Skocz do zawartości
zydzio

Asrock Ge-pro M2 Brak Głosu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem. Od dłuższego czasu posiadam płytę ASROCK Ge-pro M2. Kiedyś coś zepsuło mi się z dźwiękiem, więc kupiłem sobię taką małą kartę muzyczną na USB. Ale dziś złamała mi się :/ I muszę coś poradzic z tą kartą w kompie. Karta muzyczna jest zintegrowana, a stery od producenta to AC97. Z przodu również jest audio, ale nie działa (USB z przodu natomiast działa). Dziwne, bo mikrofon chyba działa z tyłu, ale z przodu i z tyłu głos nie działa. Z przodu nie wiem może to wina tych małych kabelków podłączonych do płyty, ale próbowałem je podłączac ze sto razy odwrotnie i nic. Dodam, ze nic nie jest wyciszone, stery zainstalowane są, a nic nie działa. Próbowałem inne stery-również nie działa. Co to może byc?

Edytowane przez zydzio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w Biosie dzwiękówkę masz włączoną?

Możesz mieć też uszkodzone wyjście z karty.

nic. Dodam, ze nic nie jest wyciszone, stery zainstalowane są, a nic nie działa. Próbowałem inne stery-również nie działa.

Jeżeli programowo wszystko jest ok, to dzwiękówka po prostu padła, i nic z tym nie zrobisz. A gwarancji jak sądzę nie masz.

Kup coś na PCI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi