s0lid Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 No jestem pierwszy z tym tematem, z czego się bardzo cieszę. Na razie garść info z Zanzibaru. Jak to w przypadku Kojimy bywa, zaczynamy standardowo od domysłów i zagadek. ---------------------------------------------------------------------- Hideo Kojima znany jest z tego że swoimi zapowiedziami rozbudza potężne nadzieję, by potem równie potężnie rozczarować. Tymczasem strona zapowiadająca nowy projekt studia została aktywowana i pokazuje...poruszające się burzowe chmury, dźwięki wiatru i puste pole. Czyżby potwierdziła się teza jakoby nowa gra Kojimy miała się nazywać Tornado Outbreak? Przecież już w czwórce mieliśmy broń zdolną wywoływać tornada, więc wszystko możliwe - także to że Kojima znów wszystkich zwodzi. Tą ostatnią tezę zdaje się podsumować odkrycie jednego z użytkowników GameTrailers - otóż badając stronę odkrył on słowa: meta name="keywords" content="Hideo Kojima, MGS,METAL GEAR, NEXT, game, konami, kojima game, KJP, Kojima Production". Wypłaszczyłem się. ---------------------------------------------------------------------- Czyli znana kooperacja Tarantino i Rodrigueza, tym razem w wykonaniu Hideo? Wczorajsza zapowiedź budzi dziwne skojarzenia z plakatami filmów od powyższego duetu. Okazuje się że to zdjęcie, zawiera ukrytą datę April 2007, nieczytelną nazwę oraz logo GH. Sama data kojarzy się bez wątpienia z spotkaniem Raidena i Rose, jednak tak się składa że dół teasera zapowiedzi od Kojimy jest identyczny z zapowiedzią filmu Grindhouse. Wystarczy spojrzeć tutaj - wszystko, włącznie z data, logiem i nieczytelnym napisem jest w tym samym miejscu. Styl plakatu jest także podobny. Kolejna inspiracja czy coś więcej? ---------------------------------------------------------------------- Zgodnie z zapowiedzią, 18 maja 2009r. na stronie, zapowiadającej nowy projekt KojiPro umieszczono 2 kolejne elementy: odliczający czas zegar (w chwili pisania zostało jeszcze 91 godzin) i - co ważniejsze - pojawiającą się wraz z kolejnymi błyskami i niknącą w burzy cyfrę "5"... ---------------------------------------------------------------------- Nowa zapowiedź ujrzała swoje światło dzienne tylko po to by ukazać odliczający timer. Co ujrzymy gdy czas dobiegnie końca? Najwyraźniej nie musimy czekać tak długo, gdyż jak poprzednio, zawartość strony wyjawia iż czekać nas będą kolejne zmiany w flashu, kolejno w dniach: 18/05, 22/05, 27/05, 30/05 i na koniec 1/06 czyli początek następnego miesiąca wraz z rozpoczęciem E3. ---------------------------------------------------------------------- Oto adres strony http://www.konami.jp/kojima_pro/next/ Piątka chyba mówi wszystko. Tym bardziej "5" narysowana w tym charakterystycznym stylu. Dodatkowo nie przypominam sobie by Kojima stworzył inna 4 częściową sagę, tak by teraz robić ich piątą część. Ale z nim to nic nie wiadomo. Jestem prawie pewny ze na e3 zobaczymy konkretny, mindfackowaty trailer mgsa5. Zapraszam do dyskusji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 a jeśli tworzy jakąś inną grę z "5" w tytule? Z tymi słowami, które odkrył użytkownik GT nie ma żadnej filozofii. Wpisali METAL GEAR, aby wyszukiwarki łatwiej wyłapywały stronę. Gdyby tam był tytuł nowej gry, nie mający z nic wspólnego z Metal Gear, to kto by to znalazł? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 jestes pierwszy bo zakladasz temat ktory prawdopodobnie usuniesz, ponoc to co wszyscy zakladaja to wcale nie jest MGS5..ale kto to wie do konca :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 No to sie teraz zacznie szukanie Marii Magdaleny na Ostatniej Wieczerzy :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Ja obstawiam, że to wcale nie będzie mgs5 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 Lepiej poczekać, każdy w tym widzi co chce i tyle. Szczerze powiedziawszy śmieszy mnie jak ludzie widzą np. jakieś twarze w krzakach...no proszę was , jakieś plamy na niewyraźnym do końca obrazku <_< . Dowiemy się pewnie na E3, do tego czasu szkoda nerwów na szukanie rozwiązania. Pamiętacie akcję promocyjną MGS Touch na iPoda? Nawet mnie się wydawało, że może to znaczyć MGS4 na XO...okazało się zgoła inaczej. Wcale się nie zdziwię jak to w ogóle nie będzie MGS... Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 bo to jest... mindfuck, when u see it. you'll shit bricks. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 27 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2009 Niewiele dowiedzieli się redaktorzy japońskiego czasopisma w wywiadzie przeprowadzonym z Hideo Kojimą na temat jego nowego projektu. Oto co udało im się wyciągnąć z małomównego twórcy: * Nowa gra będzie umiejscowiona w uniwersum Metal Gear i ma ściśle odnosić się do ortodoksyjnej części sagi * Gra jest robiona przez zespół odpowiedzialny za Metal Gear Solid 4 * Postać starszego mężczyzny na zdjęciu nie jest Big Bossem. Hideo używał określenia straszy gość i dał do zrozumienia, że duże znaczenie ma emblemat na berecie * Gra ma posiadać nowy system rozgrywki * Historia będzie umiejscowiona w różnych przedziałach czasowych a zaczyna się 7 lat po MGS4 * Postać ze zdjęcia grała role w MGS, MGS2, MGS4 * Gra ukaże się prawdopodobnie jednocześnie na PSP i PS3 i ma posiadać opcję łączące gameplay na obu konsolach. * Hideo myśli, że gra najbardziej spodoba się japońskiemu odbiorcy, dlatego gra najpierw ukaże się w tym kraju, a dopiero później zostanie przekonwertowana na inne rynki. na jednym ze skanów widać również postać raiden'a http://img154.imageshack.us/my.php?image=skanu.jpg http://img43.imageshack.us/my.php?image=skan2.jpg http://img43.imageshack.us/my.php?image=skan3.jpg co do tematu dragonlora to mozecie obydwa zcalić. