Gość lolwesoly Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 Siemka ,mam 9-letnią obudowe i zamiast pójść na łatwizne postanowiłem poświecic chwile czasu i przeprowadzić mały update. Posiadam obudowe (małe foto) http://pc-bazar.dt-software.com/img/produc...scenic%20P4.jpg no i zaczełem swoj tuning od cięcia. Wyciołem w bocznym panelu dwa kwadratowe otwory 20x20 cm i zapodam tam sobie okna z plexi, no i do tego zielone katody. Całość pomalowałem na czarny mat oprócz zielonych wstawek. No i najwazniejsze, chciałbym sobie wyłozyć środek lustrami. Da sie wogule zrobic takie coś bo słyszałem o tym od kolegi lecz nigdy tego nie widziałem. Mozecie podesłać jakieś linki?? I tak wogule jak myślicie czy to dobry pomysł?? Napewno to bedzie wygladać ale co dalej?? Da sie kupić jakies gotowe zestawy czy trzeba bezpośrednio z wymiarami iść do szklarza?? Pozdro Adam:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RockoDeLaMaga Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 zaczełem, Wyciołem, wogule ... No offence, ale może tak popracuj trochę nad ortografią... Żeby jednak nie było to moim zdaniem wkładanie luster do obudowy nie da ciekawego efektu. To jest tylko moje zdanie, jeśli Tobie coś takiego pasuje to ok. Do szklarza z wymiarami i wsio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mg147 Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 Ja sobie odrestaurowalem stary powojenny telewizor, przerobiłem na obudowę, dodałem lustra (2 boki i góra), do tego 2 katodyUV oraz kable i węże UV. Według mnie efekt jest super i warty nakładu pracy. Może jak kiedyś zrobię fotki to zamieszczę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 zabrzmiało jakby robienie zdjęcia było ciężką, katorżniczą, wymagającą wiele zachodu pracą :) Na moje oko to będzie wyglądało jak lodówka w tesko... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mg147 Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 zabrzmiało jakby robienie zdjęcia było ciężką, katorżniczą, wymagającą wiele zachodu pracą :) Na moje oko to będzie wyglądało jak lodówka w tesko... Jakby nie było bez prawdziwej cyfrówki ciężko, a aparat w komórce odpada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stolar Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Da sie wyłożyc sam nad tym pracuje. Z powodu pracy za granicą jednak prace zostaja przesunięte do mojego powrotu we wrześniu. Co do luster flisy lustrzane mozna dostac w kazdym markecie tanie one jednak nie są. Puki co ograqniczam sie do umieszczenia lustra na dnie obudowy aby odbita plyta glowna wydawala sie dluzsza. Wystarczy aby lustro się z nia stykało, ponadto ma to ten plus iż widac wtedy dokladnie spód kart rozszerzeń który zazwyczaj jest ciekawszy niż góra. Zdjęc nie posiadam ponieważ stacjonarka zostala w kraju. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lolwesoly Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Dziś byłem u szklaża koło mojego domu i za lustro na spót powiedział mi 5 zł :razz: to odrazu je kupiłem bo to chyba nie majątek no nie?? ...a efekt po założeniu jest niezły. Jeszcze jak włączyłem katody to sie fajnie światło odbija. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheNaturaT Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Nie zeby to byl lekki offtop z mojej strony, ale niestety mam "male zboczenie" odnosnie pewnego tematu. Dla kolegi lolwesoly mam fajny link do podobnej obudowy =>> rushhhh Swietny portal, sporo ciekawych rzeczy tam znajdziesz :-) A tak pozatym, nie wiem czy takie cos bedzie fajnie wygladac w Twojej obudowie. Zwlaszcza, ze chcesz wyciac okno 20x20, co raczej nie jest zbyt duze i wiele chyba nie wniesie do samej skrzynki. No ale kombinuj... powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lolwesoly Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Jeśli chodzi o okna to wytne coś większego. Dzięki za słownik :razz: :PP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Jak już koniecznie chcesz mieć lustra w środku budy to kup takie samoprzylepne, albo chrom w sprayu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Lustra żadna nowość Malik swojego czasu na dfi używał i wyglądało to nieźle potem pojawiły się jego klony ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lolwesoly Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Wiecie co, bo wczoraj oglądałem program o odbiciach itp i mam do was pytanie czy od tego lustra nie uszkodzą mi się komponenty ani nic?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 A co te odbicia miały by ci w kompie uszkodzić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lolwesoly Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 A co te odbicia miały by ci w kompie uszkodzić ?No nie wiem tak tylko się pytam na wszelki wypadek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Mówisz o tzw. efekcie bazyliszka, że zobaczą swoje odbicie i coś się stanie np. spalą, zwiększy się samoczynnie v ? Hmm raczej nie powinno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Nie no bez przesady. Części elektroniczne nie przeglądają się w lusterku. Nic się nie tanie, możesz spokojnie dalej sobie "rzeźbić" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lolwesoly Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Mam już cały komplet lusterek i wszystko dopasowałem tylko mam jeszcze jedno małe pytanko, czym to przykleić do obudowy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Taśmą klejącą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Ośmiorniczką powinno się dać, kleiłem plexi do metalu i trzyma jak bulterier kość. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 taśmą dwustronną, ew. jak kolega wyżej ośmiorniczką :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Jakimś klejem dwuskładnikowym, żywica epoksydowa jak dobrze się rozrobi i powierzchni będzie ok trzyma mocno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lolwesoly Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 a może być sylikon do luster?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 Najlepiej będzie właśnie jakimś klejem elastycznym, bo żywice czy taśmy dwustronne mogą się poodklejać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gangsta529 Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 Jak już poprzyklejasz całość prosimy o pokazanie efektów prac ^^, i przy okazji dość szczelnie bd te lustra wewnątrz poprzyklejane?? jeżeli tak to jest nawet możliwość takowego usztywnienia obudowy i podzespołów że komputer zostanie w pewnej części wyciszony, to też chciałbym usłyszeć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lolwesoly Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Jak narazie zrobiłem podłoge i chyba na tym poprzestane z rożnych względow. Macie pare fot w mojej sygni. Sory za jakość ale to z e250 i to w najlepszych warunkach bo musiałem iść aż na strych bo tam najlepsze światło :razz: Powiedzcie co dołożyć co poprawić, czekam na posty i szczere opinie gdyz jest to mój pierwszy projekt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 (edytowane) Szczerze powiedziawszy to nie bardzo jest co komentować, przykleiłeś 2 lusterka i tyle ;) Czemu zarzuciłeś dalsze prace już na starcie? BTW w pytkę zasilator :P Edytowane 1 Czerwca 2009 przez Qrchak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lolwesoly Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 (edytowane) Wiem:D to stara fota. Taraz mam fortrona:P Jeśli chodzi o dalszy ciąg prac no to nie widze sensu poniewaz jest kupe docinania i duzo nierowności no to zanim bym wymierzył wszystko co do mm no juz nic z tego nie bedzie:D bo jakto bywa u mnie mi sie to znudzi a takto jest nienajlepiej ale i nienajgorzej. Edytowane 1 Czerwca 2009 przez lolwesoly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...