Khold Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 Witam, zastanawiam się nad kupnem laptopa w okolicach 2500zł gdyż stary hp wyzionął ducha. Interesuje mnie dell 1537 czy 1535 (nie wiem dokładnie czym się różnią) czy lenovo y530 w jakiejś słabszej konfiguracji. W wyżej wymienionych lapkach podoba mi się najbardziej wykonanie (fajne zawiasy) ekran led. Nie zależy mi na super karcie graficznej chciałbym aby była tylko lepsza od mojego starego radeona 9600 w hp (czyli intel 4500 odpada). Proszę o opinie którego z tych lapków bardziej polecacie. Ps. komputer ma być do zastosowań wszelakich i do wożenia go między stancją a domem. Ps2 zapomniałem wspomnieć, że fajnie by było aby wi-fi w standardzie n. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xarlith Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 Można wiedzieć czemu tylko te 2 marki? Jesli chodzi ci o wytrzymałość i trwałość, to tutaj Dell i Lenovo rzeczywiście są bez konkurencyjne, ale jedynie serie biznesowe, czyli Latitude (Dell) i ThinkPad (Lenovo -polecam bo sam mam :razz: ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khold Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 Można wiedzieć czemu tylko te 2 marki? Jesli chodzi ci o wytrzymałość i trwałość, to tutaj Dell i Lenovo rzeczywiście są bez konkurencyjne, ale jedynie serie biznesowe, czyli Latitude (Dell) i ThinkPad (Lenovo -polecam bo sam mam :razz: ). Te dwie marki ze względu na styl obudowy (wygląd) który mają zbliżony i wyświetlacz led który jest dla mnie plusem, ponadto w tym sklepie w którym bym kupował dell na pewno jest i jakieś lenovo też tam widziałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 Dell 1537 jest na nowszym czipsecie niż 1535, chyba p45 zamiast 965. Co Y530 - ma go dwóch moich kolegów i obaj narzekają na klawiaturę, niektóre klawisze trzeba mocniej wcisnąć, żeby zaskoczyły. Jeden nawet odesłał lapka do serwisu, ale oczywiście w serwisie nacisnęli dwa klawisze i stwierdzili, że jest wszystko ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khold Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 Dell 1537 jest na nowszym czipsecie niż 1535, chyba p45 zamiast 965. Co Y530 - ma go dwóch moich kolegów i obaj narzekają na klawiaturę, niektóre klawisze trzeba mocniej wcisnąć, żeby zaskoczyły. Jeden nawet odesłał lapka do serwisu, ale oczywiście w serwisie nacisnęli dwa klawisze i stwierdzili, że jest wszystko ok. Dzięki za opinie, czekam na kolejne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...