grzesdybek Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 witam, ustawiam wszystko w konfiguracji tak jak nalezy na laptopie chodzi wszystko ok, internet smiga. problem pojawia sie jak chce uruchomic internet na kompie stacjonarnym. przepinam router w konfiguracji jest wszytko tak jak w laptopie a internet nie chodzi. Mysle ze moze byc to spowodowane tym że komp sam nie przypisał adresu IP (nie wiem dlaczego), musiałem zrobić to ręcznie. W zwiazku z tym mam pare pytan. Dlaczego komp nie przypisuje sam IP?? Co zrobic zeby internet śmigał? z góry dziekuje za odpowiedz czekam na jakies porady. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiamath Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 W routerze ustaw/wybierz serwer DHCP aby to ona autotycznie przydzielał Ci adres ip. Potem wywal wpisane adresy ip na kompach. Wtedy obojetnie jakiego kompa podłaczysz będzie intrernet. Komp nie przydziela adresu ip - pobiera z routera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...