Skocz do zawartości
adek755

Uniwersalny Tusz Czarny Z Kartridży Epson By Tesco A Możliwość Wykorzystania

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zakupiłem kilka pudełek bazarowych kartridży [podobno] do Epsona produkcji Tesco. Proszę się nie śmiać, był to wydaje mi się dobry interes, bo zestaw kolorowy był przeceniony z 49zł na 2zł :E

Pudełko z kartridżem czarny ma 14ml tuszu czarnego i kosztowało mnie 50gr :E

Moje pytanie tyczy się właśnie tego ostatniego - kartridża z kolorem czarnym o pojemności 14ml przeznaczonego do [podobno] Epsona Stylusa C42 C44 i C46 (zaznaczony na zdjęciu).

Myślałem bowiem o dostaniu się do tych cennych 14ml tuszu, i przepompowaniu ich z każdego pudełka (z 10 opakowań) do buteleczki otrzymując ~140ml wykluczając straty :E

Czy myślicie że to dobry pomysł, powiedzie się i moja drukarka - Lexmark Z604 nie "padnie" od tego bułgarskiego tuszu z Tesco? Ogólnie rzecz biorąc można tak dowolnie operować tuszami i "podawać" każdemu kadridżowi jaki się chce?

Dodam, że kwestię blokad producenta mam z głowy, bo Z604 to stary model i nawet jakbym nalał wody to by próbowała drukować, bo nie ma mechanizmu rozpoznającego.

Dołączona grafika

Z góry dziękuje, czekam na odpowiedzi :P

Pozdrawiam

755

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi