Skocz do zawartości
Jodlasty

Radeon 9200

Rekomendowane odpowiedzi

taaaaaaaa, a juz sa 9200 na wgk ? chetnie bym takiego kupil do testow :) gdzie ci go proponowali ?

jak dobrze pamiętam to drugie stoisko po prawej od głównej alejki

był to Radeon 9200 SAPPHIRE 64Mb za 420zł

Mówiłem im ze to jakies badziewie ale oni twierdzili ze jest minimalnie szybszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taaaaaaaa, a juz sa 9200 na wgk ? chetnie bym takiego kupil do testow :) gdzie ci go proponowali ?

jak dobrze pamiętam to drugie stoisko po prawej od głównej alejki

był to Radeon 9200 SAPPHIRE 64Mb za 420zł

Mówiłem im ze to jakies badziewie ale oni twierdzili ze jest minimalnie szybszy

Boże - to 9200 wciskali Ci który jest gorszy od R9000 za 420zł, a u niektórych za tą cene można kupić GF FX 5200 (wprawdzie niewiele lepszy, ale za to architekture ma lepszą).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nasuwa się jedno stwierdzenie

Jak sie nie znasz to niejedz na gielde

Kupuj tylko to co wiesz ze jest dobre i sprawdzone

Nigdy sie nie słuchaj sprzedawców bo oni albo sie nie znaja albo chca ciebie nabic w butelke

A jak cos jest po atrakcyjnej cenie to no pewno ma gorszej jakosci podzespoly np taki RADEK 9100 za 330 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nasuwa się jedno stwierdzenie

Jak sie nie znasz to niejedz na gielde

Kupuj tylko to co wiesz ze jest dobre i sprawdzone

Nigdy sie nie słuchaj sprzedawców bo oni albo sie nie znaja albo chca ciebie nabic w butelke

A jak cos jest po atrakcyjnej cenie to no pewno ma gorszej jakosci podzespoly np taki RADEK 9100 za 330 zł

Dokładnie tak :D

Mogę dodać że zanim coś kupisz najpierw to

omów z kimś kto się na tym zna

a takowych znajdziesz na forum.purepc.pl :) :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nie wiem wy to w waszych miastach macie jakis durnych sprzedawcow :), ja chodze od kilku lat do jednego i jak narazie nie mam zadnych zastrzezen pamieci wymienialem nie raz poprostu od reki wiedza ich tez jest neizle :)

tylko sie na nie krzywo spojrzeli jak kupilem od nich sam radiator mieli w serwisie, gosciuwa sie mnie pyta a poco ci to no ja mowie ze chce pociac i przykleic na pamieci :) ona takie oczy OO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taki OT ;-)

wielu takich specjalistow... moj byly szef wkrecal mi ze jego p2 400 z ati 4mb jest szybszy od durona 900 kt133a z gf4mx bo mu divixy skacza a potem sie mi dziwil co to sa 4in1

hehe zabawna historia :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tą karte powinni nazwać chyba radeon 9050 :) Znowu pochrzanili numeracje. I pewnie teraz znowu przemianują 9100 na coś innego (9300? - jeszcze troche i dojedzie do 9500 ;) ) żeby porządek jakiś był ;)

Bo prawda jest taka ze od poczatku Radeon 9000 powinien nazywac sie 8100 a modyfikowane 8500 nie powinny zwac sie 9100 lecz 8600 bo to nie zmienia faktu ze jest kompatybilny z DX81.

A co do teorii ze Radzio 9200 jest slabszy od 9000 to nie byl bym taki pewien. Wbrew pozorom AGP 8x cos tam daje, w przeciwnym razie MX440-8 nie krolowaly by na ORBie w kategorii MX (wyniki w okolicach 11 tys. pktow).

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tą karte powinni nazwać chyba radeon 9050 :) Znowu pochrzanili numeracje. I pewnie teraz znowu przemianują 9100 na coś innego (9300? - jeszcze troche i dojedzie do 9500 ;) ) żeby porządek jakiś był ;)

Bo prawda jest taka ze od poczatku Radeon 9000 powinien nazywac sie 8100 a modyfikowane 8500 nie powinny zwac sie 9100 lecz 8600 bo to nie zmienia faktu ze jest kompatybilny z DX81.

