sharki9 Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 czy podlanczal ktos monitor do wlonczonego kompa grozi to spieciem czy mozna smialo podpinac dokladnie chodzi mi o to czy jak postawie serwer i odloncze kompa a potem bede chcial zmienic jakas konfiguracje albo cos w tym stylu to musze wylanczac kompa czy moge podpinac do wlaczonego :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi_a Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 czasami warto poszukac 8) http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=207...czanie+monitora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 czasami warto poszukac 8) http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=207...czanie+monitora szukalem ale wyswietlilo mi sie kilkanascie innych a tego akurat tam nie bylo :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 jak to będzie stary monitor to można bez obaw, ja mam nowego philipsa i kopie prądem z wtyczki więc bałbym się. oczywiście kopie przy włączonym monitorze ale jeśli się go nie podłączy do gniazdka to powinno być no problemo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gloam Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Powinno sie dac podlaczyc bez problemu. Na wylaczonym monitorze wsadz wtyczke do komputera i dopiero potem monitor wlacz. Nie powinno sie nic stac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Nie robiłem tego ale kumpel przy mnie robił.Iskrzyłi troszkę z wtyczki D-SUB ale wszystko ok :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro1 Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 A ja bym tego nie robił, bo można zwalić grafę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Przeciez do kompa poza USB nie podlacza sie (jak jest zalaczony) zadnych innych uzadzen, zeby nic nie zwalic. Ale jak ktos chce to mozna wszystko, na wlasna odpowoedzialnosc, nawet RAMy jakis gigol kiedys wyciagal przy zalaczonym kompie 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 huh juz 7 lat zabawy kompami podlaczam na zywca i nigdy nic sie niezwalilo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz75 Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Przeciez do kompa poza USB nie podlacza sie (jak jest zalaczony) zadnych innych uzadzen, zeby nic nie zwalic. Ale jak ktos chce to mozna wszystko, na wlasna odpowoedzialnosc, nawet RAMy jakis gigol kiedys wyciagal przy zalaczonym kompie 8O I tak powinno być. u nas w robocie podpinało się na gorąco drukarkę i poszedł port na płycie. To jak loteria do tego jednego razu Ktoś tam pisał o odkurzaczu, trzeba jednak <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> pod uwagę o ile delikatniejsze podzespoły są w monitorach i kartach. Sam podpinam na gorąco ale ryzyko jest moje. Należy unikać wciskania wtyczek po omacku lepiej mieć dobry dostęp i po udanym podpięciu włączyć zasilanie monitora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Nie robiłem tego ale kumpel przy mnie robił.Iskrzyłi troszkę z wtyczki D-SUB ale wszystko ok :)Jeśli komputer i monitor będą podłaczone do tej samej listwy zasilającej z bolcem zerującym, to nie ma prawa nic iskrzyć ani kopać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Nie robiłem tego ale kumpel przy mnie robił.Iskrzyłi troszkę z wtyczki D-SUB ale wszystko ok :)Jeśli komputer i monitor będą podłaczone do tej samej listwy zasilającej z bolcem zerującym, to nie ma prawa nic iskrzyć ani kopać. u mnie listwa ma bolec ale kontakt nie ma wiec na moj chlopski rozom to i tak uziemienie nie dziala chociaz elektronikiem nie jestem i moge sie mylic :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 ja na zywca podpinam wszystko co pasuje z tylu obudowy :wink: :wink: od anten po monitor, na gryzoniu konczac :) mialem ciekawy przypadek - u znajomego na w2k przypadkowo wyleciala karta lan przy wlaczonym, troche adrenalina skoczyla, patrze na tray, a tam ikonka ze polaczenie utracone :) no nic, wsadzilem na pracujacym, wykrylo i chodzi do dzis. ale w swoim bym tak nie zrobil. update: jedyne z czym sie bawie - laserjet na lpt - zawsze podpinam do mobo odpieta od zasilania, ot, tak mi chyba zostalo z dawnych lat :D z kablem vga nie ma najmniejszych problemow - moj ma z 7 lat i dorobil sie luzuf :wink: no i wypada i sie nic nie dzieje 8) jak jest z podpinaniem urzadzen ide na pracujacym ? bo kilkakrotnie podpinalem i wszystko ruszalo bez problemu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...