Skocz do zawartości
mx19

Odtworzenie Xp Z P.przywracania Ktorego Os Nie Widzi

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

mam taki dosyc palacy problem. mialem pewne zawirowania z winda (xp zaczal zwalniac i straszliwie dlugo sie wgrywac, tak nagle sam z siebie. mialem winde wlaczona, wszystko bylo ok, polozylem sie spac, wstalem i nagle wszsytko zaczelo chrupac,xp wgrywalo sie normalnie bez zadnych bledow i z poprawnym zestawem programow tylko 5x dluzej). w chwili obecnej system wgrywa mi sie normalnie, jedynie lekko przycina przy niebieskim ekraniku 'ladowanie ustawien osobistych'.

jednak cala rzecz w tym, ze nie wgrywa mi system calej masy sterownikow, tak jakby rejestr szlag trafil.

os niestety nie widzi punktow przywracania systemu, ale w sys vol informations znalazlem punkt przywracania z dnia wczorajszego.

i mam teraz pytanie - w jaki sposob wgrac ten wlasnie punkt przywracania?

albo jak tez go wykorzystac aby odtworzyc system, ewentualnie w jaki sposob odpalic backup rejestru ze wczoraj?

niestety nie mam czasu na ponowne instalowanie windy i calego softu bo musze do czwartku zrobic projekt ;)

no i oczywiscie nie ma zadnych wirusow (przelecialem na wszystkie sposoby dysk od noda na dysku z najnowszymi definicjami poprzez kasperka online az po noda i mcafee z plytki live).

bylbym bardzo wdzieczny za pomoc w rozwiazniu tej niewesolej sytuacji

pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Olej przywracanie systemu , więcej problemów z tym niż pożytku .

XP ma coś takiego jak instalacja naprawcza , nadpisuje tylko pliki systemowe ; resztę nie rusza .

Mi nie raz odratowała kompa .

Odpalasz kompa z CD , w pewnym momencie instalator wykryje że na dysku masz już system , zapyta się co z nim zrobić , wybierasz opcję naprawy .

Reszta idzie tak jak przy normalnej instalacji systemu .

Po ~ 1 h masz kompa znowu zdatnego do użytku .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi