Skocz do zawartości
Khold

Dell Czy Lenovo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zastanawiam się nad kupnem laptopa w okolicach 2500zł gdyż stary hp wyzionął ducha. Interesuje mnie dell 1537 czy 1535 (nie wiem dokładnie czym się różnią) czy lenovo y530 w jakiejś słabszej konfiguracji. W wyżej wymienionych lapkach podoba mi się najbardziej wykonanie (fajne zawiasy) ekran led. Nie zależy mi na super karcie graficznej chciałbym aby była tylko lepsza od mojego starego radeona 9600 w hp (czyli intel 4500 odpada). Proszę o opinie którego z tych lapków bardziej polecacie.

Ps. komputer ma być do zastosowań wszelakich i do wożenia go między stancją a domem.

Ps2 zapomniałem wspomnieć, że fajnie by było aby wi-fi w standardzie n.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można wiedzieć czemu tylko te 2 marki?

Jesli chodzi ci o wytrzymałość i trwałość, to tutaj Dell i Lenovo rzeczywiście są bez konkurencyjne, ale jedynie serie biznesowe, czyli Latitude (Dell) i ThinkPad (Lenovo -polecam bo sam mam :razz: ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można wiedzieć czemu tylko te 2 marki?

Jesli chodzi ci o wytrzymałość i trwałość, to tutaj Dell i Lenovo rzeczywiście są bez konkurencyjne, ale jedynie serie biznesowe, czyli Latitude (Dell) i ThinkPad (Lenovo -polecam bo sam mam :razz: ).

Te dwie marki ze względu na styl obudowy (wygląd) który mają zbliżony i wyświetlacz led który jest dla mnie plusem, ponadto w tym sklepie w którym bym kupował dell na pewno jest i jakieś lenovo też tam widziałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dell 1537 jest na nowszym czipsecie niż 1535, chyba p45 zamiast 965.

Co Y530 - ma go dwóch moich kolegów i obaj narzekają na klawiaturę, niektóre klawisze trzeba mocniej wcisnąć, żeby zaskoczyły. Jeden nawet odesłał lapka do serwisu, ale oczywiście w serwisie nacisnęli dwa klawisze i stwierdzili, że jest wszystko ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dell 1537 jest na nowszym czipsecie niż 1535, chyba p45 zamiast 965.

Co Y530 - ma go dwóch moich kolegów i obaj narzekają na klawiaturę, niektóre klawisze trzeba mocniej wcisnąć, żeby zaskoczyły. Jeden nawet odesłał lapka do serwisu, ale oczywiście w serwisie nacisnęli dwa klawisze i stwierdzili, że jest wszystko ok.

Dzięki za opinie, czekam na kolejne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi