza niz BIV która też była nowa ale niestety padła. nawet prubowałem ucho do niej przystawiać i nic nie słychać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 moja baracuda V jest wogule niesłyszalna :) gdyby nie dioda to nie wiedziałbym ze pracuje :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 benek: no to dobra strona braku seashielda, ale z drugiej strony odsloniecie elektroniki zwieksza ryzyko uszkodzenia dysia.bez przesady - np karty graficzne maja od zawsze wszystko na wierzchu i nikomu to nie przeszkadza (a czesto sa drozsze niz dyki twarde) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 benek: ale w sytuacji kiedy nosisz np. dysk w kieszeni do kolegi, to seashield czasem moze uratować życie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Ja tam nie wiem ale brak oslony to chyba plus bo się mniej grzeje a poza tym zawsze można skołować blache z jakiejeś padniętej BIV nie podejżewam żeby były kłopty z zalożeniem. A co do łażenia z dyskiem to najbezpieczniej jest i tak łazić z jakimś starociem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARER Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Właśnie wymieniłem dyski ......z CAVIARA 800JB na BARACUDE 7200.7 :D Z tego samego powodu ......ŚWIST CAVIARA :lol: Jest lepiej , ale BARACUDA w tym modelu trochę drapie :D Strata wydajności .....NIEZAUWAŻALNA :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ropersik Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 ALe drapie chyba tylko przy odczycie albo zapisie-a nie przy obracajacych sie tylko talezach jak caviar???// Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARER Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 ALe drapie chyba tylko przy odczycie albo zapisie-a nie przy obracajacych sie tylko talezach jak caviar???// Tak owszem .......świstu talerzy już niema :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtch Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 kup sobie 5400 dysk, pewnie i tak nie wykorzystujesz tych obrotow, a to zawsze troche wiecej ciszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 kup sobie 5400 dysk, pewnie i tak nie wykorzystujesz tych obrotow, a to zawsze troche wiecej ciszyDobra rada żawsze w cenie :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 ropersik: dokladnie przymierzam sie do identycznej zamiany, gdyz po zalozeniu WC i zmodowaniu zasilki okazalo sie, ze najglosniejszymi elementami kompa sa wlasnie Caviar i grafa, przy czym ten caviar wydaje dosyc nieprzyjemny metaliczny swist o wysokim tonie, ktory skutecznie wkurza przy probie snu przy wlaczonym kompie! sowoja droga te caviary to zajebiste dyski jesli chodzi o wydajnosc i dopiero po roku (!) segate zaczyna doganiac WD :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilis Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Powiem wam jedno miałem Barracude IV 7200 40GB - zupełnie nic nie slychać, nawet ucho jak sie przylozylo to lekki szumik. Zroobilem zamiane na Barracude V 7200 60GB i juz niestety przy zamknietej obudowie, na zewnatrz slychac prace glowic:( Nie wiem czemu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ropersik Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Powiem wam jedno miałem Barracude IV 7200 40GB - zupełnie nic nie slychać, nawet ucho jak sie przylozylo to lekki szumik. Zroobilem zamiane na Barracude V 7200 60GB i juz niestety przy zamknietej obudowie, na zewnatrz slychac prace glowic:( Nie wiem czemu?Głowica jak glowica-a na Wd slychac jak świszcza obracajace sie talerze-to jest dopiero wk... metaliczny dzwiek.jak pila tarczowa slyszna ze 100 metrów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Miałem kiedyś barrcudę V 80 GB - ok 2 tygodnie od nowości, przez ten czas faktycznie była niesłyszalna. Teraz mam "siódemkę" 80 GB. Nie grzeje się tak jak poprzedniczka, ale za to przy odczycie (ale nie wiem czemu tylko czasami - bardzo rzadko) cichutko chrupie. Przy normalnej pracy jest niesłyszalna. Jeśli chcesz spać przy włączonym kompie, to spokojie mogę ją polecić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekjak Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Ja mam Baracude IV 80GB i gdyby nie diody to bym nie wiedział czy dysk pracuje czy nie :lol: Jak dla mnie rewelacja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeoo_TG Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Słyszałem że jest problem z 40GB Barracuda 7200.7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ropersik Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Słyszałem że jest problem z 40GB Barracuda 7200.7Tzn jaki????????????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Słyszałem że jest problem z 40GB Barracuda 7200.7Tzn jaki?????????????no wlasnie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...