graczuuu Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 witam, chce kupic nowa klawiature, stara juz jest wysluzona interesuje mnie : - standartowy uklad klawiszy (zadne slimy czy cos), duzy enter (taki 2 poziomowy) - mechanizm nozycowy / niski skok - klawa jak w lapkach - na kabelku - czarna - musi byc solidna budzet - rozwaze kazda propozycje, choc 200 zl na bank nie wydam, chcialbym sie zmiescic w 100 zl, chyba ze do tej kwoty sie nic ciekawego nie znajdzie, wtedy budzet rozszerzymy. macie jakies propozycje ? pomozecie ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 A4-TECH KX-5MU spełnia wszystkie załozenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graczuuu Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 poza "duzym enterem" - chodzilo mi o "przedluzenie" w pionie :) jak tu : http://files.ithink.pl/Image/enter.jpg ale jest to jakis kompromis na ktory jestem sklonny pojsc jeszcze mam pytanie, czy te wszystkie kabelki do usb, audio itd mozna odczepic ? czy one biegna w jednej wiazce razem z z glownym kablem ? dla mnie to zbedne rzeczy, a nie lubie plataniny kabli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 Nie ma możliwości odpięcia.. Pozostaję odcięcie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graczuuu Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 i jeszcze pytanko natec medusa - moze na nia sie zdecydowac ? i A4TECH KL-45MU - czym sie rozni od KX-5MU ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 i A4TECH KL-45MU - czym sie rozni od KX-5MU ?Chyba tylko wyglądem i brakiem regulacji głośności dla wbudowanego wyjścia audio (co w KX-5MU jest dziwnym rozwiazaniem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wahoo Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 KL to standardowa klawiatura, w KX jest mechanizm nożycowy jak w laptopach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graczuuu Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 no to teraz jeszcze pytanie czy KX-5MU czy medusa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 imo Logitech UltraX Premium byłaby optymalna :) w wersji czarnej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 optymalna? spełnia 2 wymagania - jest na kabelku i jest solidna - o wielu klawiaturach można to powiedzieć. :P mój głos na a4tech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 Mam KL-45MU i jest ok. Bez zbędnych bajerów, których i tak się nie używa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 (edytowane) A ja bym celował w Enermaxa Aurorę Premium. Spełnia wszystkie twoje wymagania. Daję odnośnik do oferty na forum bo jest 50% taniej niż w sklepach. http://forum.purepc.pl/Sprzedam-f19/sprzed...um-t297519.html Edytowane 17 Maja 2009 przez Rikki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 Naprawdę wypaśna, ale z mojego doświadczenia wynika że opija przyciszania i przygłaszania jest bardzo przydatna na klawiaturze, a jak ktoś używa słuchawek wręcz niezbędna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graczuuu Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 Nie uzywam przyciskow do sciszania itd mimo ze mam je nawet w obecnej - uzywam pilota od glosnikow. Logitech - tez myslalem, podobno b. dobra klawiatura, no ale jednak nie jest czarna :P Medusa narazie wygrywa enterem i ew brakiem dodatkowych kabli ;) cenowo podobnie. Pytanie tylko jak z jakoscia - wszedzie gdzie czytam opinie podobno ok, ciekawe jak np po 2-3 latach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graczuuu Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 szczerze mowiac nie zaluje ze sie uparlem na tego nateca - rewelacja. Klawiatura jest cichutka jak w lapku, klawisze zachowuja sie identycznie - normalnie jakbym siedzial przy lenovo :) jesli ktos potrzebuje klawiatury dobrej jakosci, z dobrym mechanizmem i bez zbednych bajerow w stylu dodatkowe przyciski / usb / sluchawki czy cos to goraco polecam :) jedyny minus o ktorym ktos juz kiedys wspomnial, to te diody od caps locka itd, ale jak ktos nie patrzy na klawiature jak pisze to mu przeszkadzac nie beda :) za te cene (59 zl dalem) rewelka :) zeby nie bylo - macalem tez a4 techa (kx5mu) i bylo ok, ale jednak klawisze byly bardziej chybotliwe niz te w medusa. no i enter mniejszy (jednopoziomowy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 (edytowane) mam tego a4techa....usb się przydaje ale wyjścia audio to kibel - no i porazka z regulacja głośnosci(nie programowa tylko zwykła dla wyjscia = kibel) ale brudna zasyfiona zalana - śmiga perfekt i cicho..