Skocz do zawartości
ropersik

Do posiadaczy barracud 7 7200.7

Rekomendowane odpowiedzi

Chce zamienic swojego caviara jb na ta barracude bo nie moge juz sluchac jego swistow a zalezy mi na ciszy i pytanie czy te baraki sa rzeczywiscie tak ciche jak pisza w recenzjach???Pozatym czy odczuje roznice szybkosci ?????Wiem ze na tym strace ale czego nie robi sie dla ciszy :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zależy jak mas zcichego kompa

to napewno będzie duża różnica może nie ogromna ale duza

wkoncu 7200 ob. Na szybkoście za to wiele nie stracisz

no chyb aże kopiujesz po 20 GB to wteduty będzie różnica

ale tak nap film 700 mega to różnice są niewielkie.

Przynajmniej u mnie tak jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ropersik.

Barracuda V

Barracuda 7200.7

to zupełnie różne dyski.

więc B-V jest ciut głośniejsza od B-IV (ale to dlatego pewnie że ustawiona fabrycznie w tryb performance zamiast quiet jak defaultowo na B-IV)

a B.7200.7 jest juz zupełnie słyszalna i głośniejsza od B-V/

teraz jaśniej ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gęstość zapisu głownie, co za tym idzie dostepne pojemnosci i predkosc, więcej szczegółów znajdziesz w pdf'ach na stronie seagata dotyczacych tych dysków.

jedyna wada 7200.7 jaką znam to oprócz głośności (dla niektórych) to brak pod spodem SeaShield (jak dla mnie to wada)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...jedyna wada 7200.7 jaką znam to oprócz głośności (dla niektórych) to brak pod spodem SeaShield (jak dla mnie to wada)

a dla niektorych zaleta - pare *C mniej wiec nie ma problemu z przegrzewajacym sie twardzielem jak to czasami bywalo z BV ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

benek: no to dobra strona braku seashielda, ale z drugiej strony odsloniecie elektroniki zwieksza ryzyko uszkodzenia dysia.

bez przesady - np karty graficzne maja od zawsze wszystko na wierzchu i nikomu to nie przeszkadza (a czesto sa drozsze niz dyki twarde)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam nie wiem ale brak oslony to chyba plus bo się mniej grzeje a poza tym zawsze można skołować blache z jakiejeś padniętej BIV nie podejżewam żeby były kłopty z zalożeniem. A co do łażenia z dyskiem to najbezpieczniej jest i tak łazić z jakimś starociem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie wymieniłem dyski ......z CAVIARA 800JB na BARACUDE 7200.7 :D

Z tego samego powodu ......ŚWIST CAVIARA :lol:

Jest lepiej , ale BARACUDA w tym modelu trochę drapie :D

Strata wydajności .....NIEZAUWAŻALNA :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ropersik: dokladnie przymierzam sie do identycznej zamiany, gdyz po zalozeniu WC i zmodowaniu zasilki okazalo sie, ze najglosniejszymi elementami kompa sa wlasnie Caviar i grafa, przy czym ten caviar wydaje dosyc nieprzyjemny metaliczny swist o wysokim tonie, ktory skutecznie wkurza przy probie snu przy wlaczonym kompie!

sowoja droga te caviary to zajebiste dyski jesli chodzi o wydajnosc i dopiero po roku (!) segate zaczyna doganiac WD :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem wam jedno miałem Barracude IV 7200 40GB - zupełnie nic nie slychać, nawet ucho jak sie przylozylo to lekki szumik. Zroobilem zamiane na Barracude V 7200 60GB i juz niestety przy zamknietej obudowie, na zewnatrz slychac prace glowic:( Nie wiem czemu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem wam jedno miałem Barracude IV 7200 40GB - zupełnie nic nie slychać, nawet ucho jak sie przylozylo to lekki szumik. Zroobilem zamiane na Barracude V 7200 60GB i juz niestety przy zamknietej obudowie, na zewnatrz slychac prace glowic:( Nie wiem czemu?

Głowica jak glowica-a na Wd slychac jak świszcza obracajace sie talerze-to jest dopiero wk... metaliczny dzwiek.jak pila tarczowa slyszna ze 100 metrów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem kiedyś barrcudę V 80 GB - ok 2 tygodnie od nowości, przez ten czas faktycznie była niesłyszalna. Teraz mam "siódemkę" 80 GB. Nie grzeje się tak jak poprzedniczka, ale za to przy odczycie (ale nie wiem czemu tylko czasami - bardzo rzadko) cichutko chrupie. Przy normalnej pracy jest niesłyszalna. Jeśli chcesz spać przy włączonym kompie, to spokojie mogę ją polecić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...