qbass Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 (edytowane) Tworze przeglądarkę na zajecia i mam lekko chore zadanie a mianowicie po kliknięciu odpowiedniego przycisku mają mi sie pokazać wszystkie linki na stronie w formie tekstu. Czy wie ktos jak to zrobic? Edytowane 19 Maja 2009 przez qbass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiToLotto Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Tworze przeglądarkę na zajecia i mam lekko chore zadanie a mianowicie po kliknięciu odpowiedniego przycisku mają mi sie pokazać wszystkie linki na stronie w formie tekstu. Czy wie ktos jak to zrobic? To składa się z dwóch różnych rzeczy: 1. Pobranie strony o podanym adresie, korzystasz z podobnego kodu (nie mam c# pod ręką więc piszę z pamięci): HttpWebRequest request = (HttpWebRequest)WebRequest.Create (URL);HttpWebResponse response = (HttpWebResponse)request.GetResponse();string strona = response.GetResponseStream().ReadToEnd(); 2. Wyciągnięcia linków, najłatwiej przy użyciu regexpa, w obiekcie lista masz listę wyciągniętych linków: List<string> lista = new List<string>();string regexPattern = @"<a.*?href=[""'](?<Href>.*?)[""'].*?>";MatchCollection col = Regex.Matches(Page, regexPattern, RegexOptions.IgnoreCase | RegexOptions.Singleline);foreach(Match m in col){ lista.Add(m.Groups["Href"].Value);} Oczywiście to tylko wycinki kodu, ale chyba najważniejsze w tym zadaniu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...