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 27 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2009 chyba nie, bo po co rezerwowali by wczesniejsza nazwe? , jeszcze sie poczeka ;) a tak pozatym Kojima, to stary upierdliwy dupek ktoremu sie wydaje ze taka zabawa w gowniane "a co bedzie za chwile" jest zabawna ...na pochybel Mu :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 27 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2009 nie rozumiesz po prostu tego. kazdy ma swoje gusta i gusciki, tym bardziej ze mgs nie lubisz mgs to magia symboli, magia postaci i scenariusza. To nie jest kolejny splintercell w ktorym pojawi sie njus na wszystkich stronach mowiacy co bedzie mogl robic sam rybak i za ile miejsc bedzie w stanie zlapac krzeslo i jak nim pozniej rzucic. tu nie o to chodzi. sam gameplay jest najmniej istotny. najbardziej istostna jest fabuła w tej serii i dawkowanie wlasnie jej, chociazby w malych porcjach, a nie szczegolow z rozgrywki i innych bzdetow, jest wlasnie tym czego fani oczekuja najbardziej, tym co najbardziej rozpala ich umysly. To nie jest gra dla kazdego. Ale dla tego, do kogo adresowa jest zarowno gra, jak i sposob jej zapowiedzi to mozna powiedziec jest najlepsze chociazby z punktu marketingowego zagranie. Mało info, a gra na ustach wszystkich. Zdawkowe informacje, a jednak co kilka dni news o tej grze pojawia sie na najwiekszych portalach. mozna powiedziec, ze zabawa w domysly i łaczenie wszystkiego w jedną ukladanke, dla graczy zaczyna sie juz podczas procesu zapowiedzi. Dla mnie to jest fajne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 chyba nie, bo po co rezerwowali by wczesniejsza nazwe? , jeszcze sie poczeka ;) a tak pozatym Kojima, to stary upierdliwy dupek ktoremu sie wydaje ze taka zabawa w gowniane "a co bedzie za chwile" jest zabawna ...na pochybel Mu :lol2: Kiedyś zdaje się Rockstar zarezerwował dwie nazwy związane z GTA (m.in. GTA Tokio), widziałeś gdzieś te gry może ;)? Było to zarezerwowane jakoś po premierze GTA3... Tak BTW: dragonlore, nie wiem po co się udzielasz w temacie, który Ciebie najwyraźniej nie interesuje, mnie to nawet szkoda czasu by było się logować na forum tylko po to, żeby napisać jak to jakaś gra mnie nudzi (moich postów nie ma w 99,9% tematach o grach bo mnie nie interesują, nawet tam nie wchodzę bo po co). Lubię kiedy wklejasz jakieś info bo to zawsze jest przydatne, ale wyrażanie po raz n-ty swojej dezaprobaty do MGS i Kojimy to już trochę spamem zalatuje (ewentualnie kiełbasą wyborczą) ;). A może tylko udajesz, a w domku pocinasz sobie namiętnie w MGS'a i nie chcesz się przyznać :P. Ale zgodzę się z jednym, takie podchody mnie też już nie bawią (kiedyś się nakręcałem). I tak w końcu się dowiem więc po co się trudzić teraz. Ale jak ktoś chce się w to bawić to jego sprawa, nie będę zabraniał. Pozdo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 czyzby typem podobnym designem do BB jest... otacon? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 czyzby typem podobnym designem do BB jest... otacon? (...) Siusiumajtek? W berecie? Czaszka naberecie... Ale wiem jedno. Jeśli mam zagrać w grę, to wolę nie czytać takich zapowiedzi. Wszystkie zagadki i ich rozwiązania pojawią się na krążku ;) Niemniej ciekawe kim będzie główna postać. P.S. Kojima-sama nie może się uwolnić od serii? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 podobno to jesdnak nie jest 5tka tylko S na stronie i ta litera nie oznacza wcale węża. Tak niby mowi kojima. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merone Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 podobno to jesdnak nie jest 5tka tylko S na stronie i ta litera nie oznacza wcale węża. Tak niby mowi kojima. ----------------------------------------------------------------------- Skoro to nie jest Big Boss ( a szkoda bo wszystko by pasowało ) i Solid Snake ( nie wystąpił w 3 ) , to zostaje nam Solidus ( pojawia się w MGS - ostatnia rozmowa z Revolverem - ( Mr. President ), MGS2 i w 4 - jako zwłoki. Sądzę, że w 5 dużo dowiemy się o konflikcie w Zanzibarze i Outer Heaven, a także zapewne zostanie rozwinięta kwestia współpracy ADAMA ( revolvera ) i EVY ( big mamma ) po wydarzeniach z Les Enfants Terrible. Myślę też, że na pewno nie będzie możliwości grania Solidem - gdyż jak sam Hideo mówił w 4 kończy się jego historia ( pewnie pojawi się na jakimś filmiku ( ktory zapewne będzie trwał z 60 min :) ) podczas wysłania go do Zanzibaru. Wg mnie kluczem MGS5 - będzie SOLIDUS. POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...