n30 Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Mam zestaw 5.1 logitech x-530 i kartę dźwiękową x-fi xtreme audio na pci-e. W tej chwili aby mp3 grały na tylnych głośnikach muszę włączać CMSS-3D, ale ten efekt robi mp3 "przestrzenne", nie zawsze z dobrym skutkiem. Jak zrobić żeby mp3 grały na wszystkich głośnikach bez tego efektu? Odtwarzacze to foobar, wmp i iTunes. Najbardziej zależy mi żeby działało to na iTunes. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 (edytowane) W foobarze masz coś takiego jak "convert stereo to 4 channels" w DSP manager w ustawieniach. Edytowane 18 Maja 2009 przez Popiół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n30 Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Wtedy nie działa mi głośnik centralny i subwoofer :-D Jak to pod iTunes zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasp Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 Do Foobara wtyczka Channel Mixer ktora puszcza dzwiek w 5.1. Po optymalnej konfiguracji (a jest tego trochę) efekt daje rade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 CMSS3D powinno wystarczyć, tyle że w trybie stereo surround. Wtedy na tylnych glośnikach pojawia się to samo co na przednich kanałach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...