WebNuLL Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Witam, posiadam preinstalowaną wistę ( w raz z kupą syfu - no w rzeczy samej sam system jest syfem, ale pomijam ten fakt.. ) Próbuję uruchomić Steama, najpierw ładował się pół godziny, teraz chodzi prawie normalnie, a czemu prawie? Otóż przy naciśnięciu jakiegoś klawisza na klawiaturze cały Steam przywiesza się na 10 sec, jak piszę do znajomych to nie widze co pisze, dopiero po 10 sec widać. W Counter-Strike: Source jest to samo, byle co nacisnę - przywieszka na około 10 sec, tu dochodzi jeszcze myszka. Druga sprawa taka, że uruchamiam grę "Trackmania Nations Forever" i tak samo jak z programem "Steam" i grą "Counter-Strike: Source" zacina się, ale do tego dochodzi jeszcze że nie da się nic kliknąć w menu, można najechać ale nie da się kliknąć, klawiatura też nie działa i tylko się zawiesza. Gram w GTA 4, chodzi płynnie i bez żadnych problemów. To wina na 100% wisty, mam Ubuntu 9.04 i przez Wine Trackmania chodzi, no tylko są niekiedy problemy ze sterowniem, Steam też chodzi - tu wszystko świetnie działa. Procesor: Core 2 Duo T6600 2.2 GHZ Ram: 4GB ( 3GB bo 32bitowe systemy operacyjne ) Karta graficzna: GEFORCE 9200M GT + sterowniki dla Visty 185 | sterowniki Ubuntu 9.04 to 180+ System operacyjny: Vista Home Premmium / Ubuntu 9.04 Nie znalazłem rozwiązania w internecie. Pozdrawiam, WebNuLL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 a w biosie masz opcje support dla myszki/klawiatury usb? zmien jego ustawienie jak masz zasmiecony system to moze byc wszsytko doslownie (jak antywirus, firewall, co chodzi w tle?) masz badziewna karte graficzna, powylaczaj bajery w systemie... przeinstaluj steama... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WebNuLL Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 (edytowane) a w biosie masz opcje support dla myszki/klawiatury usb? zmien jego ustawienie jak masz zasmiecony system to moze byc wszsytko doslownie (jak antywirus, firewall, co chodzi w tle?) masz badziewna karte graficzna, powylaczaj bajery w systemie... przeinstaluj steama... 1. W Biosię dopiero zobacze 2. Wista jest tylko na gry, więc za często z niej nie kożystam, a komputer kupiłem tydzień temu 3. Jakiś preinstalowany norton, ale nie wywalam bo już z 5 wirusów znalazł ( nie uruchomionych - ściągałem multiplayer do GTA VC aby pograć na lanie, ściągnełem troche wirusów ale w końcu znalazł się plik nie zainfekowany :) ) 4. Co do karty graficznej, to zwyczajnie nie prawda - grałem w Trackmanię na najwyższych detalach, w GTA IV na średnich, wszystko chodzi nawet lepiej niż oczekuję poza wistą. @edit W Biosie nie ma żadnej funkcji związanej z klawiaturą. Pozdrawiam, WebNuLL Edytowane 19 Maja 2009 przez WebNuLL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekOstojski Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 1. W Biosię dopiero zobacze 2. Wista jest tylko na gry, więc za często z niej nie kożystam, a komputer kupiłem tydzień temu 3. Jakiś preinstalowany norton, ale nie wywalam bo już z 5 wirusów znalazł ( nie uruchomionych - ściągałem multiplayer do GTA VC aby pograć na lanie, ściągnełem troche wirusów ale w końcu znalazł się plik nie zainfekowany :) ) 4. Co do karty graficznej, to zwyczajnie nie prawda - grałem w Trackmanię na najwyższych detalach, w GTA IV na średnich, wszystko chodzi nawet lepiej niż oczekuję poza wistą. @edit W Biosie nie ma żadnej funkcji związanej z klawiaturą. Pozdrawiam, WebNuLL mhm, może podkręcałeś procka, bawiłeś się czymś w stylu tweakerów itd.? na czas grania wyłączaj AV. może grzeje się grafika... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WebNuLL Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 (edytowane) mhm, może podkręcałeś procka, bawiłeś się czymś w stylu tweakerów itd.? na czas grania wyłączaj AV. może grzeje się grafika... 1. Jest zimny :) 2. AV no jest w "trybie cichym" ale wyłącze go na wszelki wypadek ;) 3. Nie podkręcałem procka, nie bawie się w coś takiego ( nie jestem graczem ) PS. Wreszcie jakieś porządniejsze forum, w którym nie spamują w topicu i nie piszą bzdur :lol2: Proszę o propozycje rozwiązania problemu. Pozdrawiam, WebNuLL Edytowane 22 Maja 2009 przez WebNuLL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...