Skocz do zawartości
davids80

Nowa Grafa Do 1680x1050

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Już coraz większymi kroczkami zbliżam się do zmiany karty graficznej w moim sprzęcie. W czerwcu (po wypłacie :P ) chciałbym się już cieszyć z nowej karcioszki, która ma sprawiać radość z grania z rozdziałką 1680x1050 (wiadomo, że nie na full detalach, ale o tym za chwilę).

Jest jednak to małe ale...

Ograniczeniem jest mój procek (sygna), który z chęcią bym wymienił ale póki co, funusze nie pozwalają i pewnie przez najbliższy okres nie pozwolą. Dlatego w pierwszej opcji rozważam zakup Radeona HD4770. Do Athlona x2 @3.0GHz jak najbardziej by styknął.

Ostatnio pojawiły się jednak Radki HD4850 na DDR5 i żal byłoby się nie skusić. Tylko ten procesor...

Wiadomym jest, że przy moim procku, nie będę mógł w pełni wykorzystać mocy tych kart. Pojawia się pytanie -czy warto w tej sytuacji dokładać te 100-150 zł??? Czy Radeon HD4850 będzie przy tym sprzęcie dużo wydajniejszy od HD4770? A jeśli tak to którego brać:

- Gainward Radeon HD4850

- Palit Radeon HD4850

Zależy mi na ciszy, ciszy "akceptowalnej" dla ucha. Mam teraz MSI GF 9600GT i z poziomu hałasu, który ta karta generuje jestem zadowolony.

Co radzicie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym zrobił tak ( nie wiem czy to dobry plan )

Kupił HD4770 ( jeśli uda Ci się go gdzieś dostać ), a za następną wypłatę ( xD ) kupił Phenom II X3 710( am3 ) [ ewentualnie inny ]

WG strony Gigaszrota - twoja płyta obsługuje te procki ( F7 bios )

http://www.gigabyte.pl/products/mb/cpulist...69g-s3h_10.html

Edytowane przez Stachuuu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi