Alloon Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Witam Mam zamiar wymienic swojego procka Athlona 2000+ na jakiegos obslugujacego SSE2. Chcialbym abyscie mi pomogli wybrac w miare taniego i na socket 939 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Podaj dokładny model płyty głównej i zasilacz. Zresztą, podaj cały config ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alloon Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 W sumie to mam zamiar wymienic procka z plyta glowna A moj cofing to : Athlon 2000+ - 1.66Ghz 2x 512 Ram Gf 6600gt zasilacz Take me 350 jezeli konieczna bedzie wymiana zasilacza to podajcie na jaki mam wymienic z checia wymienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eeeee Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Wymiana niestety byłaby konieczna. Polecam jednak zacząć zbierać na nowszy sprzęt bo inwestowanie w ten konfig jest nieopłacalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alloon Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 jak mowicie ze nie oplaca sie inwestowac to powiedzcie w co moge pograc na tym cofingu preferuje strategie jak company of heroes ale tez bardzo lubie sredniowieczne i preferuje takie gry jak seria prince of persia oraz gears of war czy infernal i jaka wojjena dobre gre mi polecicie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Ile możesz kasy wydać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alloon Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 150-200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Czy twój procek to nie jest przypadkiem Athlon XP? czyli Socket A - to znaczy, że masz małe pole manewru... Dalej nie podałeś dokładnej nazwy płyty głównej. ( pobierz CPU-z i wejdź w zakładkę mainboard ) Zasilacz do wymiany. Jedyne co by mogło zostać to karta graficzna, choć ona za pewne jest na AGP... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Zapytaj ile to warte w temacie o wycenę i może wtedy coś się złoży. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alloon Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 (edytowane) ja chce wymienic plyte glowna z prockiem plyte chce socket 939 sa versje z wejsciem na agp a te 150-200zl to na samego procka z plyta glowna na zasilacz to z innej polki ;p edit. A tak na marginiesie chcialbym sie zapytac jaki zasilacz mam kupic poniewaz w zasilaczach wogole sie nie orientuje prosil bym o dokladny model i mniej wiecej cene jego tylko zeby nie byl za drogi jak np chiefc 200zl taki pasujacy do mojego sprzetu i w miare zeby byl poprostu Edytowane 18 Maja 2009 przez Alloon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Najtańszy używany procek pod am2, 1gb ddr2, zasilacz delta ~40zł, płyta już zależy od tego ile kasy zostaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 (edytowane) Może coś ze zintegrowanym układem grafiki RADEON HD 3300? Maniakalnie gram na tym w COH, i to przy rozdzielczości 1920x1200 na 26-calowym LCD i bardzo sobie chwalę - jak będzie kasa można będzie kupic karte graficzna, a na razie ta integra od AMD daje rade ze az milo. Edytowane 18 Maja 2009 przez Nicolass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Płyty z hd3300 za drogie. Można kupić coś z hd3200 i kręcić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alloon Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 (edytowane) a niema plyt glownych z wejsciem na agp?? edit. A teraz tak sobie myslac wymyslilem co kupic ja planowalem kupno zasilacza za 40-50zl to bedzie ten delta jak mowicie chcialem kupic semprona 3000+ na secoket 939 ktorego koszt to 45-50zl i on posiada sse2 i niezle sie kreci z 1,8 do 2.2 pociagnal by spokojnie . noi 50zl pozostaje na plyte glowna s 939 ale zeby miala wejscia na agp i tutaj dodam zalacznik z innego forum : 16 Maj 2009, 12:12 a mam pytanie Socket 939 ma wejscie na karty graf Agp8x? 16 Maj 2009, 13:14 może mieć ale nie musi Wiec istnieje plyty glownie s 939 z wejsciem na agp. Co powiedzie na taki zakup ;p? Edytowane 18 Maja 2009 przez Alloon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Po co ci agp ? To już historia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xarlith Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Powiem więcej jest płyta (asrock) z agp i pci-e na raz, ale zrób tak jak radzą poprzednicy. Płyta z zintegrowaną, potem dokupisz grafikę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Za samego gf 6600GT na agp można wyrwać 100 do 150zł a za to już kupisz o wiele szybszą kartę na PCI-E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 (edytowane) trza więc kupić najtańszą płyte z ze zintegrowanym układem grafiki HD 3200 + najtańszy procesor na AM2 jaki znajdziesz na allegro. Platforma bedzie w twoim przypadku przyszlosciowa, bedziessz mogl kiedys zmienic procesor na dwurdzeniowego, szybkiego athlona i dokupic karte grafiki. Ja osobiscie polecam. Jak sprzedasz to co masz, to spokojnie ci starczy, masz jeszcze te swoje 150 zł dodatkowo. PS: Po przejściu z GeForce 6600 na zintegrowaną grafike RADEON HD 3300 nie odczułem spadku wydajności, na oko to COH identycznie chodzi, a HD 3200 to to samo tylko ze z nizszymi zegarami, ktore mozna latwo podniesc - ten IGP sie swietnie kreci. Edytowane 19 Maja 2009 przez Nicolass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alloon Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Witam wymienilem dzisiaj zasilacz na Antec 380V on juz chyba wystarczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Chyba masz za dużo pieniędzy ;o) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alloon Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Dokonalem juz wyboru bede wymienial na plyte glowna AM2 z wejsciem i Agp i pci narazie karta zostanie dopoki jej nie sprzedam ram wymieniam na 2gb ddr2 procek athlon 3600+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Lepiej już na integrze siedzieć. Nic ciekawego na agp nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alloon Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 przecie pisze jak ja sprzedam kupuje 8600GT na pci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 (edytowane) Gdzie chcesz kupić tą płytę AM2 z AGP i PCI-E jednocześnie? Edytowane 20 Maja 2009 przez saleen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Kup coś z hd3200 i będzie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 (edytowane) Integra HD 3200 nie bedzie jakoś specjalnie wolniejsza od GF 6600... no a plyta z pci i agp to syf jak nic, niszowy produkt. Ale oczywiście, istnieje takowy. Edytowane 20 Maja 2009 przez Nicolass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alloon Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Hmm chyba mnie przekonaliscie ale prosil bym o ~~ koszt wymiany plyty glownej z integra hd3200 i jakims athlonem x2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateuszn Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Allon ja mialem podobna konfiguracje(nawet podkrecilem z ciekawosci procka, niestety tylko do 1.8Ghz), tez mialem zamiar modernizowac ze wzgledu ze lubie sobie pograc, po miesiacu kombinowania postanowilem kupic nowego kompa i nie zaluje(choć wydałem 4 tys. na sama bude(bylo to rowne 2 lata temu)) bo mogę sobie zagrac w najnowsze gry. Ja bym ci proponowal wyznaczyc sobie sume ktora moge wlozyc do kompa: 1. probuje za ta kase modernizowac starego, 2. za ta sama kase skladam od podstaw nowego i wtedy zobaczysz co sie bardziej oplaca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alloon Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 Fajnie powiedziec kup sobie nowego kompa ciekawe skad ja wezme 3 tys .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 Zrób jak było wyżej, czyli sprzedaj i kup 1/2gb ddr2, a780gxh, najtańszy x2 jakiego znajdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...