A co do teorii ze Radzio 9200 jest slabszy od 9000 to nie byl bym taki pewien. Wbrew pozorom AGP 8x cos tam daje, w przeciwnym razie MX440-8 nie krolowaly by na ORBie w kategorii MX (wyniki w okolicach 11 tys. pktow).

Pozdr...

kruluja bo maja lepsze pamieci i wyzsze taktowania a nie dlatego ze AGP x8 boosta daje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po prostu ati nabija ludzi w bambuko nvidia tez wiec jak sie znasz to wiesz co kupowac a jak sie nie znasz to ci wcosna nawet ze gf 4 mx na 64 bit bedzie lepszy od radka 8500 wiec uwazjacie ludzie na polskich sprzedawcow :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ATI jest cool, jaka karte nvidi kupicie za 300zeta z obsluga PixelShader, adwancedPixelShaders, pelny wspomaganiem dx8, Zaden MX tego nie posiada (chyba ze jakis GfTi porownywalny z r9800, a i cena wysoka(ti), ale jak kogos stac to -full wypas-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boże - to 9200 wciskali Ci który jest gorszy od R9000 za 420zł, a u niektórych za tą cene można kupić GF FX 5200 (wprawdzie niewiele lepszy, ale za to architekture ma lepszą).

No dobrze, a powiedz mi, co Ci z tego ze masz lepsza architekture? Nie badz taki do przodu, ostatecznie wolalbym wiekowe Voodoo1 niz S3 ViRGE DX z Pixel Shaderem, Smoothvision i innymi wodotryskami wykonanego w technologii 0.13 um ale na EDO-RAMach 60ns :P. To troche tak jakbys porownywal Fiata Gingo (parzaca w lapy nowosc) z 40-letnim Ferrari - niby nowy i cholernie nowoczesny a jednak wcale nie lepszy.

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobrze, a powiedz mi, co Ci z tego ze masz lepsza architekture? Nie badz taki do przodu, ostatecznie wolalbym wiekowe Voodoo1 niz S3 ViRGE DX z Pixel Shaderem, Smoothvision i innymi wodotryskami wykonanego w technologii 0.13 um ale na EDO-RAMach 60ns :P. To troche tak jakbys porownywal Fiata Gingo (parzaca w lapy nowosc) z 40-letnim Ferrari - niby nowy i cholernie nowoczesny a jednak wcale nie lepszy.

Pozdr...

Chyba nie doczytałeś do końca -

GF FX 5200 (wprawdzie niewiele lepszy, ale za to architekture ma lepszą).

, czyli jest niewiele lepszy od produktu który chcieli mu wcisnąć i ma lepszą architektóre , czyli wszystko przemawia z GF'em :) ale jeśli gościu chce oglądać filmy i mało gra to Radeon bardziej przydałby mu sie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niema co słuchac sprzedawcy.Ja miałem juz pare razy takie jajca.Albo mi wciskali zasiłke codegena i wmawoali ze to jest super albo jakieś inne <font color="#FF0000">[ciach!]</font>ły z myszkami :)

Heh, a ja jak kupowałem swojego tracera tro 545, to gość mówił że ta zasiłka Megabajta to full wypas 350 watt no i pod pentiuma 4 :lol: :lol: :lol: , a jak zapytałem o pamięci corsair albo geil, to gościu do mnie "....a...co to jest??? :D :lol: :D , najśmieszniejsze w tym wszystkim że w pięciu skalepach we WROCŁAWIU pracują tak samo niekompetentne osoby jak w mojej dziurze, czyt. Zgorzelcu które nie słyszały że istnieją inne pamięci jak elixir i kingston :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanko, jak odroznic na pierwszy rzut oka ze Radek 9100 jest na szynie 128bit a nie 64.

Ostatnio kupywalem dla kogos kompa i zadziwila mnie niska cena - 290zl

To co zauwazylem to ze byly 2 kosci pamieci, a 2 miejsca byly puste,

pozniej w Rivatuner zobaczylem ze jest to 64bit

Czy jeszcze jakos mozna to zobaczyc na karcie bez wkladania do kompa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w bylym R9000 64-bit mialem po dwie kosci z kazdej strony, pozostale miejsca na pamieci byly puste, czyli tak jak piszesz. W nowym r9200 128-bit mam wszystko na miejscu tzn po 4 kosci pamieci na kazdej ze stron. Pozatym RivaTuner nie klamie (jak kiedys domniemalem). Innych sposobow na rozpoznanie nie znam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...