żaden klawisz przez półtora roku nie odpadł byłem ostatnio w elektroworld i była klawka jakiejs firmy na i (cos w nazwie podobnego do icon) - aluminiowa obudowa, mocowano nozycowe, niskie i wygodne klawisze z fajnym rozplanowaniem - cena 50 pln miałem sie skusić ale kurde te a4tech nie chca padać a w sumie szkoda mi się pozbywac działającej klawki(sprzedać nie sprzedam a wywalac ot tak też śednio sie chce) generalnie bardzo słaby wybór wciąż a jak wiadomo wygoda nieporównywalnie większa do tych starych trupów(bez x-scissor) zastanawiam sie nad tym nateciem(choc sobie troszkę policzyli) ale drażnia mnie malutkie literki - widziałem to na jakims logitechu i jednak to kiepska sprawa....pod tym wzgledem a4tech króluje gdyby nie inne buble(regilacja głosności i niewygodne skróty funkcji programowych) Edytowane 1 Czerwca 2009 przez pkomp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maverik Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Tylko Logitech Illuminated !! Posiadam klawę od wczoraj i jest poprostu masakrycznie zajebiaszcza !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 (edytowane) Obecnie mam Logitech UltraflatX, ale trochę się już zużyla i co w związku z tym radzicie? Kolejny ultraflat czy spróbować tego a4techa? Bo jakoś mało o tej klawiaturze jest, a niektórzy ją polecają... A tak w ogóle? Czy to ta klawiatura: http://www.komputronik.pl/Peryferia/Klawia...pelny,id,59582/ Wszyscy podają ją po symbolu, a trudno znaleźć w ten sposób. Edytowane 6 Czerwca 2009 przez Luk@s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 Tak to ten model :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skyy Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 Może Logitech 600: http://www.allegro.pl/item648462398_logite..._i_kontrol.html Mam ją i jest naprawdę fajna, tylko ten mały Shift. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 ale nie ma mocowania nozycowego a do tego ma jakies marnie rozplanowane te klawisze....kurde ze taki problem wyprodukowac klasyczna wygodna i prosta klawke z laptopowym przyciskiem....gdyby te apple byly tansze i bardziej funkcjonalne to bym sie nawet nie zastanawial - foxconn pokazal klase Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shunner Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 @UP Czy wy jesteście ślepi ? szczerze mowiac nie zaluje ze sie uparlem na tego nateca - rewelacja. Klawiatura jest cichutka jak w lapku, klawisze zachowuja sie identycznie - normalnie jakbym siedzial przy lenovo icon_smile3.gif jesli ktos potrzebuje klawiatury dobrej jakosci, z dobrym mechanizmem i bez zbednych bajerow w stylu dodatkowe przyciski / usb / sluchawki czy cos to goraco polecam icon_smile3.gif jedyny minus o ktorym ktos juz kiedys wspomnial, to te diody od caps locka itd, ale jak ktos nie patrzy na klawiature jak pisze to mu przeszkadzac nie beda icon_smile3.gif za te cene (59 zl dalem) rewelka icon_smile3.gif zeby nie bylo - macalem tez a4 techa (kx5mu) i bylo ok, ale jednak klawisze byly bardziej chybotliwe niz te w medusa. no i enter mniejszy (jednopoziomowy) On już zakupił .... Proszę o upomnienie czy coś takiego dla nich /\ i zamknięcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 Shunner, tylko w takim celu się zarejestrowałeś? To, że graczuuu kupił już klawiaturę to nie znaczy, że ktoś inny nie może dopisać się do tematu i należy go zamknąć.. EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...