unit1.cpp Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 (edytowane) Witam, Posiadam aktualnie dwa monitory, 22" wide i 17" CRT. Problem wygląda tak: ustawiam w sterownikach tryb Dualview, jestem w stanie na dwóch monitorach wyświetlać cos jakby to był jeden wielki panoramiczny monitor. Odpalam grę i chce ustawić rozdzielczość 2560x1024 i... zonk, nie ma takiej dostępnej. Co się okazuje, jeśli w sterach ustawie tą opcje która rozciąga pulpit na dwa monitory ale także ustawia oba na taka samą rodzielczość(czyli nie Dualview) to jestem w stanie ustawić rozdzielczość 2560x1024. Problem w tym, że wtedy mam wielkie pasy po bokach na panoramie a tak nie chce grać. Mam zamiar odpalić grę w oknie i przeciągnać je w trybie Dualview tak żeby było całe widoczne na obu monitorach w ich natywnych rozdzielczosciach. Wiem że to możliwe, nie wiem tylko jak zmusić grę do ustawienia roz. 2560x1024. Dodawanie takiej rozdziałki w sterach nic nie daje. Edytowane 16 Maja 2009 przez unit1.cpp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RatManek Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 A PowerStrip'em nie da rady? bo pamietam ze byla tam mozliwosc wymuszania danej rozdzielczosci jaka sobie życzysz do danego programu/gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unit1.cpp Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 (edytowane) Oczywiście nie działa. Ma ktoś inny sposób żeby w grze zrobić full screen na dwa monitory które maja różne rozdzielczości(dualview)? Albo czy istenieje opcja która rozciągnie pulpit i zachowa natywne rozdzielczosci monitorów? dualview wlasnie nie rozciąga pulpitu, stad pewnie brak tych rozdziałek. Edytowane 17 Maja 2009 przez unit1.cpp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 tak się raczej nie da, właśnie z racji tego, że mają dwie różne rozdzielczości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unit1.cpp Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 No tak, maja dwie różne rozdzielczości ale jak odpale grę w oknie i przeciagne je na srodek, to kazdy monitor wyswietla swoja polowe w swojej rozdzielczosci. To znaczy ze jest to możliwe, pytanie tylko jak zmusic grę żeby się odpaliła w roz. wiekszej niz 1680x1050. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 (edytowane) A nie mozesz ustawic rozdzielczosci nizszego monitora na wyzszym (np 19 ma 12x10 to na 22 ustaw 12x10*) i grac w tym momencie na rozciagnietym? *cos takiego , nie wiem jak z 2 bedzie to wygladac ;) Edytowane 19 Maja 2009 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unit1.cpp Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 Właśnie rozcięgniety troche ssie no ale bede musiał sie z tym pogodzić. Oczywiscie udalo mi sie osiagnać cel zamierzony w pierwszym poscie, programem UltraMon. Niestety wynik tej operacji mnie przeraził ;p Lepiej rozciągać jak mowi Firekage. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 jak gra nie obsługuje( a takich kosmosów jak 2560x1024 NAPEWNO NIE) to nic z tym nie zdzialasz daj sobie spokój - na 22" będzie wypas a ty kombinujesz jak koń pod góre.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losiooo Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 Mógłby mi ktoś pomóc?? mianowicie przed sformatowaniem kompa miałem opcję Dual view a po sformatowaniu kompa już jej nie mam... Mam karte GF 9800 GT Proszę o pomoc...:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losiooo Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Dzięki za odpowiedź...:(:(:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...