Skocz do zawartości
Damian Grajek

Archiwum X czy co?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dziwny problem od paru dni nie moge zainstalować Windy bo zaraz po instalacji komp się wiesza a w wydajności systemu pokazuje się komunikat Stronicowanie w trybie zgodności MS-DOS . Po każdorazowej próbie odczytu z CD czy FDD komp się wiesza nie wiem o co chodzi próbowałem wszystkiego podmiany każdej części kompa oprócz procesora i dysku twardego , formatowałem dysk usuwałem partycje i nic . Niedawno założyłem WC do kompa (made by home) Pare osób mówiło mi że może miałem jakiś wyciek ale ja to wykluczam jeszcze inni wmawiają mi że mam ukruszonego proca ale on bez problemu robi 2800+ na napięciu 1,8V . Płyta główna jest sprawna sprawdzona w serwisie POMOCY!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałem już resetu biosu nawet flashowania Norton AntyVirus 2003 też nic nie znalazł w zasadzie nie ma pewności że to wirus . Jeśli wykluczyć dysk twardy to pozostaje mi : pamięć i procek bo karte graficzną , płyte główną , sieć , napędy , taśmy , zasilacz sprawdzałem i wsio OK! .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie się tak działo na starej płycie po aktualizacji biosu.

Dysk był UDMA5 (ata100), kontroler IDE na płycie UDMA 2 (ata33).

Po aktoalizacji bios rospoznawał dysk jako UDMA 5, i jako taki chciał obsługiwać, choć kontroler nie mógł. I oprócz innych jazd było min stronnicowanie ms-dos. Sprawdź na początku jak będzie z Disabled UDMA mode w biosie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi